Skladaci mobilni panel

Elektromobily, hybridy, elektrokola, elektroskůtry, řešení pro karavany, obytné přívěsy, maringotky, obytné automobily, mobilní domy.
Odpovědět
Toxic
Příspěvky: 6
Registrován: stř kvě 15, 2019 6:50 pm
Reputace: 0

Skladaci mobilni panel

Příspěvek od Toxic »

Zdravim vsechny. Resim skladaci panel pro elektrokolo. Moje predstava je "plachta" napnuta na ram z laminatovych trubicek. Zaklad plachty sitovina, na kterou jsou nasity jednotlive komponenty panelu cca 190 x 200. Samotne clanky (semiflexibilni monokrystal) v centru lehce prilepit (dvouslozkovy epoxid) k lakovanemu hlinikovemu plechu 0,6 mm, mezivrstva PVC samolepici folie. Okraje plechu lehce zahnout jako vyztuhu. Cely clanek zavarit beznou vakuovackou do LDPE folie cca 0,2 mm s UV upravou, na kraje nasypat lehce krystalu barviciho silikagelu ke kontrole hermeticnosti. Jelikoz pasek vodice odvadi i teplo a v miste pruchodu tedy nedojde ke svareni, natrit misto pruvlaku lepidlem na PE, po prvnim svaru natrit lepidlem celou sirku a po cca 10 mm udelat dalsi svar. Vzniklou lepenou plochu vyuzit k nasiti na sitovinu. Celou plachtu pak lze poskladat do kostky a pro odolnost pri preprave sevrit deskami.
S omezenou zivotnosti predevsim kvuli ohybani vodicu pri skladani pocitam, je to pouze pro delsi vylety, kdy nehodlam byt zavisly na siti.
Ma smysl davat pod pouzdrici folii jeste EVA folii jako dalsi UV filtr?
Se stavbou panelu ale nemam zkusenosti, proto uvitam jakekoliv pripominky.
svango
Příspěvky: 169
Registrován: čtv dub 12, 2018 2:44 pm
Reputace: 9
Bydliště: Trencin

Re: Skladaci mobilni panel

Příspěvek od svango »

PowerFilm Solar, cenovka ale odpoveda technologii;
https://www.powerfilmsolar.com/products ... erPage=max

vyrabaju aj megaplachty s vykonom 5.4 kW s cenovkou urcenou pre koncoveho zakaznika: ministerstvo obrany..
https://www.powerfilmsolar.com/specialt ... powershade

Pouzivam 20W panel a som s nim spokojny, bez obtiazi nabije smartphone ci tablet.
FVE1 - 3kW do 48V 7.2kWh LiFe cez 5kW Axpert, FVE2 domcek pre maleho - 0.26kW do 12V 0.5kWh LiFe cez Victron375, termicky ohrev vody 200 l

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek