Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon črc 13, 2020 2:47 am


PLC Tecomat Foxtrot

Diskuze k Tecomat Foxtrot, nastavení, návody, zkuěnosti, praxe
PředchozíDalší

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » úte pro 31, 2019 10:29 am

Já pořád nevím, jestli dobře rozumím: to SSR je buď zapnuté nebo vypnuté přes nulu, OK. Tj. ten PID to např. celé "zapne na sekundu a vypne na sekundu", když chce mít 50%?
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 477
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » úte pro 31, 2019 11:02 am

Ne, fazove rizeni funguje jinak.

neotvira v nule, ale v nule vypina a podle pozadovaneho vykonu otvira v prubehu sinusovky, takze orezava kusy sinusu.

Je to samozrejmne jen na ohmickou zatez.

mrkni na obrazky zde:
https://www.mylms.cz/rizeni-vykonu-pomo ... ci-obvody/

rele s fazovym rizenim, ti umozni plynule rizeni vykonu topne tyce, pekne hladce protoze to orezava kazdou pulvlnu sinusu podle potreby.

ja konkretne mam toto:
https://www.enika.cz/rm1e23v25-ssr-as-2 ... vdc_z9065/

nebo mozna tu verzi na 480V ted nevim.

Kazdopadne chces Fazove rizeni a ovladani si muzes vybrat bud 0-10V nebo 4-20mA. k foxtrotu idelani, protoze si to synchronizaci se sinusem hlida samo.

Funguje to velmi hladce. mam za tim pripojenou 1000W topnou tyc, a kdyz dam 5V tak Axpert i SO elektromer hlasi zatez 500W, je to vicemene linearni v celem rozsahu ovladani. Coz je super.

EDIT: PID mi reguluje s kazdym cyklem PLC, takze regulace je docela rychla. nekolikrat do sekundy podle delky cyklu
Dumiho ostruvek: 2kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1672
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod rva » úte pro 31, 2019 11:13 am

Možná je dobré si projít existující vlákno https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=19&t=1036#p13988, kde se řízení SSR a druhy SSR řeší.
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 350Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1686
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » úte pro 31, 2019 1:04 pm

Děkuji, ano, budu nejprve více číst. Stále mířím k tomu "inteligentnímu" celo-půlvlnnému řízení protože rušiček jsem si užil dost za totality...
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 477
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod imrich » čtv led 02, 2020 1:37 pm

Este k tomu uchovavaniu premennych pri studenom restarte, ja to riesim cez kniznicu DataBoxLib, a premenne zapisujem v pravidelnych intevaloch. Pri vypadku napajania, alebo studenom restarte udaje nacitam a po dobehu casovaca zase v pravidelnych intervaloch updatujem. Pouzivam to hlavne na elektromery s impulznym vystupom a parametre, ktore sa daju uzivatelsky menit, aby nebolo potrebne to po restarte zase manualne ladit. napr. nastavenie strmosti ekvitermickej krivky a pod. Data zoskupim do struktury, alebo ukladam cele pole, do tych 512kb sa toho vojde dost.
imrich
 
Příspěvky: 2
Registrován: sob kvě 06, 2017 12:14 am

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » čtv led 02, 2020 2:30 pm

Tak to řízení jsem řešil i trochu v jiném vlákně a zatím to vypadá, že flickr je větší zlo než případné VF rušené z fázového řízení. Tak se asi vydám cestou, kterou šel dumi, protože představa, že stačí jediná součástka řízená jedním výstupem z Foxtrotu a bude si možné naprogramovat jakoukoli vlastní vytěžovací logiku, je lákavá. Ještě dotaz na dumiho - jaký používáš chladič?
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 477
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » čtv led 02, 2020 2:48 pm

Zadny :-) mam tam zati. 1kW spiralu a nehreje se to. ale vetsinou to beha v rozsahu tak 200-500W na tech 1000W se to dostane jenbkdyz jsou nabity baterky a v lete paradne sviti.
Dumiho ostruvek: 2kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1672
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

PLC Tecomat Foxtrot - "mizí" Web stránky

Příspěvekod marsal64 » sob led 04, 2020 1:00 am

Foxtrot mne dnes trápí. Mám nějaké nové stránky s relativně větším množstvím proměnných. V Mosaicu vše funguje dobře, po kompilaci a přístupu z webu se ale při vstupu na danou stránku neukáže nic. Kde může být problém? Díky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 477
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » sob led 04, 2020 8:57 am

A co tam chybi? Mas na nkarte vsexhny tri.soubory ke strance? Neprekrocil jsi pocet promenych na strance?
Dumiho ostruvek: 2kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1672
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » sob led 04, 2020 9:03 am

Stránka je prázdná.
Původně jsem měl jednou velkou stránku, při překladu mi házelo chybu "příliš mnoho proměnných", tak jsem ji rozdělil na dvě.
Napadá mne - zkusit vyměnit SD?
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 477
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » sob led 04, 2020 9:16 am

Jako uplne prazdna? Zkus jen aktualizovat soubory na karte. jeatli to pomuze.
Dumiho ostruvek: 2kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1672
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » sob led 04, 2020 9:19 am

Všechny jsem je už včera zkusil vymazat a stránku překompiloval znovu...
Prázdná stránka, žádná chyba. Úvodní HOME stránka je OK.
Asi poběžím pro SD a ohlásím výsledek - ?
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 477
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » sob led 04, 2020 4:54 pm

Just FYI: výměna SD karty nepomohla, chová se to stejně jako předtím.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 477
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » sob led 04, 2020 5:31 pm

Tak, vypadá to, že chybu způsobuje, když si chci zobrazit na webu obsah proměnné typu string (na obrázkzu výše to jsou ty oranžové nadpisy). V Mosaicu funguje, na webu prázdná stránka. Po nahrazení pevným textem bez problémů.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 477
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

PLC Tecomat Foxtrot a zkušenosti ze softwarového vytěžování?

Příspěvekod marsal64 » stř led 08, 2020 6:30 am

Dotaz č. 1: Bug (třeba který jsem objevil výše) se reportuje do Kolína nějakou standardní cestou? Zatím jsem s nimi komunikoval ke spokojenosti mailem, ale...

Dotaz č. 2: Začínám meditovat o softwarovém vytěžování s Foxtrotem, zřejmě to skončí u nějakého PID regulátoru, který bere v potaz rozdíl mezi aktuální a cílovou teplotou a podobně. Dotaz zní, která knihovna pro Foxtrot používá?
Kontext dotazu: přístup "Jsem ve floatu, spouštím vytěžování" mi úplně nevyhovuje. Zatím jsem vymyslel "Vytěžovací režim při nabíjení": "Pokud je SOC > A1 %, vezmi z výkonu, kterým se momentálně nabíjejí baterie, určité procento A2 a to použij pro vytěžování(=ohřev)". Ale je jasné, že toto je třeba jaksi vylepšit o funkci, která právě v bere potaz např. float stav a obecně vzato dodat nějaké derivační ev. integrační charakteristiky na základě např. rozdílu teplot, napětí baterek apod.

Díky předem za jakékoli zkušenosti v tomto směru.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 477
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř led 08, 2020 9:08 am

Možná je to spíš na nové vlákno, pokud už softwarové vytěžování bylo tady diskutováno, prosím o odkaz.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 477
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » stř led 08, 2020 1:46 pm

Ted nemuzu ale napisu pozdeji
Dumiho ostruvek: 2kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1672
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot - "mizí" Web stránky

Příspěvekod FCC2 » stř led 08, 2020 8:50 pm

marsal64 píše:Foxtrot mne dnes trápí. Mám nějaké nové stránky s relativně větším množstvím proměnných. V Mosaicu vše funguje dobře, po kompilaci a přístupu z webu se ale při vstupu na danou stránku neukáže nic. Kde může být problém? Díky.


Ahoj urcite tam bug neni. Dorzel jsi limit 128 promenych na stranku? Mas to nastavene jako vychozi stranku? Prekompiloval jsi projek ve webmakeru. Jak se jmenu je XML, ktere vytvaris?
VIT
FCC2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř srp 28, 2019 6:23 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod FCC2 » stř led 08, 2020 9:00 pm

willcz píše:bych témeř řekl že to je klasický real, tzn znaménko, exponent, mantisa.
pokud to převedu tak je to 49.999
tzn zadefinovat proměnou kam se ukládá ten 5008 jako REAL, nastavit délku a mohlo by to jít.

Jak máš zadefinovaný ten modbuscmd co čte tu hodnotu?



cest funkce na prevod do realu v tecomatu staci tam supnuot ten dword co vzleze s modbusu.

FUNCTION fcMP380dwordToReal : real
VAR_INPUT
iDword: dword;
END_VAR
VAR
out : real;
arr_source : array[0..3] of usint;
arr_des : array[0..3] of usint;
END_VAR
VAR_IN_OUT

END_VAR
VAR_TEMP


END_VAR

Memcpy(length := SIZEOF(iDword), source := void(iDword), dest := void(arr_source[0]));
arr_des[0] := arr_source[2];
arr_des[1] := arr_source[3];
arr_des[2] := arr_source[0];
arr_des[3] := arr_source[1];
Memcpy(length := SIZEOF(arr_des), source := void(arr_des[0]), dest := void(out));
fcMP380dwordToReal := out;

END_FUNCTION
FCC2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř srp 28, 2019 6:23 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot - rozsah měření teploty

Příspěvekod FCC2 » stř led 08, 2020 9:06 pm

marsal64 píše:Připojil jsem si k Foxtrotu na CIB rozšiřující modul C-IT-0504S, abych měl více vstupů na měření teploty. Podle dokumentace by měl být vstupní A/D převodník šestnáctibitový, ale při zapojení PT1000 mi teplota skáče v krocích cca 0.3°C a netuším, v čem je zádrhel. Při předešlém připojení přímo na vstupy 1015 se to takto nechovalo. V čem může být potíž?


musi mit ten modul spravne nastaveny. viz obrazek. Jeste je otazka jake Pt1000 mas jesli 1.385 nebo 1.391
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
FCC2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř srp 28, 2019 6:23 pm

PředchozíDalší

Zpět na PLC Tecomat Foxtrot

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'