Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon kvě 20, 2019 5:56 pm


Stykače s nulovou spotřebou

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Předchozí

Re: Stykače s nulovou spotřebou

Příspěvekod rva » úte bře 05, 2019 7:42 pm

dracekvo píše:Ale myslím, že sporák bude jeden ze spotřebičů, kteří mají hlavní podíl na spotřebě. Vaří se u nás hodně.

U sporáku jdou rozhodit plotýnky, trouba, gril třeba tak, že 2 plotýnky jsou na FV a 2 na DS. A třeba je kuchařka tak uvědomělá, že když je zataženo, bere plotýnku s DS. A nebo hlavní údržbář nastaví, aby FV plotýnky byly pod napětím jen, když je dostatek energie.
U mě mám kombinaci 2 x PropanButan + 2 x FV a kuchařky se to naučily rozlišovat.
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 350Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1268
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 137

Re: Stykače s nulovou spotřebou

Příspěvekod dracekvo » úte bře 05, 2019 7:49 pm

dumi: u relé se trošku bojím, že není jistota, že nějaký kontakt nezůstane připečený a potká se síť s měničema.

marko250: to sice budu mít, ale je zatím málo panelů. A zbytečný baterky v době špatnýho počasí vybíjet sporákem například v době nízkého tarifu. Systém to automaticky vyhodnotí podle určitejch parametrů přehodí sporák na DS.

rva: Není špatný nápad. Ale u nás to neklapne. Někdy jsou potřeba všechny plotny najednou :D


Nebyl by život krásnej, kdyby se šlo jednoduše přífázovat a výkon si docucávat pouze doložením certifikátu od měniče a revizí. :?:
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1478
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm
Reputation: 97

Re: Stykače s nulovou spotřebou

Příspěvekod marko250 » úte bře 05, 2019 8:03 pm

Však to jde,ale né modrejma,já se těšil,že uskutečníš 3x Axpert.Už máš výsledky z těch modrejch,co skutečně žerou :-) ?
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1459
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 159

Re: Stykače s nulovou spotřebou

Příspěvekod dracekvo » úte bře 05, 2019 8:11 pm

Axperta jsem zavrhl z důvodu nehorázné spotřeby. Takže nic nebude :D
Zatím mám jenoho multiplusa II a dneska jsem nabil konečně všechny baterie ze storage režimu, takže je zejtra budu moct spojit a konečně zkusit měřit spotřeby na provozním napětí 53V.
Na dodávku zbylejch dvou multiplusů čekám. Nemají je skladem.
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1478
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm
Reputation: 97

Re: Stykače s nulovou spotřebou

Příspěvekod diablo007 » stř bře 06, 2019 11:44 am

dracekvo píše:No, ale když se elektrárna dostane pod určitou mez, tak potřebuju přepnout žravé spotřebiče na DS.
A tím, že nejsem vždy doma, tak to potřebuju automaticky.

Takže nakonec z důvody úspory volím reverzační stykače s mech. blokováním a pouze jednu západku. Na DS bude západka a pokud bude přepnuno na FVE, tak bude cívka pod napětím.

Pak měj přes ten mechanický přepínač dva stykace které ti jeden připne ds a druhý odepne fv obě v klidové poloze by byli s nulovou spotřebou a oba stykače by byli asi levnější než těch 2800
diablo007
 
Příspěvky: 950
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputation: 55

Předchozí

Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: rorobocop a 0 návštevníků

Reputation System ©'