Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř dub 08, 2020 4:47 pm


Pylontech

LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
Předchozí

Re: Pylontech

Příspěvekod brin » stř úno 26, 2020 9:04 am

Bohužel to nejsou nabídkové ceny z té Alibaby. Oni tam často inzerují něco, co není tak úplně pravda. Respektive pak vám napálí třeba nesmyslné poštovné apod.
brin
 
Příspěvky: 607
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod rokytna » stř úno 26, 2020 9:10 am

Stále bych rád (jen jednou, naposled) zopakoval tuto otázku:
rokytna píše:Povedlo se to (US3000) někomu koupit v kusovce přímo od výrobce (Pylontech) ?
rokytna
 
Příspěvky: 41
Registrován: pát úno 14, 2020 8:35 am

Re: Pylontech

Příspěvekod marko250 » stř úno 26, 2020 9:28 am

Cenu od prodejce vidíš před potvrzením v koši a pokud je tam jasná doprava,tak jen zaplatíš a čekáš na celní řízení.Pokud tam doprava do ČR není a máš kontaktovat prodejce,pak vznikají průtahy,ale i tak ji musí poslat dopředu,jelikoš nejdřív se platí a pak posílá.Tady by žádná nejasnost vzniknout neměla.

Mě by spíše zajímalo,když už tady pár Pylontechů je v provozu nějaký ten měsíc,jak to vypadá s těmi 15 pytlíky v provozu uvnitř.Ptám se jestli jsou nějaké logy z nabíjení a je možné sledovat jednotlivé sáčky jak se chovají napěťově v nabíjecích a vybíjecích režimech.Tahají za jeden provaz,nebo do toho pořád mluví nějaké BMS a jak konkrétně.Jak silně umí zareagovat ono BMS a jak,jen pálí,nebo přelévá? Komu se už cihla vypla na podpětí /přepětí/nadproud,či ujetý sáček a jaké patálie s tím nastaly?
JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2026
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Pylontech

Příspěvekod ota » stř úno 26, 2020 9:37 am

Teď jsme v dostali do servisu 3 krutě podbitý Pylony. Do poslední chvíle na nich byla připojena jakási zátěž která je vycucala-
Celá cihla měla okolo 10V. Kupodivu se na žádném z pytlíků napětí nepřepólovalo, což ukazuje že to do poslední chvíle nějak balancuje. Na každém článku bylo 500-700mV. Pozvolným nabíjením jsme je oživili a probraly se k životu a fungují.
Nedá se vyloučit že si z tohoto incidentu články odnesly nějaké poškození separátorů ale moje zkušenost je taková že do 350mV se LiFePO4 dá probrat zpět k životu a zákazník si je odnesl jako opravené, podmínečně funkční.
Další věcí je že se podbití asi zapsalo do paměti, která se dá vyčítat i zdálky výrobcem takže se tyhle pylony nedají již reklamovat.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1919
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Pylontech

Příspěvekod kadlos » stř úno 26, 2020 9:46 am

Jak je to možný, to nezabrala BMS?
kadlos
 
Příspěvky: 23
Registrován: pát úno 08, 2019 4:50 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod Brbla » stř úno 26, 2020 10:06 am

mopadzi píše:obávám se, že ceny pujdou nahoru...baterky docházejí. Tohle je hodně dobrá cena..lepší než mám já nakup. Odkud?


Co je načichlé čínou, to má teď problémy s dodávkama. Můj dodavatel v současné době nemá ani ň, takže nemá cenu dávat odkaz.
Uživatelský avatar
Brbla
 
Příspěvky: 132
Registrován: čtv srp 08, 2019 2:44 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod marko250 » stř úno 26, 2020 11:37 am

Kam se poděla funkce vypnutí při podpětí? Umíte Oto z něj něco vyčíst pro diagnostiku co se vlastně stalo?
JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2026
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Pylontech

Příspěvekod Pan Taum » stř úno 26, 2020 11:52 am

Brbla píše:
mopadzi píše:obávám se, že ceny pujdou nahoru...baterky docházejí. Tohle je hodně dobrá cena..lepší než mám já nakup. Odkud?


Co je načichlé čínou, to má teď problémy s dodávkama. Můj dodavatel v současné době nemá ani ň, takže nemá cenu dávat odkaz.

Tak tak

https://www.zerohedge.com/economics/it- ... ost-record
Pan Taum
 
Příspěvky: 568
Registrován: sob úno 25, 2012 9:36 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod youda » stř úno 26, 2020 2:41 pm

marko250 píše:Kam se poděla funkce vypnutí při podpětí? Umíte Oto z něj něco vyčíst pro diagnostiku co se vlastně stalo?


Já osobně bych si tipnul že:

A) na sběrnici s baterkama byl ještě jiný zdroj, který je svým napětím kontinuálně probouzel. BMS totiž sama zapne baterky pokud ucítí nabíjení.

B) Mohly se vypnout v 8% SOC, což je standardní safety nastavení. Jestli to pak někdo ještě párkrát manuálně zapnul, tak těch zbylých 8% kapacity se vycuclo jak nic a zbytek dorazila idle spotřeba BMS ve "spícím stavu".

C) Byla to první verze hardware, typ US2000B, viz níže.

Event log tam je, ale neukazuje se v GUI, musí se vyjet přes CLI.

Ještě bych doplnil Otu: výrobce data z baterek nemá online. Cihly totiž nemají LAN port, ani jiný způsob přímého připojení do sítě nebo do internetu. Pokud ale někdo bude reklamovat, tak jeden z kroků je, že servis požádá distributora o připojení cihly k PC a logy si pak vyčte přes Webex.

PS:
První verze baterek, US2000B nemá safety sleep. Vypne se až při SOC = 0%.
Druhá verze, US2000 Plus má safety sleep při SOC = 8%
US3000 má safety sleep při SOC = 8%
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2496
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod mgx » stř úno 26, 2020 8:53 pm

cenu ktoru som tu uviedol bola copy&paste z fora z oktobra-novembra, velkoobchod.

v sucasnosti nedosiahnutelna.

Skor ma zaujimalo, kto je na SK/CZ seriozny dodavatel. neriesim ci cena za clanok bude 1400 alebo 1500e, ale skor aby ked sa nieco pokasle za 5r tak sa netvaril ze sme sa nikdy nevideli :)/
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 18
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Pylontech

Příspěvekod ota » stř úno 26, 2020 9:16 pm

marko250 píše:Kam se poděla funkce vypnutí při podpětí? Umíte Oto z něj něco vyčíst pro diagnostiku co se vlastně stalo?

Moc o tom nevím. Servisáci me nechávají maximálně rozklepávat nejtky.
Byla to HV instalace která si prý bere nějaké ovladaci napeti rovnou ze článků mimo BMS.
A brala prý i z uspaného vypnuteho akumulátoru až do jeho kolapsu.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1919
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Pylontech

Příspěvekod youda » čtv úno 27, 2020 6:21 pm

ota píše: Servisáci me nechávají maximálně rozklepávat nejtky.


Oto, tak o tom mi něco povídej!
Od té doby, co jsem před mnoha lety udělal bitovou kopii prázdného HDD na plný, už také nesmím na nic sahat rukama.
Za trest mne přesunuli do role, ve které můžu jen čmárat na whiteboard, jakže by se to mělo udělat :(
Ale asi je to tak lepší, jsem fakt levej.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2496
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod brumlaj » ned bře 01, 2020 4:04 pm

To teda musel být pech :-( Ale komu z nás se to nestalo. Jde o to že v některých případech to nemusí moc bolet.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2309
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod mobilik » stř bře 25, 2020 7:28 pm

Kolegovia, akademici, koumaci a iny tak isto trktnuty ľudia ako ja na tomto fore. :mrgreen:

Potreboval by som pomoc pri hľadaní kde stiahnem software batteryview pre pylontech baterie. Potreboval by som sa pohrať z jednou batériou ktorá sa mi dostala do ruky a nejak to neviem nikde stiahnuť.
mobilik
 
Příspěvky: 2173
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Pylontech

Příspěvekod youda » stř bře 25, 2020 11:30 pm

Ahoj Mobilik,

dal jsem ho ke stažení na PowerForum.co.za i s popisem jak použít CLI.
Sem na mypower.cz mi tak velká příloha dát nešla, proto jsem to dal pouze tam.

https://powerforum.co.za/topic/2322-you ... ment-53641

Máš tam i návod, jak si udělat "RJ-11 to USB" kabel...
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2496
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm


Re: Pylontech

Příspěvekod youda » čtv bře 26, 2020 12:28 pm

Nene. Je potřeba mít tam účet a napsat (tuším) 4 příspěvky. Pak se ti stahování příloh povolí.
Můžeš k tomu napsání využít třeba to moje vlákno tam :D
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2496
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod mobilik » čtv bře 26, 2020 12:55 pm

Sakra. Však ja neviem písať po anglicky. :roll:
Moja hlúposť v detstve ma teraz dobehuje. :(

Počuj, asi jednoduchšie to bude ak mi to pls pošleš na: mobilik1 (zavinator) gmail.čom

Ďakujem ti moc krásne. :wink:
mobilik
 
Příspěvky: 2173
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Pylontech

Příspěvekod mobilik » čtv bře 26, 2020 3:42 pm

Youda, dik, aj by som ti dal bod za to všetko čo tu na fóre robíš, ale neviem ťi ho dať, neukazuje mi pri tebe palec... Asi už máš viac ako admin, tak ťa zablokoval. :mrgreen:

Filip, srandujem. :wink:
mobilik
 
Příspěvky: 2173
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Pylontech

Příspěvekod mgx » úte bře 31, 2020 9:25 pm

mate niekto skusenost, ako je na tom Pylontech US3000 v kombinacii s vlastnou LIFEPO 15S alebo 16S baterkou?

Mam totiz WInstony 48V, 16S (cellog, mandy pumpa) v setupe Studer XTM48-4000, VT80, BSP500 s bocnikom. Na zaciatku mesiaca som skusmo presiel na nastavenie 15S a max.U 52.5V, aby som si preveril pripadne problemy s planovanymi Pylontechmi US3000.
V pohode, napatie neprekracujem.

Dnes som postavil rack 42U ako Doc. Jouda, nahodil 3x US 3000, Studer-CAN a skonfiguroval a zapojil. CAN nabehol, vsetko si riadi CAN+studer, ale mam trosku otazky:

1) BPS500 z configu RCC-03 zmizol. Lebo CAN je v nastaveni auto a v podstate nemam pravo menit nic?
2) Je to v pohode to takto nechat? Ci mam pre istotu (dost sa bojim, aby som tu neriesil high voltage error message ako Victronisti) nahodit WINSTONY zasa do rezimu 16S? (budem mat rezervu do 54V, co musi IMHO stacit. Winston baterka je 5KWh, pylon je aktualne 3x3.6, planovany 4x3.6.
3) ci rozchodit nejaky CAN monitor a ak napatie na rozbalancovanych PYLONTECHoch prekroci 52.5, tak stykacom odpojit panely v zaujme ochrany proti prebijaniu.

Dik za akekolvek postrehy.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 18
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Předchozí

Zpět na LiFe*

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'