Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob pro 14, 2019 10:57 am
diablo007 píše:Pokud chceš mít zdroj na pár dní popravdě ti bude stačit zalest do jedné místnosti většinou podzemní sklep ani nezamrzá a tam to přečkat. Pokud máš zdravé ruce pak kotel na dřevo a mít ho jako primární zdroj tepla. Jen tak mezi řečí jaký je účet za plyn na topení za baráčku?
vlkazajac píše:Sledujeme a uvedomujeme si konečné a končiace sa fosílne zdroje, už sa strašíme aj nedostatkom obnoviteľných zdrojov.
kodl69 píše:ještě je potřeba počítat "ztrátu příležitosti" což je třeba to, žes neměl čas zbohatnout obchody na burze, nebo se naučit čínsky a vydělávat na tom - když jsi dělal to dřevo![]()
Od jisté doby jsem si stanovil cenu času na 300Kč/hod pro práce okolo domu a na 2000Kč/hodinu, když mám volno. Tj když se mi to tak nějak s tím dřevem se započtením času nebude rentovat oproti topení elektrikou, budu topit elektrikou a v tom čase na to budu vydělávat.
A když mě někdo chce připravit o část mýho volna, tak ty 2kKč mám jako minimální sazbu...
kodl69 píše:"není dodávka plynu koncovým zákazníkům vždy závislá na dodávce elektrické energie" mi stačí. 48 hodin maximum. A proč nemají generátory na zemní plyn, když ho mají plný potrubí? Nechápu.
P.S. v dokumentu o skladu jaderných hlavic JAVOR je jasně vidět, že rusové měli na všechny důležitý systémy nejspolehlivější zálohování: prostě mechanika, a ručně. Ostatně i starý ADAST stojany na benzín měly dvě řemenice a možnost nasadit kliku...
jahodovák píše:Ono je to asi různé,jiné je to v moderní novostavbě a zcela jiné ve starším domku.Já to nemusím řešit vůbec,topení je osazeno kotlem atmos a ten je kombinovaný,takže se dá topit kde čím,systém je samotížný takže v pohodě.Ještě v jedné místnosti je obyčejný sporák na dřevo a uhlí,takže je možno i vařit.Nedovedu si ale představit něco podobného v dnešním moderním nízkoenergetickém domku...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník