Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř srp 21, 2019 3:22 pm


8,8kWp 3faz na trackeru

FVE systémy bez dodávek do DS pouze pro vlastní spotřebu, ostrovní FVE nebo poloostrovní s odběrem ze sítě v případě nedostatku energie.
PředchozíDalší

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » stř kvě 15, 2019 11:46 am

dík za reakci , propojím to.
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » stř kvě 15, 2019 2:21 pm

Sakra, mam tu problem s měničem DC/DC. jedná se o tento:
https://www.mulac.cz/menice-napeti/dc-d ... 00c-24.htm

chtěl jsem sním napajet DC motor.
jak na něj ale zapnu ten motor ,tak spadne do přetižení a vypne se.
ma to davat 8,4A 24V.

Motor na volnoběh bere 1,1A a ten zdroj sním ani nehne. Co stím ? kupoval jsem jej v kamenne prodejně. asi mi jej neveme spátky. to ale neřeší to proč to neutahne...
teť nevím čim to napajet ,ten motor trackeru. zdroj co mam v dilně stim problem nema, ten ale potřebuju v dilně.
nechce se mi zas kupovat další zdroj s nejistým vysledkem.
poradí někdo ?
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod marko250 » stř kvě 15, 2019 3:22 pm

A dává těch 8.4A /24V na něčem jiném?Nepadne napětí pro motor,zkus trimrem dořešit výše?Ten motor se ti rozjede s jakým proudem na tom zdroji,změř.Pouštěl si to už zpřevodované?
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1534
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 179

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod střídač_N » stř kvě 15, 2019 3:27 pm

kvako1 píše:....poradí někdo ?


Takhle na dálku asi nikdo.
Mám však jednu zkušenost s podobným měničem.
Pokud byl nastaven na větší napětí trimrem v měniči (27V), vykazoval divné omezující chování. Třeba to bude tento případ.
střídač_N
 
Příspěvky: 598
Registrován: sob říj 21, 2017 1:22 pm
Reputation: 91

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod beethowen » stř kvě 15, 2019 3:42 pm

Možná je tam velký rozběhový proud. Ty ochrany jsou u těchto zdrojů hrozně rychlé. Pokud máš zkus dát nějaký velký elektrolyt na výstup toho zdroje, mohlo by to pomoct vykrýt tu špičku. Já jsem tak řešil rozběh kompresoru na chlazení, který je na 12V, nakonec jsem přihodil malou baterku z alarmu 7Ah, nastavil zdroj na 13,5v, aby byla ve floatu a potom to makalo supr.
Případně zkus do série kus odporového drátu, tak 1Ohm (to jenom pro vyzkoušení), aby se omezil ten rozběhový proud.
Co je to za motor?
Naposledy upravil beethowen dne stř kvě 15, 2019 4:04 pm, celkově upraveno 1
3,8kWp Suntech, MPPSolar PIP-4048MSD, LiFePO4 48V/200Ah, Li-ion 120P14S 300Ah
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 201
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov
Reputation: 39

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod rottenkiwi » stř kvě 15, 2019 4:02 pm

Urobiť powerbanku na 27 V a tú sem-tam tým zdrojom nabiť a napájať motor z baterky.
Biopestovateĺ nemá pod holým nebom pod kontrolou nič,
len seba a aj to iba v obmedzenej miere.

Si anode Spectrum BMS SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Post Climate Change
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 2673
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 165

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » stř kvě 15, 2019 4:29 pm

Skoušel jsem ten trimr, nepomohlo ani stim neťukne.
Při rozběhu je tam špička kolem 10A. proto to asi pada...
celý komplet, i zpřevodovanej jsem skoušel, a bere to kolem 1A 24V.
skusil jsem i jiný měnič dc/Dd 48V/12. ten to rozběhne. ale je na 15A

nešlo by napajet ten motor PVM regulatorem. rovnou z baterie 48V ?
třeba něco takoveho ?

motor je tam 24V 5A max.

https://aukro.cz/pwm-regulator-otacek-d ... 6934652704

chtěl bych aby tam bylo co nejmíň balastu kolem, jednak kůli spotřebě a za druhe ,čím tam je toho víc tím víc věcí se může pokazit.

elektrolit mam pouze 2200 mikro 450V dc, jak jej připojim tak to padne . nic jineho doma nemam..
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod marko250 » stř kvě 15, 2019 4:46 pm

Tak to normálně slušně vrať ne.Nemají silnější za výměnu s doplatkem?Ty baterky by sice zabraly,ale další starost akorát.
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1534
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 179

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » stř kvě 15, 2019 4:52 pm

skusim to vratit, nebo vyměnit za silnějši. jsem vocas že jsem nezměřil ten rozběh, to mě vubec nenapadlo .
Měnič ma teoreticky dvojnasobnej výkon 200W . motor ma jenom 95W a stejně to neutahne... :evil:
ach jo....
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod diablo007 » stř kvě 15, 2019 6:35 pm

Jestli to nemáš doma déle jak 14 dní tak u eshopu to můžeš vrátit bez udání důvodu ne
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 1395
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Reputation: 97

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » stř kvě 15, 2019 7:14 pm

nemam , ale jak jsem psal , kupoval jsem to osobně. nevim jestli mi to veme.

změřil jsem spotebu toho co mam doma , bere 6W. jestli je tam příma uměra, jako u jiných měničů tak ten silnější bude brát tak 20W a to už neni zanedbatelná spotřeba.
budu se muset nad tím asi zamyslet a překopat to..
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pát kvě 17, 2019 8:51 pm

Ahoj všem, tak dnes mirný postup.
tohle je asi 60 h práce. Vše je ocel v zinku. Začínam to skládat.
Pak na to ještě pujde mikrozinkový natěr a na to vrcní barva , grafitový odstín.

dělám u toho ještě upravu pozemku a oplocení tak to jde pomalu.
Taky každou chvilku chčije......

Je tam ale ještě moc práce, vystuže , držaky atd...
První vlaštovka :lol:
jekl 60x60, pro upevnění panelu, nanítované matice M6 a zespodu spevněno 2x L 50x50 v delce 80cm

8 (1).jpg


A moje elektrokočka, pomáhá z výměnou cívky stykače :lol: :lol:
8 (2).jpg
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod redcrown » pát kvě 17, 2019 10:56 pm

Ahoj, obávám se, že vidím jeden hrubý nedostatek. Panely s pohyblivou konstrukcí musí mít těžiště v ose otáčení. Pokud to není dodrženo, budeš tam muset doplnit dost protizávaží. My jsme se s tím u trackerů dost natrápili.
redcrown
 
Příspěvky: 394
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Jablonec
Reputation: 12

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » sob kvě 18, 2019 7:19 am

redcrown píše:Ahoj, obávám se, že vidím jeden hrubý nedostatek. Panely s pohyblivou konstrukcí musí mít těžiště v ose otáčení. Pokud to není dodrženo, budeš tam muset doplnit dost protizávaží. My jsme se s tím u trackerů dost natrápili.


s protizavažím počítám, co vás potrápilo ? něco konkrétně ?

ja vychazel vicemeně stýhle konstrukce, protizavaží jsou tam jenom dvě.
http://www.tracker.cat/solar-tracker-fe ... n/?lang=en
SF70-1EH_manual-i_eng.doc
(545.5 KiB) 9 krát


Dík
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » ned kvě 19, 2019 7:11 pm

Ahoj, je ještě nějaký jiný software k těm měničum MPP solar, PIP 5048 MG, než ten Watch pover ?

Neví někdo prosím ?

Dikes
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod josse » pon kvě 20, 2019 7:11 am

kvako1 píše:Ahoj, je ještě nějaký jiný software k těm měničum MPP solar, PIP 5048 MG, než ten Watch pover ?

Neví někdo prosím ?

Dikes
Má to samostatně vlákno:
viewtopic.php?t=3472
12x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 80P14S 18650, https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
josse
 
Příspěvky: 310
Registrován: úte úno 14, 2017 9:35 pm
Reputation: 52

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » úte kvě 21, 2019 9:12 am

děkuju moc.
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » úte kvě 21, 2019 9:19 am

Ahoj, tak další report.
elektrika skoro komplet hotová. FVE přestěhovaná na místo a zapojená do rozvodu.
Doplnil jsem další baterie do rozvaděče a skusil to zapnout :) :ugeek:
v rozvaděči osazeny 3 řady po 7kW

Funguje to parádně, jsem stoho nadšen :yes:
jede vpohodě na to celá dílna a hlavně moje mašiny.
Takže pul roku určitě pojedu ze slunce ::pv:: :yes: :yes:
zatím jedu jenom z baterie, na panelech se pracuje :)

12.jpg
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod youda » úte kvě 21, 2019 10:38 am

Kvako1,

máš to parádní a ještě i barevně sladěný. No krása :)
Prosím tě, můžeš ještě popsat, jakej model PIPa jsi zvolil a podle čeho si vybíral?

Z obrázku mi přijde, že to není 5048MK ani 5048GK ale spíše 5048MG?
Díky!
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1986
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 456

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » úte kvě 21, 2019 11:10 am

Ano je to model 5048MG. Dobijení 80A a do 450V z panelu.
Chtěl jsem to kůli tomu vysokemu napětí stringu. Měla by tam byt vědší učinnost než u těch stringu kolem 150V
Ale nevím jestli je tomu tak skutečně.
Míň kabeláže , spoju atd... takhle jsem se rozhodl... :lol: :roll:
Da se říct že poslední dva měsíce dělam jenom kolem FVE :roll:
kvako1
 
Příspěvky: 343
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 69

PředchozíDalší

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'