Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv pro 12, 2019 7:44 am


Jak ovládat klon studera aby se přifázoval podle soc z BMV?

Měniče Studer

Jak ovládat klon studera aby se přifázoval podle soc z BMV?

Příspěvekod ferdinand » sob zář 14, 2019 10:09 am

Zdravím,měl bych dotaz.Mám BMV-702 od victronu který má vnitřní relé které lze ovládat dle soc baterie. BMV používám spolu s axpertem kterého přepínám dle soc na síť pomocí sowtu solpiplog tak mám to relé v bmv volné a byla by škoda ho nevyužít.Chtěl bych ovládat klon studera tak aby se přifázoval podle soc z BMV jsou oba na stejné(klon i axpert) baterce půjde to ? V případě že ano tak jak to zapojit a nastavit ? Parametry bmv relé jsou .
Maximální stejnosměrné a střídavé napětí mezi uzemněním jednotky a konektorem: 70VDC a 50VAC.

Maximální výdržné napětí mezi kontakty: 50 VAC

Maximální stejnosměrné výdržné napětí mezi kontakty: 70VDC

Maximální schopnost střídavého proudu: max. 1A. 50 VAC

Maximální stejnosměrný proud: 1A až 30VDC 0,2A až 70VDC

Dík za návrhy.
ferdinand
 
Příspěvky: 26
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: Jak ovládat klon studera aby se přifázoval podle soc z B

Příspěvekod willcz » sob zář 14, 2019 7:41 pm

Sel bych pouzitim remote vstupu.
tzn zapojit 6pin konektor a rele dat na ten remote entry
remote.png


nastavit pak potom takto:

1545 Closed
1538 Yes

dala by se pridat I kombinace s prifazovanim pri vetsi zatezi ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: Jak ovládat klon studera aby se přifázoval podle soc z B

Příspěvekod ferdinand » sob zář 14, 2019 9:15 pm

jestli jsem to dobře pochopil tak u xtm je to konektor rj 11 označený číslem 15 a přes suchý kontakt (tak mi to překladá gogle).Do tohoto kontaktu musím poslat nějaké napětí nebo stačí prostě jenom propojit přes bmv ten kontakt bez napětí (na sucho)? Tedy s bmv spojit kontakt 1+4 a 2+3 spojit klemou a 5+6 nechat být bez zapojení ?
ferdinand
 
Příspěvky: 26
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: Jak ovládat klon studera aby se přifázoval podle soc z B

Příspěvekod willcz » sob zář 14, 2019 9:19 pm

Varianty jsou:
- mezi piny 3 a 4 pripojit napeti
NEBO
- 2 + 3 propojit
- 1 + 4 zapojit ten kontakt BMV

5+6 je pro externi zapinani celeho menice, tzn nechat byt.
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: Jak ovládat klon studera aby se přifázoval podle soc z B

Příspěvekod ferdinand » sob zář 14, 2019 9:35 pm

Tak jsem to pochopil správně.Druhá varianta je pro mne lepší.Ještě k tomu nastavení .To opravdu stačí nastavit jen tyto dva parametry(1545 Closed,1538 Yes aby se měnič přifázoval a přisosával při sepnutí tohoto kontaktu ? Zatím děkuji .
ferdinand
 
Příspěvky: 26
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: Jak ovládat klon studera aby se přifázoval podle soc z B

Příspěvekod willcz » sob zář 14, 2019 9:47 pm

Ano, jen to chce overit ten 1545, jde o to jak spina to BMV, tzn jestli tam bude Closed nebo Open.
ve vychozim rezimu je totiz ten XTM hybrid, tzn prisosava. ... a tim 1538 se da rict ze se ma odfazovat podle toho remote signalu.
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: Jak ovládat klon studera aby se přifázoval podle soc z B

Příspěvekod ferdinand » sob zář 14, 2019 10:12 pm

Tak to by bylo fajn.V bmv jde nastavit to relé oběma způsoby.Já bych ho nastavil tak že by seplo při poklesu pod 60 procent soc tím by se spojil 1+4 v xtm a při 90 procentech by se rozeplo . nastavení xtm by bylo 1545 Closed,1538 Yes.Pak by to mělo fungovat ?
ferdinand
 
Příspěvky: 26
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: Jak ovládat klon studera aby se přifázoval podle soc z B

Příspěvekod willcz » ned zář 15, 2019 9:18 am

musis myslet na to ze to 1538 rika Prohibit transfer rele.
Tzn kdyz das 1545 closed, tak se pri propojeni toho 1+4 ODFAZUJE

Je dobre si vybrat stav ktery povazujes za bezpecnejsi jako OPEN. tzn asi bych sel do toho kdy je to prifazovane pri rozpojenem 1+4 a spinanim BMV nad nejake SOC bych to odfazovaval.
Ale nevim jake bude presne zapojeni na AC strane, tak to musis rozmyslet sam
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: Jak ovládat klon studera aby se přifázoval podle soc z B

Příspěvekod ferdinand » ned zář 15, 2019 6:24 pm

Dám na tvou radu má to smysl.Až seženu kabel a bude čas tak to vyzkouším a dám vědět jak to funguje .Děkuji.
ferdinand
 
Příspěvky: 26
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am


Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'