Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř dub 08, 2020 4:12 pm


PLEVEL VLÁKNO

Nezařaditelné
PředchozíDalší

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod diablo007 » stř bře 25, 2020 12:38 pm

Vitek píše:
diablo007 píše:A nemohlo se zbláznit gb to by tento příběh umělo udělat

Gbo se neblazní, píšu že to jsou 2 rychlovarný konvice, jedna je moje kafe a druhá je syna sunar

Já spíš myslel ty případy odběru přes den je vidět že to gb drží na úrovni výroby a občas to padne
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2524
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod NOPARasito » stř bře 25, 2020 12:46 pm

Gbo padne jen kdyz padne FV, jen to u nej nejde videt, az po priblizeni ;-)
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1853
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod Vitek » stř bře 25, 2020 12:59 pm

diablo007 píše:
Vitek píše:
diablo007 píše:A nemohlo se zbláznit gb to by tento příběh umělo udělat

Gbo se neblazní, píšu že to jsou 2 rychlovarný konvice, jedna je moje kafe a druhá je syna sunar

Já spíš myslel ty případy odběru přes den je vidět že to gb drží na úrovni výroby a občas to padne


jasně to má jednoduchý vysvětlení... mám GBO s kaskádou a dál je doma přítelkyně, ta pere vaří, žehlí, myčka zapíná výsavače atd. no a do toho je GBO který požere to co je navíc tak aby bylo zajištěno napětí na bateriích a směr proudů v průvlekáčích. no a když vytěžuje GBO a spíná ty 2 kW zátěže, tak po odpojení stykače se čeká 6s a pro zapojení 4s tak aby v tom rozvaděči se stykače neucvakaly k smrti. samozřejmě že to dorovnává přes SSR, to je jasný. ale při těch přechodech zapni další stupeň, vypni stupeň tak to funguje dle přiložené 1F komutačního schématu
1f SSR kaskada.PNG

ahoj V.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jinko 11.475 kWp,2xPIP5048mk,Vytěžovač GBO, Pb 625 Ah, BMV 712, Fangpusun 60A
https://pvoutput.org/list.jsp?id=81146&sid=71915
https://emoncms.org/dashboard/view?id=55800
Vitek
 
Příspěvky: 794
Registrován: pát bře 15, 2019 7:44 am

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod mati » stř bře 25, 2020 2:57 pm

Připomínka ke schématu - pokud by ho chtěl někdo použít pro svou aplikaci:

Řekl bych , že na 99,9% nevydrží to fíčko dlouho zaplé. Napájení relé od HDO by mělo být připojeno na první fázi ( pro ČEZ ) , ale před Fí!!

1) N u HDO v elměr rozvaděči není to samé jako za fí
2)Není důvod mít relé za fí
3) i napájení spínacích relé není důvod mít za fí ( tam ale N správné je )

Kabely 3Cx1,5 jištěné jističem 25A nejsou asi taky zrovna O.K. - měli by se jistit jednotlivé vývody pro spotřebiče. I ty dvaapůlky jsou hooodně na hraně..
Konečné resume funkčnosti fí ve schématu je jistě možné v kontextu celkového provedení el.instalace objektu - ale..

M.
2x 230Wp Schutten , 10x NexPower 145Wp ,2x Solyndra 200Wp , ETracer TR-2215 BN, Victron SmartSolar MPPT 150/35 Axpert MKS2400WPlus , 2PzS 200Ah , 2x200Ah 24V Winston LiFePo4 , + ( Victron Multiplus II v krabici těsně před startem )
Uživatelský avatar
mati
 
Příspěvky: 231
Registrován: ned bře 03, 2013 12:11 pm
Bydliště: Paka - city

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod Vitek » stř bře 25, 2020 3:17 pm

mati píše:Připomínka ke schématu - pokud by ho chtěl někdo použít pro svou aplikaci:

Řekl bych , že na 99,9% nevydrží to fíčko dlouho zaplé. Napájení relé od HDO by mělo být připojeno na první fázi ( pro ČEZ ) , ale před Fí!!

1) N u HDO v elměr rozvaděči není to samé jako za fí
2)Není důvod mít relé za fí
3) i napájení spínacích relé není důvod mít za fí ( tam ale N správné je )

Kabely 3Cx1,5 jištěné jističem 25A nejsou asi taky zrovna O.K. - měli by se jistit jednotlivé vývody pro spotřebiče. I ty dvaapůlky jsou hooodně na hraně..
Konečné resume funkčnosti fí ve schématu je jistě možné v kontextu celkového provedení el.instalace objektu - ale..

M.

Ahoj děkuji, je to přebrané od výrobce, ze stránek yorixu. to jen na osvětu principu "1f komutace"
Jinko 11.475 kWp,2xPIP5048mk,Vytěžovač GBO, Pb 625 Ah, BMV 712, Fangpusun 60A
https://pvoutput.org/list.jsp?id=81146&sid=71915
https://emoncms.org/dashboard/view?id=55800
Vitek
 
Příspěvky: 794
Registrován: pát bře 15, 2019 7:44 am

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod NOPARasito » stř bře 25, 2020 3:31 pm

mati píše:Připomínka ke schématu - pokud by ho chtěl někdo použít pro svou aplikaci:

Řekl bych , že na 99,9% nevydrží to fíčko dlouho zaplé. Napájení relé od HDO by mělo být připojeno na první fázi ( pro ČEZ ) , ale před Fí!!

1) N u HDO v elměr rozvaděči není to samé jako za fí
2)Není důvod mít relé za fí
3) i napájení spínacích relé není důvod mít za fí ( tam ale N správné je )

Kabely 3Cx1,5 jištěné jističem 25A nejsou asi taky zrovna O.K. - měli by se jistit jednotlivé vývody pro spotřebiče. I ty dvaapůlky jsou hooodně na hraně..
Konečné resume funkčnosti fí ve schématu je jistě možné v kontextu celkového provedení el.instalace objektu - ale..

M.

Poprosím odůvodnění, co, že je na výkresu špatně???
Nikde nejsou průřezy vodičů na straně přívodů k Fí a nejsou hodnoty výkonu spotřebičů. Takže bych výkres bral jako dobrý příklad. 2,5mm2 jištěná 16A je cajk a 1,5mm2 6A taky. Pozn. Mám vyzkoušeno Fí 25A(jednofázové) na trvalých 32A a nehřeje se a 0,03A taky proběhne. Jen asi nebude taková životnost při častějším výpadku v této zátěži.
Pozn.: Tuším má výrobce jističe 6A a 16A pro spotřebiče 3A a 8A a v součtu nějakých 20A cca 4800W. To jen pro doplnění.
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1853
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod mati » stř bře 25, 2020 3:58 pm

NOPARasito píše:
mati píše:Připomínka ke schématu - pokud by ho chtěl někdo použít pro svou aplikaci:

Řekl bych , že na 99,9% nevydrží to fíčko dlouho zaplé. Napájení relé od HDO by mělo být připojeno na první fázi ( pro ČEZ ) , ale před Fí!!

1) N u HDO v elměr rozvaděči není to samé jako za fí
2)Není důvod mít relé za fí
3) i napájení spínacích relé není důvod mít za fí ( tam ale N správné je )

Kabely 3Cx1,5 jištěné jističem 25A nejsou asi taky zrovna O.K. - měli by se jistit jednotlivé vývody pro spotřebiče. I ty dvaapůlky jsou hooodně na hraně..
Konečné resume funkčnosti fí ve schématu je jistě možné v kontextu celkového provedení el.instalace objektu - ale..

M.

Poprosím odůvodnění, co, že je na výkresu špatně???
Nikde nejsou průřezy vodičů na straně přívodů k Fí a nejsou hodnoty výkonu spotřebičů. Takže bych výkres bral jako dobrý příklad. 2,5mm2 jištěná 16A je cajk a 1,5mm2 6A taky. Pozn. Mám vyzkoušeno Fí 25A(jednofázové) na trvalých 32A a nehřeje se a 0,03A taky proběhne. Jen asi nebude taková životnost při častějším výpadku v této zátěži.
Pozn.: Tuším má výrobce jističe 6A a 16A pro spotřebiče 3A a 8A a v součtu nějakých 20A cca 4800W. To jen pro doplnění.


Ou , sorry , těch jističů pod stykači jsem si vůbec nevšiml ( čekal jsem je před stykači ) - si budu muset pořídit noťas s větším displayem..
Beru z5
Tuto připomínku tedy musím kvalifikovat jako zkoušku bdělosti.
Zápis ohledně dimenzování budu muset nějak smazat - abych nebyl za elektrotrotla.
2x 230Wp Schutten , 10x NexPower 145Wp ,2x Solyndra 200Wp , ETracer TR-2215 BN, Victron SmartSolar MPPT 150/35 Axpert MKS2400WPlus , 2PzS 200Ah , 2x200Ah 24V Winston LiFePo4 , + ( Victron Multiplus II v krabici těsně před startem )
Uživatelský avatar
mati
 
Příspěvky: 231
Registrován: ned bře 03, 2013 12:11 pm
Bydliště: Paka - city

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod NOPARasito » stř bře 25, 2020 5:01 pm

Fpohode. Kazdej starneme a spatne jiz vidime :lol:
:handshake:
Neni potreba jistit pred stykaci ;-), jisteni jiz bylo provedeno na hlavnim privodu, "legenda" k vykresu by byla pochopitelna z jeho stranek. Neni to chyba "Vitka" ani tvoje "Mati". Kazdopadne "Vitek" zde hodil pro predstavu (jak psal). Nikoli jako podklad pro revizaka ci dodavatele :lol: .
Trochta to ma dobre zpracovane :write: .
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1853
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod mati » stř bře 25, 2020 5:17 pm

NOPARasito píše:Fpohode. Kazdej starneme a spatne jiz vidime :lol:
:handshake:
Neni potreba jistit pred stykaci ;-), jisteni jiz bylo provedeno na hlavnim privodu, "legenda" k vykresu by byla pochopitelna z jeho stranek. Neni to chyba "Vitka" ani tvoje "Mati". Kazdopadne "Vitek" zde hodil pro predstavu (jak psal). Nikoli jako podklad pro revizaka ci dodavatele :lol: .
Trochta to ma dobre zpracovane :write: .


Ty jističe má Trochta samozřejmě dobře , o tom žádná - ono to ani jednoduše jinak nejde , když přes spínací jde ostrá a přes rozpínací kontakty regulovaná přes SSR..

Ale napájení relé od HDO za fí je nejspíše špatně - na tom trvám.
2x 230Wp Schutten , 10x NexPower 145Wp ,2x Solyndra 200Wp , ETracer TR-2215 BN, Victron SmartSolar MPPT 150/35 Axpert MKS2400WPlus , 2PzS 200Ah , 2x200Ah 24V Winston LiFePo4 , + ( Victron Multiplus II v krabici těsně před startem )
Uživatelský avatar
mati
 
Příspěvky: 231
Registrován: ned bře 03, 2013 12:11 pm
Bydliště: Paka - city

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod lemra79 » stř bře 25, 2020 9:04 pm

osobně si myslim, že napojením stykače na fázi přez chránič a N z HDO bude mít za následek okamžitý výpadek, pokud to není vymyšlený jinak, jak jsem to ze schematu na první pohled nepochopil. V instalacích jde fáze pro stykač HDO vždy mimo chránič, je to pochopitelný.
Jinko 225 W / 6 kWp, PIP 5048 MG, li ion 350 Ah@58V, ICC@rpi3+ + emoncms
Uživatelský avatar
lemra79
 
Příspěvky: 191
Registrován: sob bře 09, 2019 5:30 pm
Bydliště: Orlickoústecko

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod Vitek » stř bře 25, 2020 9:21 pm

lemra79 píše:osobně si myslim, že napojením stykače na fázi přez chránič a N z HDO bude mít za následek okamžitý výpadek, pokud to není vymyšlený jinak, jak jsem to ze schematu na první pohled nepochopil. V instalacích jde fáze pro stykač HDO vždy mimo chránič, je to pochopitelný.

Ahoj samozrejme ze mate pravdu. Ja to tak zapojene nemam. Jak bylo jiz receno jen sem sem daval info o tom jak funguje postupna komutace a s tim az temer nekonecne zatezovani Vasich stridacu..
Rozhodne ale neni nutny signal z hdo pro GBO je to jen jako bonus. Lze pak naparametrizovat funkci pro ohrev tuv pri NT.
Ahoj V.
A protoze velmbloud prisel dnes jeste jeden zdase ze elektrarnu VVU ma celkem vymakanou. K tomu to pritapeni z prebytku ktere neni zakresleno atd atd.... To vse prispiva k tomu ze se fakt zatim da vyuzit mnoho. V lete leda tak susit hlinu a nebo vyvarovat septiky....
Jinko 11.475 kWp,2xPIP5048mk,Vytěžovač GBO, Pb 625 Ah, BMV 712, Fangpusun 60A
https://pvoutput.org/list.jsp?id=81146&sid=71915
https://emoncms.org/dashboard/view?id=55800
Vitek
 
Příspěvky: 794
Registrován: pát bře 15, 2019 7:44 am

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod mypower.cz » čtv bře 26, 2020 10:39 pm

Nechci rusit plevel diskuzi v plevel vlakne ale koukam ze korona ma asi vliv na registrace uzivatelu :)) dneska odklikavam uz asi 7meho usera se zajimavym registracnim mailem. Tak jen houst a vetsi kapky. :D Cim vic nas bude tim lepe.
A kdyz uz jsme tak u toho, jedno drobne info, ktere zde asi stejne zapadne. O vikendu hodlam zprovoznit konecne po temer deseti letech poradny a validni HTTPS na mypower.cz, coz zpusobi masivni indexaci fora na googlu a opet posun na predni mista, takze ocekavejte pripadne kratky vypadek, ale asi spis ne. Snad to s certbotem probehne hladce. Ma-li nekdo ze zdejsich linuxovych znalcu s certbotem v kombinaci s apache web serverem zkusenosti, budu vdecen za rady. Diky. Budu to delat prvně :D Snad to nedoj*bu. HTTPS jsem resil vzdy jen se selfsigned certifikatem. tedy jak se lidove rika "na dve veci, na ho*no a na nic".

:comp:
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3939
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod josse » čtv bře 26, 2020 11:26 pm

mypower.cz píše:Nechci rusit plevel diskuzi v plevel vlakne ale koukam ze korona ma asi vliv na registrace uzivatelu :)) dneska odklikavam uz asi 7meho usera se zajimavym registracnim mailem. Tak jen houst a vetsi kapky. :D Cim vic nas bude tim lepe.
A kdyz uz jsme tak u toho, jedno drobne info, ktere zde asi stejne zapadne. O vikendu hodlam zprovoznit konecne po temer deseti letech poradny a validni HTTPS na mypower.cz, coz zpusobi masivni indexaci fora na googlu a opet posun na predni mista, takze ocekavejte pripadne kratky vypadek, ale asi spis ne. Snad to s certbotem probehne hladce. Ma-li nekdo ze zdejsich linuxovych znalcu s certbotem v kombinaci s apache web serverem zkusenosti, budu vdecen za rady. Diky. Budu to delat prvně :D Snad to nedoj*bu. HTTPS jsem resil vzdy jen se selfsigned certifikatem. tedy jak se lidove rika "na dve veci, na ho*no a na nic".

:comp:
Hurá! Hurá! Hurá!

certbot je sranda, jen pozor na vlastní htacces rewrite pravidla a podobný, vytvoří si to adresář, na který se ověřovací server musí dostat. A druhá věc, která mě občas dostane jsou geo pravidla v iptables, občas na to zapomenu a blokuju si to sám a nemůžu přijít kdo mi to po cestě blokuje...
15x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 2x80P14S 18650 (~360Ah/18kWh), https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
josse
 
Příspěvky: 640
Registrován: úte úno 14, 2017 9:35 pm

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod unicast » pát bře 27, 2020 8:23 am

mypower.cz píše:coz zpusobi masivni indexaci fora na googlu a opet posun na predni mista


A opravdu to chceš?
unicast
 
Příspěvky: 350
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod mobilik » pát bře 27, 2020 8:37 am

Prídu nový ľudia a to sú peniaze z reklamy. Čím viac registrovaných, tým je vyšší rejting, či jak sa to píše. :wink:
mobilik
 
Příspěvky: 2173
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod josse » sob bře 28, 2020 3:19 pm

mypower.cz píše:Nechci rusit plevel diskuzi v plevel vlakne ale koukam ze korona ma asi vliv na registrace uzivatelu :)) dneska odklikavam uz asi 7meho usera se zajimavym registracnim mailem. Tak jen houst a vetsi kapky. :D Cim vic nas bude tim lepe.
A kdyz uz jsme tak u toho, jedno drobne info, ktere zde asi stejne zapadne. O vikendu hodlam zprovoznit konecne po temer deseti letech poradny a validni HTTPS na mypower.cz, coz zpusobi masivni indexaci fora na googlu a opet posun na predni mista, takze ocekavejte pripadne kratky vypadek, ale asi spis ne. Snad to s certbotem probehne hladce. Ma-li nekdo ze zdejsich linuxovych znalcu s certbotem v kombinaci s apache web serverem zkusenosti, budu vdecen za rady. Diky. Budu to delat prvně :D Snad to nedoj*bu. HTTPS jsem resil vzdy jen se selfsigned certifikatem. tedy jak se lidove rika "na dve veci, na ho*no a na nic".

:comp:
Už se to blíží/nějaký zádrhel? Stále se můžu těšit?

An error occurred during a connection to mypower.cz. SSL received a record that exceeded the maximum permissible length. Error code: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG

:-)
15x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 2x80P14S 18650 (~360Ah/18kWh), https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
josse
 
Příspěvky: 640
Registrován: úte úno 14, 2017 9:35 pm

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod mypower.cz » sob bře 28, 2020 3:31 pm

josse píše:Už se to blíží/nějaký zádrhel? Stále se můžu těšit?

An error occurred during a connection to mypower.cz. SSL received a record that exceeded the maximum permissible length. Error code: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG

:-)



Pomalu ale jiste. Zatim ve fazi priprav jeste s jednim vylepsenim, coz bude obnaset asi k veceru vypadek pac docasne poweroff a migrace uloziste virtualniho serveru.

unicast píše:
mypower.cz píše:coz zpusobi masivni indexaci fora na googlu a opet posun na predni mista


A opravdu to chceš?


Jasneze. At to stoji poradne za to :D Ale chapu naprosto dotaz jak byl minen. Bude s tim vic starosti, ale taky vic moznosti. :D
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3939
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod mypower.cz » sob bře 28, 2020 6:48 pm

Ja nevim... zkousim na svy komercni domene uz nekolik hodin. Tady proste vidim

http://cms-studio.net/.well-known/acme-challenge/

Je to Alias do /var/lib/letsencrypt/http_challenges

Tam predpokladam, ze si certbot uklada sve overovaci "tentononce"

dle certbot -vvv mi nerekne nic, kam to uklada.. vubec.. sranec na to. Log a verbose na 2 veci.

Stale certbot po verifikaci jeci, ze 404 page not found, takze to uklada jinam.

Nakonec jsem se dozvedel, ze

Kód: Vybrat vše
An unexpected error occurred:
There were too many requests of a given type :: Error creating new order :: too many failed authorizations recently: see https://letsencrypt.org/docs/rate-limits/


Balim to na par hodin nez vychladnu, pac vetsi nedodelek nez certbota jsem jeste nezazil. To je katastrofa.

ja chapu ze to spouste lidi se standardni konfiguraci funguje, ale nejsou na svete jen standardni konfigurace ::facepalm::


Ma-li nekdo kdo si timhle peklem prosel nejake napady, budu vdecen za rady.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3939
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod josse » sob bře 28, 2020 6:54 pm

mypower.cz píše:Jasneze. At to stoji poradne za to :D Ale chapu naprosto dotaz jak byl minen. Bude s tim vic starosti, ale taky vic moznosti. :D


Podle mě to víc práce není. Dva příkazy a je hotovo... Možná tři :-) Má to značný výhody, všechny dnešní prohlížeče odmítají automatické přihlašování z webů bez nebo se špatnými certifikáty. To mě na tom celém sra..lo naprosto strašně, tak jsem začal apt-get install certbot... A nyní mám SSL všude.
15x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 2x80P14S 18650 (~360Ah/18kWh), https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
josse
 
Příspěvky: 640
Registrován: úte úno 14, 2017 9:35 pm

Re: PLEVEL VLÁKNO

Příspěvekod mypower.cz » sob bře 28, 2020 7:00 pm

josse píše:
mypower.cz píše:Jasneze. At to stoji poradne za to :D Ale chapu naprosto dotaz jak byl minen. Bude s tim vic starosti, ale taky vic moznosti. :D


Podle mě to víc práce není. Dva příkazy a je hotovo... Možná tři :-) Má to značný výhody, všechny dnešní prohlížeče odmítají automatické přihlašování z webů bez nebo se špatnými certifikáty. To mě na tom celém sra..lo naprosto strašně, tak jsem začal apt-get install certbot... A nyní mám SSL všude.


No jako vice prace = vice useru pisicich prispevky jinam, vice useru pozadujicich tohle a tamto, vice useru plevelicich vlakna, vice registraci, vice tohoto, vice tam toho ... vsak zname to... Ale jak pisu, taky vice moznosti. Lepsi indexace je lepsi potencial pro inzerci a pro obecne povedomi o foru atd. Ma to sve pro a proti. No uvidime. Zatim jak pisu vyse jsem ponekud s neuspechem zastaveny na miste.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3939
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'