Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je ned bře 24, 2019 4:37 pm


WATT router

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Předchozí

Re: WATT router

Příspěvekod abrams » stř úno 29, 2012 10:13 pm

bert píše:
A ako bude uzemnený menič? Nečítal som znovu celé vlákno, no vyzerá to tak, že ste si z dvojfázového meniča "vylosoval" jednu fázu a tú ste pokrstil na PEN. To treba najprv vyskúšať, či nebude obal toho meniča kopať voči zemi z DS.

Treba rátať aj s tým, že keď budete napájať jednou fázou z meniča, prúd sa rozdelí medzi tri fázy, no nulák - N, prenáša plný výkon 5kW, v zábere možno do 10kW! Treba ho na tento prúd nadimenzovať, až po zbernicu za prúdovým chráničom.

Měnič nebude uzeměn , už je uzeměn :lol: , uzemnil sem vodič v modré izolaci (uvnitř měniče) - oba měli vůči case
stejný potenciál :roll: . Trochu brní , což bylo odstraněno pápisem "nesahat ! kopu ! " :yes: .

Vodič mezi měničem a rozvaděčem je 2,5mm2 (2,5 x 16 = 40A x 230 = 9.200 kW ) což je dostatečně dimenzované ,
špičkové odběry jsou cca 3,5 kW a průměr cca 800 W . Takže tak nějak :mrgreen: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2387
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 274

Re: WATT router

Příspěvekod tomas » stř úno 29, 2012 10:30 pm

A baterky a DC rozvod nekope?
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1791
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 75

Re: WATT router

Příspěvekod abrams » stř úno 29, 2012 10:43 pm

To nevím , nesahal jsem na to ;) . Ale na DC nějaké rušení je :twisted: .
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2387
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 274

Re: WATT router

Příspěvekod drama » čtv bře 01, 2012 8:41 am

OK, pokud se použije takové SSR, které spíná a vypíná okamžitě, tak je možná jakákoliv frekvence. Pak ale asi bude chtít chladič relé integrovat do bojleru :).
drama
 
Příspěvky: 975
Registrován: čtv črc 28, 2011 11:01 am
Reputation: 10

Re: WATT router

Příspěvekod matej » čtv bře 01, 2012 10:00 am

abrams píše:
Rozvadec3.JPG


Můžu se zeptat - ten přepínač sítí .. Co je to zač? Je to řízeno elektronicky nebo ručně?
Pravda a Láska zvítězí!.
SOLARSERVIS.EU - Slnko do každého domu - Montáže hybridných a ostrovných FVE.
matej
 
Příspěvky: 799
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm
Reputation: 40

Re: WATT router

Příspěvekod abrams » čtv bře 01, 2012 10:53 am

Zdravím ,

přepínač jsou tři stykače s přepínacím kontaktem , řízené elektronicky .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2387
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 274

Re: WATT router

Příspěvekod matej » čtv bře 01, 2012 12:00 pm

Díky .. ale je to bezpečné? Co když jeden nepřepne? Jsou stykače nějak vzájemně mechanicky blokovány?
Pravda a Láska zvítězí!.
SOLARSERVIS.EU - Slnko do každého domu - Montáže hybridných a ostrovných FVE.
matej
 
Příspěvky: 799
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm
Reputation: 40

Re: WATT router

Příspěvekod abrams » čtv bře 01, 2012 1:02 pm

matej píše:Díky .. ale je to bezpečné? Co když jeden nepřepne? Jsou stykače nějak vzájemně mechanicky blokovány?

Zdravím ,

když nepřepne tak daná fáze jede na síť a zbytek na měnič :mrgreen: . Jelikož jsou to obyč stykače s AC cívkou
napájenou měničem a ovládány pomocí relé , tak se zatím nestalo , aby něktrý nesepnul :yes: .
Mechanické blokování nemají :-( , jediné co jsem upravil , je mezera mezi kontakty . Originál cca 3mm a po úpravě
cca 6mm (šířka hluché mezery mezi sepnutími) :yes: . Zatím s tím nebyly potíže , max. přepínaný výkon ve špiče byl
cca 2kW :mrgreen: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2387
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 274

Re: WATT router

Příspěvekod matej » čtv bře 01, 2012 4:01 pm

abrams píše:když nepřepne tak daná fáze jede na síť a zbytek na měnič :mrgreen:


Vlastně - to je fakt :-) No, asi to taky tak udělám, je to vlastně i bezpečnější než dva 3-fázové stykače se vzájemným blokováním.. :) Díky za typ! :yes:
Pravda a Láska zvítězí!.
SOLARSERVIS.EU - Slnko do každého domu - Montáže hybridných a ostrovných FVE.
matej
 
Příspěvky: 799
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm
Reputation: 40

Re: WATT router

Příspěvekod abrams » čtv bře 01, 2012 4:26 pm

Zdravím ,

jo , a přepínám je postupně s vteřinovou pauzou :idea: , stokrát lepší než je přepnout narás :eek2: .

Chci namalovat podrobné schéma zapojení , nejen že to podle toho budu předělávat , také jej pro inspiraci pověsím
na MyPower.cz :yes: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2387
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 274

Re: WATT router

Příspěvekod abrams » čtv bře 01, 2012 7:54 pm

Zdravím ,

co říkáte na tohle ?
Rozvadec4.JPG


Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2387
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 274

Re: WATT router

Příspěvekod PavelR » čtv bře 01, 2012 9:35 pm

Nejak tomu nerozumim vlevo je DS a v pravo nahore FV? a ten menic jde odkud?
PavelR
 
Příspěvky: 1787
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Reputation: 73

Re: WATT router

Příspěvekod abrams » čtv bře 01, 2012 10:19 pm

Je to návrh zapojení na začátku řetězce v hlavním rozvaděči . Ano , vlevo dole je přípojka DS , vpravo nahoře napojení
FVE 4kWp a pod ní napojení měniče 5 kW . V pravo dole "výstup" na kterém jsou pak jednotlivé domovní jističe .
Samozřejmě že to má pokračování , aktuálně řeším tento úsek insatlace .
Prolezu rozvaděč FVE abych namaloval jeho schéma a schéma instalace u měniče sem také dám :-) .
Zatím to je zapojené obdobně jako na obrázku , jen ještě bez toho Watt routeru .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2387
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 274

Re: WATT router

Příspěvekod MilanK » čtv bře 01, 2012 10:21 pm

MilanK
 
Příspěvky: 159
Registrován: ned led 15, 2012 11:31 pm
Bydliště: Slavkov
Reputation: 4
 
  • 0


Předchozí

Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'