Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon led 25, 2021 12:44 pm
diablo007 píše:Jakou máš kapacitu tě baterie kterou chceš dobíjet?
Počítal jsem to jako nouzové nabíjení z centrály... Nikoliv jako každodenní start centrály, na to má regulátory aby to dělaly každý den... Na nouzový provoz to stačí a je lepší když centrála pofrčí co nejkratší dobu... Hluk, benzín, smrad, hlídání strojníkem. Levnější nabití nezrealizuje.diablo007 píše:Ja mám pocit že jeden zdroj na 12v je dokonce zde v bazaru výkon kolem 60a což je k těm baterkam až až
Pro olovo je to ale nevhodné to potřebuje projít vsemi fázemi nabíjení jinak ho oddela
josse píše:Počítal jsem to jako nouzové nabíjení z centrály... Nikoliv jako každodenní start centrály, na to má regulátory aby to dělaly každý den... Na nouzový provoz to stačí a je lepší když centrála pofrčí co nejkratší dobu... Hluk, benzín, smrad, hlídání strojníkem. Levnější nabití nezrealizuje.diablo007 píše:Ja mám pocit že jeden zdroj na 12v je dokonce zde v bazaru výkon kolem 60a což je k těm baterkam až až
Pro olovo je to ale nevhodné to potřebuje projít vsemi fázemi nabíjení jinak ho oddela
bhava píše:Ok diky priatelia....no vidim že je lepšie sa radšej uskromniť a spoliehať sa na slnko a z centrály radšej priamo nabiť spotrebiče - notebook, mobil, atd, ako priamo dobíjať baterie....snad panely, hoci dávajú pri hmle 4-5 W po dobu pár hodín, aspon udrzia kapacitu baterii...
Zpět na Elektrocentrály, agregáty, alternátory, záložní zdroje
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků