Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte pro 10, 2019 10:50 pm


Victron a HDO problem.

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.

Victron a HDO problem.

Příspěvekod dano » stř lis 27, 2019 1:13 pm

Cital som o probleme z Victronom, ktory ma jars10 a nieco malo som nasiel aj v starsich prispevkoch, ale nic konkretne ani nijake riesenie. Mam EasySolar 1600VA a mam tiez tento problem, pravidelne pisem na support Victronu a zatial to nevyriesili. Posledne mi Daniël Boekel (level3 support) napisal, ze maju uz nejaky simulator siete a vraj pracuju na odstraneni zavady, uz sa nejaku dobu neozval, tak mu zas napisem, len by ma zaujimalo kolko ludi ma tento problem, ake produkty od Victronu maju a aka je frekvencia HDO, ktora sposobuje tento problem.
dano
 
Příspěvky: 90
Registrován: pát zář 01, 2017 7:54 am

Re: Victron a HDO problem.

Příspěvekod goodbie » stř lis 27, 2019 1:26 pm

dano píše:Cital som o probleme z Victronom, ktory ma jars10 a nieco malo som nasiel aj v starsich prispevkoch, ale nic konkretne ani nijake riesenie. Mam EasySolar 1600VA a mam tiez tento problem, pravidelne pisem na support Victronu a zatial to nevyriesili. Posledne mi Daniël Boekel (level3 support) napisal, ze maju uz nejaky simulator siete a vraj pracuju na odstraneni zavady, uz sa nejaku dobu neozval, tak mu zas napisem, len by ma zaujimalo kolko ludi ma tento problem, ake produkty od Victronu maju a aka je frekvencia HDO, ktora sposobuje tento problem.

Frekvence HDO je 216a2/3Hz co tahle frekvence může rušit??
goodbie
 
Příspěvky: 1096
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Victron a HDO problem.

Příspěvekod dano » stř lis 27, 2019 4:57 pm

Najcastejsie je to 216.66 Hz, ale v ramci CR a SR sa pouzivaju v roznych lokalitach aj ine f 183.33Hz, 191Hz, 283.33Hz, 760Hz, 1060Hz a preto by ma zaujimalo ci to rusi iba 216.66Hz. Frekvencie na HDO su umyselne navrhnute tak aby to nevychadzalo na harmonicke 50Hz, ale Victron s tym ma problem, teda minimalne niektore ich produkty a to este v zavislosti, ktore nastavenie (rezim prevadzky, asistent) je pouzite, najviac sa to prejavuje pri ESS, ale aj v HUB1, alebo HUB4 sa to da spoznat. Dost dlho mi trvalo, kym som presvedcil support Victronu, ze je to naozaj problem.

HDO.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
dano
 
Příspěvky: 90
Registrován: pát zář 01, 2017 7:54 am

Re: Victron a HDO problem.

Příspěvekod Dagus » stř lis 27, 2019 7:34 pm

A co použít síťový filtr? To by nepomohlo? Nevím jak moc je strmý, ale třeba to victronu pomůže.
Dagus
 
Příspěvky: 97
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: Victron a HDO problem.

Příspěvekod jars10 » stř lis 27, 2019 9:13 pm

Síťový filtr neumím spočítat. Byl jsem ale při diskusi s dodavatelem ubezpečen, že už je to napadlo, ale že by při požadovaných parametrech vyšel nereálně.
Co se týká HUB4, tak ten mi nezlobí. Ale zase nenabíjí dle rozvrhu, takže se teď nedá používat.
jars10
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte čer 07, 2016 7:26 pm

Re: Victron a HDO problem.

Příspěvekod PavelR » stř lis 27, 2019 9:46 pm

O tomto problému s hdo jsem již zde psal. Síťový filtr na tuto frekvenci s dostatečnou strmostí a schopností přenést požadovaný výkon vychází nereálně velikostně, hmotnostně, finančně.

Už jsme díky tomuto nešvaru předělávali jednu instalaci z victronu na studer. (Studer není jiná liga to je úplně jiný sport ...)
Moje zkušenost je že s ess tento problém je. Na hub4 ne, akorat nám střídače pod hub4 hlásili přehřátí i když se žádné přehřátí nekonalo. Takže sw problém.

Bohužel podpora victronu je naprosto tristní. Prostě na toto serou i když je to očividně sw problém když střídač v ess reaguje a v hub4 nereaguje na cca 4,5 harmonickou.
Takže kecy o simulátorech sítě beru s rezervou. Co jako chtějí simulovat když hub4 toto nedělá? Tam bude zakopaný pes


Bohužel. Problémy a podporu tohoto typu bych očekával od čínských výrobců a ne od top značek. A proto i když používám victron mppt a venus os tak nechci jejich strizdac do hybridu pac v tom mají jalové softvér.
PavelR
 
Příspěvky: 2041
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: Victron a HDO problem.

Příspěvekod dano » stř lis 27, 2019 10:12 pm

Len je zaujimave, ze to nerobia vsetky ich invertory, na jednej instalacii je MultiPlus 24/3000 v ESS a ziaden problem, ale neviem preco, signal HDO 216.66Hz tam je, este vyskusam zmerat aku hodnotu ma to tonove napatie HDO v mieste instalacie. Na EasySolare je signal HDO je velmi dobre pocut na brume trafaku.
dano
 
Příspěvky: 90
Registrován: pát zář 01, 2017 7:54 am

Re: Victron a HDO problem.

Příspěvekod PavelR » stř lis 27, 2019 10:52 pm

Na victronu to je pekne slyset taky.
Proste to vypne invertovani nebo nabijeni dle situace a hede primo ze site.
Jsi si jistý ze to nedela?
PavelR
 
Příspěvky: 2041
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: Victron a HDO problem.

Příspěvekod dano » čtv lis 28, 2019 6:21 am

Ano som si isty, lebo to viem porovnat s tym co mi robi EasySolar, ten to totalne rozhodi tak, ze aj vykon zo solaru je 0W, na tom MultiPlus-e to chodi v mode ESS korektne, pre istotu overim este vysku napatia povelu HDO.
dano
 
Příspěvky: 90
Registrován: pát zář 01, 2017 7:54 am

Re: Victron a HDO problem.

Příspěvekod PavelR » čtv lis 28, 2019 5:15 pm

tzn na 24V multiplusu to nedela na 48V mutliplusu jo. Takze to je proste sw bug na kterej Victron z vysoka kali. Dalsi duvod si nekupovat jejich stridac. Smutne.
PavelR
 
Příspěvky: 2041
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm


Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'