Německo uzavře všechny své uhelné elektrárny

Novinky, zajímavosti, věda a technika v oblasti solární energie.
rva
Příspěvky: 3512
Registrován: úte dub 23, 2013 10:21 am
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Kousek od Lysé nad Labem

Re: Německo uzavře všechny své uhelné elektrárny

Příspěvek od rva »

Pokud to dělají kvůli záchraně planety před oteplením, tak by to měli ještě zvážit. Náhrada uhlí zemním plynem je vyhánění čerta ďáblem - při započítání úniku metanu v průběhu těžby vychází spalování zemního plynu hůře, než spalování uhlí. Více je v zdarma dostupné publikaci "Howarth_2014_ESE_methane_emissions", ze které je i toto porovnání:
uhlí * zemní plyn - vliv na skleníkový efekt
uhlí * zemní plyn - vliv na skleníkový efekt
_______________________________________________________________________
43 kWp, LiFePO4 46 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
DanoP
Příspěvky: 938
Registrován: stř črc 06, 2016 12:27 pm
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Německo uzavře všechny své uhelné elektrárny

Příspěvek od DanoP »

Asi treba vysvetlit ze vacsina "kriciacich" ekologov ma minimalne technicke vzdelanie a ide vacsinou o vieru - nahradu nabozenstva ked nie su ochotni pripustit ani len diskusiu zalozenu na tvrdych faktoch. Su pocut a to sa pocita. Ako inak si vysvetlit ze vo volbach ziskaju 15% ale nanutia zvysku aby sa pripojila k ich blaznovstvam. Napriklad pestovanie repky na vyrobu nafty, nahrada neekologickych ziaroviek "ekologickymi" ziarivkami s obsahom ortutovyvh par a pod.
Netvrdim ze netreba nieco robit, aly zvycajne je najprv popisanie skutokoveho stavu potom analyza a nasleduje vyber riesenia. Tu mi to pripada ze sa ide od konca najprv sa spravi riesenie a potom sa analyzuju dopady.
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, 2xStuder XTM4048 + 25kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
jahodovák
Příspěvky: 1924
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Německo uzavře všechny své uhelné elektrárny

Příspěvek od jahodovák »

Pokud si neuvědomíte,že ekologie je jen zástěrka na ždímání peněz z lidí,tak jejich jednání nejde pochopit,systém,který je založen na zisku,nějaké ohledy na cokoliv jiného než zisk nebere.Navíc je třeba pochopit,že zisk patří jen majiteli a spotřebitel je obrazně řečeno jen dojná kráva,která má ten zisk generovat.Toto platí na všechny odvětví a na vše.Jinak se tomu říká systém nabídky a poptávky a že každý má volbu,bud koupí nebo ne.Aby to nebylo tak průhledné,zavedl se systém dotací,který to vše pěkně zamotá a nahraje jen tomu,kdo přijme jejich ne vždy výhodné podmínky,které jsou dobré jen pro někoho,hlavně pro poskytovatele dotací,na které přispívají všichni.Takto se dá krásně pokřivit trh a vše znepřehlednit a hlavně správným zásahem zlikvidovat nepříjemnou konkurenci a poté zavézt diktát cen.Správné pochopení systému dává ale možnost se zorientovat a pokud to jde,použít ho ve svůj prospěch.Ve všech případech je třeba zjistit komu to prospěje a pokud se podaří najít komu,pak je možno přijít na to jak to využít ve svůj prospěch a nenechat se zlákat do dluhové pasti,odkud je jak známo hodně těžké vybřednout....nejlépe se manipuluje s nezkušeným mládím,které je ochotno uvěřit kde čemu.....
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Německo uzavře všechny své uhelné elektrárny

Příspěvek od brumlaj »

DanoP píše:..... najprv popisanie skutokoveho stavu potom analyza a nasleduje vyber riesenia. .......
No však to proběhlo, jen je zajímavé, že trh sám o sobě je papežštější než papež a prostě odbourává drahé technologie. Jaký rozdíl oproti ČR kde ČEZ přenechá za 4 roky elektrárnu soukromníkovi a ten už si mne ruce jak stát vydojí na tom, že bude muset zavírat ..... Prostě jiný kraj, jiný krav. (ne není to chyba, to k tam je záměrně)
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek