Takže pred pár týždňami v čase nástupu obdobia temna a depresii, po prečítaní mnohých vašich príspevkov som sa rozhodol rozšíriť môj existujúci FV stav na etapu 2020:
- rozšírenie počtu panelov z 3 na 6 - 3ks CSUN 280Wp panelov sú už v garáži
- zakúpenie dalšieho - druhého PWM regulátora EPSOLAR LS3024B (30A) - už je na ceste z číny kedže na SK ani CZ sa už v rozumnej cene nedal zohnať
- zakúpenie ďalšieho sinus meniča Solluowil 1200W - už je doma
- včera narezané L hliník. profily na stavbu štyroch trojuholníkových podstavcov pod panely, kábel 6mm2 tiež už doma
- súčiastky na 2ks Kybosovho vyťažovača by už mali byť, len to dať nejako spolu dokopy. Z číny tiež cestujú nejaké moduly vhodné ako sofistikovanejšie vyťažovače - uvidím vyskúšam.
- na ceste tiež nové DC ističe na istenie+odpojovanie nového regla, meniča, panelov
Zámysel je nasledovný:
Využitie "prebytkov" z panelov na predohrev TUV - jej doohrev asi v novom (plánovanom) kombinovanom kondenz. kotly pre topení a prietokový ohrev vody - tu asi Protherm Gepard - dúfam že tento kotol vie na výstupe dať TUV o požadovanej teplote a teda vie si plynulo modulovať výkon horáka aby na výstupe bola konštantná požadovaná teplota.
V pláne je zakúpiť elektrický bojler - asi Dražice 125l, výmena jej špirály za špirálu 3x500W AC.
Kŕmiť AC prúdom by mal nový Solluowil menič cez dva vyťažovače. Prvých 500W do špirály pod Float napätím z panelov, druhý by som chcel spínať od napätia z panelov (nie podľa U bateriek) - ešte nemám do detailu premyslené pretože U bateriek teoreticky môže byť aj nad 36V čo už by bolo asi veľa pre SSR-ko.
Mám nakreslenú aj schému ktorú tu dávam na pripomienkovanie

Existujúci stav: 3x Suntech panely, regulátor 1, menič 1 - Carspa, batérie, istenie týchto prvkov, rozvod z meniča 1 do obývačky, osvetlenie pôjdu... ostatné je fáza r.2020.
plán. FV 6-panel, 2-meniče, predohrev TUV, v4.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
3x Suntech STP280-20/Wfw (840Wp), EPSOLAR LS3024B (30A), CarSpa P600-24 24V/230V 600W (špičk.1200W), 4x bat. Fiamm 12V 160Ah zapojené na 24V