Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte lis 19, 2019 8:56 pm


Pylontech

LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
Předchozí

Re: Pylontech

Příspěvekod Nakasi » pon říj 14, 2019 5:43 pm

Pylony se nabijeji az na 53.2V
Ale treba Victron ma SW nastaveno nabijeni jen na 52V
Nekde na strankach Victronu o tom pisou, ze 53.2 je zbytecne vysoko.
Ale jinak samotne baterie zastavi BMS az na 53.2V
Nakasi
 
Příspěvky: 38
Registrován: pon bře 09, 2015 7:33 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod zbek » čtv říj 31, 2019 11:03 am

zbek
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned bře 31, 2019 12:49 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod youda » čtv říj 31, 2019 11:50 am

willcz píše:Reším jak napětově napárovat Pylon a 15S Winston.

Jaké napětí mají nastevené ti co už jedou s Pylony?
Manuál říká 53,2V což při 15S znamená cca 3,55V na článek, to mi přijde hodně
teď na Winstonech jedu na 3,45V.
Netuší někdo na jaké napětí maji ty Pylony nastavený Bypass?
Ideálně bych chtěl stejné parametry dát i do Batria pro stávající baterky.


Ahoj Willcz,
potvrzuji, že manuál to říká blbje.
To souvisí s tím, že zatímco v evropě jsou manuál a datasheet považovány za vstupy pro návrháře a architekty, tak v Číně jsou oba tyto dokumenty vnímány jako marketingové pomůcky sloužící k podpoře prodeje. Znám to i z jiného oboru (Huawei) a je to úplně stejná písnička.

U Pylontechu je 53,2V maximální možné napětí. Když ho při nabíjení jen trochu překročíš, tak už se baterka vypne na over-voltage alarm. U toho Victronu, jak píše Nakasi, udělali tu chybu, že do chargerů implementovali přesné údaje z datasheetů a pak jim hrozně moc zákazníků volalo, že baterky hlásí každý týden aspoň jeden alarm. Takže to kluci od Victronu prozkoumali a vydali opravu nastavení, kde se už nabíjí na nižší napětí.

Realita:
Úplně stačí nabíjet C.C. na 52,5V a do 100% to doleze taky.
C.V. stačí nechat na 52V.
Obojí mám takto nastaveno už dlouho a funguje to OK, zatím ani jeden alarm.

Pokud jde o balancery, tak v Pylontechu jsou nastaveny na 3,485V per článek, viz níže:
balancing.png


Měniče s plně implementovanou BMS komunikací to mají udělané tak, že nabíjejí jen na 52V. Díky coulombmetru se i tímto napětím v pohodě baterka dotáhne do 99-100% protože ampéry tečou, ale nezaberou balancery. Pokud se během 30ti dní nepovede nabít aspoň jednou nad 97% SOC, pak BMS požádá měnič o nucené nabití do plna, aby zabraly balancery a coulombmeter se tak vyresetoval:
97 percent.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2219
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod dsmal » čtv říj 31, 2019 2:21 pm

Ahoj youda, hezkej softík, dá se někde sehnat?
140WP SCHUTTEN Mono, TR-1210RN, UCG100-12 (12V - 100Ah) VRLA, 280Wp Amerisolar, XTRA3210, baterie winston 12v 90Ah LiFePO₄
Uživatelský avatar
dsmal
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv říj 18, 2012 12:19 pm
Bydliště: Břeclav

Re: Pylontech

Příspěvekod youda » čtv říj 31, 2019 2:29 pm

Da, ale tobe nebude fungovat, kdyz mas Winstony.
Komunikuje to jenom s BMSkou ktera je v US2000/3000.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2219
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod dsmal » čtv říj 31, 2019 3:21 pm

Já to nechci na komunikaci s winstonem. Plánuju že asi rozšířím už trošku víc elektrárnu a chtěl bych jít do pylontechu.
140WP SCHUTTEN Mono, TR-1210RN, UCG100-12 (12V - 100Ah) VRLA, 280Wp Amerisolar, XTRA3210, baterie winston 12v 90Ah LiFePO₄
Uživatelský avatar
dsmal
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv říj 18, 2012 12:19 pm
Bydliště: Břeclav

Re: Pylontech

Příspěvekod youda » čtv říj 31, 2019 3:30 pm

Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2219
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod PavelR » čtv říj 31, 2019 4:07 pm

Super info o pylonech. No ja prave jedu na victronu ale pouze mppt, venus, bmv nemam a zatim nechci jejich stridac. Tak budu muset zjistit, jak nastavit aby mppt nabijely pylony tak jak maji z informaci z bms ...
PavelR
 
Příspěvky: 1995
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod dsmal » čtv říj 31, 2019 8:39 pm

Díky za odkaz, škoda jen že soubor je nedostupný. A může se ještě zeptat jak jsou ty Infinisolary(voltronicy) hlučný?
140WP SCHUTTEN Mono, TR-1210RN, UCG100-12 (12V - 100Ah) VRLA, 280Wp Amerisolar, XTRA3210, baterie winston 12v 90Ah LiFePO₄
Uživatelský avatar
dsmal
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv říj 18, 2012 12:19 pm
Bydliště: Břeclav

Re: Pylontech

Příspěvekod youda » čtv říj 31, 2019 10:19 pm

Soubor - určitě je dostupný, jenom to chce tuším registraci (a možná i napsat nějaký příspěvek).

Hluk InfiniSolar 5K - do výkonu cca 500W je to hlučný asi jako když máš na stole zaplej starej počítač. Jak to člověk trochu oroštuje, tak se naplno roztočí tři velké větráky a to je fakt hukot. Asi jako když zapneš elektrickou sekačku naprázdno. Takže je blbost instalovat takový měnič na chodbu nebo do předsíně. Ideální bude suterén, vlastní strojovna, v nejhorším případě ho dát aspoň na záchod, ať to tam trochu ohřívá a dělá zvukovou kulisu.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2219
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod dsmal » pát lis 01, 2019 8:14 pm

No soubor ještě teda prověřím. A jinak si mně moc nepotěšil. Ale i tak sem rád že vím co od toho čekat. Potřeboval bych spíš něco, co by mohlo být na chodbě, ale mám pocit že to co má ventilátor bude asi zhruba to samé. Co goodwečko, až na tu cenu vypadá celkem dobře. Nebo má tady někdo zkušenosti s nějaký měničem který komunikuje s pylontechama a není hlučnej?
140WP SCHUTTEN Mono, TR-1210RN, UCG100-12 (12V - 100Ah) VRLA, 280Wp Amerisolar, XTRA3210, baterie winston 12v 90Ah LiFePO₄
Uživatelský avatar
dsmal
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv říj 18, 2012 12:19 pm
Bydliště: Břeclav

Re: Pylontech

Příspěvekod luge » pát lis 01, 2019 8:37 pm

dsmal píše:No soubor ještě teda prověřím. A jinak si mně moc nepotěšil. Ale i tak sem rád že vím co od toho čekat. Potřeboval bych spíš něco, co by mohlo být na chodbě, ale mám pocit že to co má ventilátor bude asi zhruba to samé. Co goodwečko, až na tu cenu vypadá celkem dobře. Nebo má tady někdo zkušenosti s nějaký měničem který komunikuje s pylontechama a není hlučnej?

Skusenosti s pylontech nemam ale menice XTM-XTH Studer a Fangpusun komunikuju
https://www.studer-innotec.com/en/pages ... ility-7170
Mam ich v obytnom priestore par rokov,oproti axpert a ine menice je to v pohode
luge
 
Příspěvky: 632
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Pylontech

Příspěvekod youda » sob lis 02, 2019 8:50 am

dsmal píše:No soubor ještě teda prověřím. A jinak si mně moc nepotěšil. Ale i tak sem rád že vím co od toho čekat. Potřeboval bych spíš něco, co by mohlo být na chodbě, ale mám pocit že to co má ventilátor bude asi zhruba to samé. Co goodwečko, až na tu cenu vypadá celkem dobře. Nebo má tady někdo zkušenosti s nějaký měničem který komunikuje s pylontechama a není hlučnej?


Až budeš hledat, tak vždycky ve specsheetech hledej položku "cooling". Pokud je tam "FAN" tak to bude dělat randál vždycky. Ideální je, když je tam napsáno "fanless" nebo "natural convection", což v obou případech znamená chlazení bez větráku.

Na chodbu je ideální například 1f GW5048D-ES pro 48V AKU, více viz zde: viewtopic.php?p=101085#p101085
Tento kousek má navíc i docela líbilý design, takže když chytře vymyslíš jak schovat přívodní kabely, nemusíš ho ani maskovat.

ES-e1456879371820.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2219
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod dsmal » úte lis 05, 2019 2:50 pm

[quote="youda"]Soubor - určitě je dostupný, jenom to chce tuším registraci (a možná i napsat nějaký příspěvek).

Tak máš pravdu stačilo se zaregistrovat. Ještě jednou díky, a i za nakopnutí na měnič.
140WP SCHUTTEN Mono, TR-1210RN, UCG100-12 (12V - 100Ah) VRLA, 280Wp Amerisolar, XTRA3210, baterie winston 12v 90Ah LiFePO₄
Uživatelský avatar
dsmal
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv říj 18, 2012 12:19 pm
Bydliště: Břeclav

Re: Pylontech

Příspěvekod JiTr » úte lis 05, 2019 2:52 pm

zbek píše:čina už je má i na 24V

http://www.pylontech.com.cn/pro_detail. ... 124&cid=23


Info k baterii Pylontech UP2500 @ 24V: S novou dodavkou do Evropy, kdy to zatim nevim (pokud nekdo z vas objednal palet-u/-y, bude to tu hned :-) ) bude UP2500 dodavana take s rozhranim CAN (RS485 zustava). Aktualni verze UP2500 komunikuje s menici fy Voltronic (Axpert, MPP, ...). u nove verze maji odzkousenou konunikaci po CANu s Victron-em a "brzy" bude odzkousena komunikace se Studer-em ...
JiTr
 
Příspěvky: 37
Registrován: ned kvě 20, 2018 4:00 pm

Re: Pylontech

Příspěvekod JiTr » stř lis 13, 2019 2:18 pm

Jen doplnění ... Nová verze 24V baterie Pylontech by měla být k dispozici počátkem roku 2020. Tak uvidíme ...
JiTr
 
Příspěvky: 37
Registrován: ned kvě 20, 2018 4:00 pm

Předchozí

Zpět na LiFe*

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'