Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob pro 07, 2019 5:17 am
dumi píše:.....Teď babo raď. Jaký je váš názor?......
youda píše:A co nějaký uhlí, náhradní díly, servisáci a delegace papalášů - jezdí někdo takovej do toho Domova seniorů?
A co odpadní voda - u většiny elektráren je nějakej potok na chlazení a také na občasné vypuštění břečky. Neteče z Domova seniorů také nějaká břečka?
Musíme to podchytit všecko
dumi píše: ... jeho výroba trvá cca 3-5 let provozu ...
vla píše:Nejedná se o peníze, ale o čistotu, vyrobit Si kvádry, nařezat, asi přebrousit, vytěžit či repasí získat hliník, vyrobit profily, podložný plast, eva folie sklo, dopravit z Číny atd. To vše by se mělo započíst do "ceny" znečistění a nějak převést na čas, kdy už je to výroba po zaplacení znečistění a tedy zdarma. Problém je, že za to znečistění nijak neplatíme, a ani ho neumíme efektivně odstranit, takže ho jaksi zanedbáváme.
youda píše:A teď mi ještě došlo, že kolem vedení vysokého napětí se musí stále udržovat celkem široké "ochranné pásmo" ve kterém jsou vykácené všechny stromy a keře. A ty by přitom jinak mohly spotřebovat spoustu CO2. Takže podle mne škodí i samotná distribuční soustava.
dumi píše:...
Teď babo raď. Jaký je váš názor?
Prosím nebrat to jako rýpání, ale rád bych vedl konstruktivní debatu ideální podloženou nějakým zdrojem dané informace.
youda píše:vla píše:...A teď mi ještě došlo, že kolem vedení vysokého napětí se musí stále udržovat celkem široké "ochranné pásmo" ve kterém jsou vykácené všechny stromy a keře. A ty by přitom jinak mohly spotřebovat spoustu CO2. Takže podle mne škodí i samotná distribuční soustava.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník