Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je čtv črc 18, 2019 5:42 am


PLC Tecomat Foxtrot

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...

PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř črc 03, 2019 9:36 am

Ahoj, je to dostatečně vydatné na založení nového tématu?

Pořídil jsem si Forxtrot CP-1015 a mám potíže s jeho připojením k PC přes RS-232.
Mám nainstalovaný Mosaic na Windows 10, převodník USB - RS-232 z Alzy. Zapojil jsem na DB9 konektor šňůry pouze čtyři dráty, které jsou na Foxtrotu na CH1 (GND, TxD, RxD, RTS) a nechal defaultní nastavení v Mosaicu.
Foxtrot po zapnutí pro CH1 píše: A-0 S-38,4 T-10 CTS-off B-0 8-E-1 interface RS-232
Tušil by někdo, co dělám blbě?

Díky
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 109
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice
Reputation: 12

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod willcz » stř črc 03, 2019 10:55 am

Sice netusim proc se pripojujes pomoci seriaku a ne ethernetu, ale aby to chodilo tak musi byt spravne zapojen RX a TX, tzn TX z PLC na RX toho prevodniku, atd ...
pak je potreba na tom seriovem kanalu nastavit rezim PC (ne uni), netusim co je tam v defaultu od vyrobce.
6.8kWp poly + XTM 4000-48 + 330Ah LiFe + Batrium s CAN
willcz
 
Příspěvky: 384
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno
Reputation: 66

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod youda » stř črc 03, 2019 11:07 am

Přesně - připoj se raději přes ethernet, ušetřený sériák se ti bude hodit na RS232 komunikaci s měniči.
IP, bránu i masku lze nastavit přímo na displeji jednotky CP-1015.

Přímo CP-1015 mám také, připojeno právě přes ETH:
viewtopic.php?f=17&t=4415&start=40#p82023
viewtopic.php?f=3&t=4326&p=92028#p92028
viewtopic.php?f=3&t=4326&p=86737#p86737
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1816
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 384

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř črc 03, 2019 1:10 pm

To je mi jasné, že přes Ethernet, ovšem defaultně je tam blbě nastavená IP adresa a maska sítě, tu musím změnit tuším právě přes RS 232.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 109
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice
Reputation: 12

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod willcz » stř črc 03, 2019 1:25 pm

To sice ano, ale nic nebrani v PC nastavit adresu a masku, tak aby se vesla do rozsahu toho PLC.
vsechno prestavit jak je potreba a pak si na PC vratit puvodni.
Nebo jak rika Youda, melo by to jit I na panelu, tady ale nevim, neznam ta plc co maji display.
6.8kWp poly + XTM 4000-48 + 330Ah LiFe + Batrium s CAN
willcz
 
Příspěvky: 384
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno
Reputation: 66

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod youda » stř črc 03, 2019 1:36 pm

Normalka to jde zmenit primo na panelu tema cudlikama.
Je to malina.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1816
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 384

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod youda » stř črc 03, 2019 2:43 pm

Dokument TXV 004 10.01 , kapitola 5:

konfigurace.PNG

konfigurace2.PNG


Vždyť to říkám - nastavení IP adresy na CP-1015 je malina...
okurek.PNG
okurek.PNG (485.89 KiB) Zobrazeno 245 krát
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1816
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 384

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř črc 03, 2019 3:30 pm

Tak díky moc, jojo to je tím, že místo čtení musím zdít a dělat rozvaděč atd. atd.
Sice tačilo naťuknout tou první zprávou ;-), ale bodík si zasloužíš. Jen mi není jasné, co s těmi všemi bodíky budeš dělat ?!
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 109
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice
Reputation: 12

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod diablo007 » stř črc 03, 2019 3:34 pm

Tož ono se to nikde moc veřejně neříká ale prý až jich bude mít 400 mu je admin smaže aby mohl začít od znova a dal šanci i zbytku osazenstva :lol:
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 1238
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputation: 75

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř črc 03, 2019 6:49 pm

Myslím, že to adminovi nestojí za námahu, youdovi bude stačit měsíc nebo dva, aby byl zase na svém. A jak se znám, já se tady zas na něco zeptám ;-).
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 109
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice
Reputation: 12

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod youda » čtv črc 04, 2019 11:08 am

Povzbuzen fenomenálním úspěchem na fóru mypower.cz, jsem se rozhodl zamořit ještě maminkovská fóra emimino.cz a Modrý Koník.

Bohužel, moje pokrokové názory na ideální uspořádání partnerských vztahů a na výchovu dětí se na těchto dvou serverech moc neuchytily. Vůbec nechápu proč :?
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1816
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 384

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod diablo007 » čtv črc 04, 2019 12:19 pm

youda píše:Povzbuzen fenomenálním úspěchem na fóru mypower.cz, jsem se rozhodl zamořit ještě maminkovská fóra emimino.cz a Modrý Koník.

Bohužel, moje pokrokové názory na ideální uspořádání partnerských vztahů a na výchovu dětí se na těchto dvou serverech moc neuchytily. Vůbec nechápu proč :?

Já to chápu je to na ně moc pokrokové a věřím že když vydržíš časem jim to dojde
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 1238
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputation: 75

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod youda » čtv črc 04, 2019 12:35 pm

diablo007 píše:
youda píše:Povzbuzen fenomenálním úspěchem na fóru mypower.cz, jsem se rozhodl zamořit ještě maminkovská fóra emimino.cz a Modrý Koník.

Bohužel, moje pokrokové názory na ideální uspořádání partnerských vztahů a na výchovu dětí se na těchto dvou serverech moc neuchytily. Vůbec nechápu proč :?

Já to chápu je to na ně moc pokrokové a věřím že když vydržíš časem jim to dojde


To si nejsem úplně jistý, zatím jsem tam obdržel jen BANána, uznání nikde :|
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1816
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 384

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod KubisKV » čtv črc 04, 2019 5:45 pm

youda píše:
diablo007 píše:
youda píše:Povzbuzen fenomenálním úspěchem na fóru mypower.cz, jsem se rozhodl zamořit ještě maminkovská fóra emimino.cz a Modrý Koník.

Bohužel, moje pokrokové názory na ideální uspořádání partnerských vztahů a na výchovu dětí se na těchto dvou serverech moc neuchytily. Vůbec nechápu proč :?

Já to chápu je to na ně moc pokrokové a věřím že když vydržíš časem jim to dojde


To si nejsem úplně jistý, zatím jsem tam obdržel jen BANána, uznání nikde :|


Ty jsi zkousel tu vychytávku s kolíčkem na klitorys? Že jsi byl odměněn banem?
KubisKV
 
Příspěvky: 210
Registrován: pon zář 04, 2017 12:06 pm
Bydliště: Chebsko
Reputation: 22

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » pát črc 05, 2019 7:49 pm

FYI, než mi bylo tady poraděno, že se dá IP adresa nastavit přímo na zařízení, poslal jsem dotaz na RS-232 s relativně rychlou odpovědí:

Zapojení naleznete v příručce pro projektování
https://www.tecomat.cz/modules/Download ... ktovani_cz,
str. 33.

Pokud budete kanál programovat v uživatelském programu PLC, pak na něm
musíte zapnout režim uni a v nastavení uni režimu můžete nastavovat
všechny potřebné parametry, jako je komunikační rychlost, parita atd.
Viz obrázky na straně 47 a 48 příručky o komunikacích
https://www.tecomat.cz/modules/Download ... erial32_cz.
Nastavení mohu upřesnit, pokud budu vědět, jaké zařízení chcete připojovat.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 109
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice
Reputation: 12


Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron
Reputation System ©'