Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř črc 24, 2019 1:06 am


8,8kWp 3faz na trackeru

FVE systémy bez dodávek do DS pouze pro vlastní spotřebu, ostrovní FVE nebo poloostrovní s odběrem ze sítě v případě nedostatku energie.
PředchozíDalší

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kodl69 » pon dub 15, 2019 12:09 am

na 10mm by už asi mělo být to ozubení šikmý, aby pasovalo do stoupání šneku, nebo ne? já na tohle teda školy moc nemám, jenom tak podle selskýho rozumu.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3664
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 280

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod střídač_N » pon dub 15, 2019 8:22 am

Nechtěl jsem do toho již víc šťourat, ale šnekový kolo se dělá vždy odvalovacím způsobem, kdy nástroj se téměř totožný šneku. Zatížení mezi zuby pak není bodové ale přímkové, tedy spíš částí kruhu.
Toto jsou však detaily. V tom kole se to trošku vydře a pak to bude vcelku dobře fungovat.
střídač_N
 
Příspěvky: 574
Registrován: sob říj 21, 2017 1:22 pm
Reputation: 84

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pon dub 15, 2019 10:25 am

freza to jela na 3x

a ano mate pravdu že by to mělo být šikmé, ale na tuhle aplikaci to stačí. vule se bude dát doštelovat.
ta sestava je od kamarada co tuhle sestavu vyrábi , dodal mi šnek a model toho kola. zub mají široký 20mm
To kolo taky frezují takhle rovně. šnek maji ale osazen zešikma. Otačky jsou tam minimalní.. nevidím vtom problem

takhle vypada original, pro mě ale vymodeloval vědší průměr. opravdu bych nehledal problem tam kde problem není..
Přílohy
5.jpg
kvako1
 
Příspěvky: 300
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod NOPARasito » pon dub 15, 2019 3:17 pm

Dej si moznost do mista styku snekove hridele a kola stauferku pro moznost primazavani, pokud to mas na snekove hrideli moznost poladit na vuli (pravdepodobne vzdalenosti vuci ose kola ze??).Tak jak si to sedne dotahnes ;-).
Jinak pro tvoji aplikaci dostacujici.
Vse co ti tu radili je super, ale tak pro cnc aplikace, to co mas v pohode 20let vydrzi ;-).
Jinak pekna prace.
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1110
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 53

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » ned dub 21, 2019 9:36 pm

Ahoj, je tohle to same jako MPP solar ? Vypada to tak, jenom jiný prodejce ... barvička..

https://de.aliexpress.com/item/EASUN-PO ... 0000000000

MPP solar
https://de.aliexpress.com/item/MG-5000- ... 3c00E5Jc8A

co jsem koukal na prodeje tak to ma pár čechu i slovaků. ma to někdo odsud ? ?
Dik
kvako1
 
Příspěvky: 300
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod volente » ned dub 21, 2019 10:18 pm

Já bych řekl že je to čínská kopie Taiwanského MPPsolar.
4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 12x Calyxo 70Wp amorf + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 16 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW.
Uživatelský avatar
volente
 
Příspěvky: 1547
Registrován: stř srp 20, 2014 12:01 am
Bydliště: Brno - venkov
Reputation: 205

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod NOPARasito » ned dub 21, 2019 10:28 pm

Jj je to kopie MppSolaru a jiz tu nekdo zminoval, ze v pripade problemu se zarukou je to opruz(resp. neresitelne) Radsi overenej i kdyz mozna drazsi MppSolar ;-).
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1110
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 53

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » ned dub 21, 2019 10:56 pm

dik hoši. takže radši nebrat.
kvako1
 
Příspěvky: 300
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67


Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod KubisKV » pon dub 22, 2019 8:18 am

Je to čína a pokud se bude chovat firma, jako v mém případě, tak je to pěkně na ho...o, kupoval jsem od jiné firmy, záruku mi dali 3 roky(pred koupi byli laskavy a bezproblemovy), ale po roce pri problému mi poslali servisni manual, at si poradim sam.
Mam pocit, ze ten easun prodaval invertery i z prahy. Bylo to na ebay.
KubisKV
 
Příspěvky: 212
Registrován: pon zář 04, 2017 12:06 pm
Bydliště: Chebsko
Reputation: 24

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » sob dub 27, 2019 5:39 am

jj jenom mě to zajímalo co to je.
Tak jsem včera koupil
https://www.ebay.com/itm/MG-5000w-48v-2 ... rk:12:pf:0
už jsou opět skladem v polsku.
kvako1
 
Příspěvky: 300
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » sob dub 27, 2019 5:49 am

Mám stou BMS problem, je to tahle ,
https://de.aliexpress.com/item/1-teile- ... c1bab106-0

včera jsem to zapojil a chtěl ji skusit.
Buď jsem něco nepochopil nebo to nefunguje.
Po zapojeni prvního dratu -pol se nic nedělo bylo to rozeple
zapojil jsem druhý drát z prvniho článku a seplo se to a na vystupu bylo 51V Baterie ma 57,3V momentalně.
Takhle to bylo až do připojeni posledního článku.

Na odpojení jakehokoliv článku to nereaguje, naivně jsem si myslel že pokuť odpojim nějaký članek tak to vypne ten -pol. Alespoň takhle se chova balancer co mam v nabiječce.
Takhle to asi nemá fungovat.. ??
kvako1
 
Příspěvky: 300
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » ned dub 28, 2019 8:13 am

Nenapadá někoho co stím ? jak to vyskoušet nebo změřit ?
Děkuji
kvako1
 
Příspěvky: 300
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » ned dub 28, 2019 9:58 am

koupil jsem tyhle spinací hodiny

http://www.noark.cz/cz/produkty/Instala ... diny_Ex9TD

jde o to kam je připojit na napajení, předpoladam na měnič. Pokuť nebude skoro žádny odběr z měniče nevypne mi to ty hodiny ? samo o sobě to nema skoro žádnou spotřebu.
napadl mě ještě jedna věc, nešlo by to napajet z baterie ? otevřel jsem je a relatka, atd. jsou na 12V.
můžu to skusit připojit na 12V jestli to nenaběhne? myslím tím do vstupu napajení 230V neshoří to ?

Dik za radu.
kvako1
 
Příspěvky: 300
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod marko250 » ned dub 28, 2019 10:02 am

Tak tam bude tráfko pro převod AC/DC najdi kontakty na DC straně a zapoj přímo ne.
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1519
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 168

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » ned dub 28, 2019 10:27 am

moc se vtom nevyznam, skusim vyfotit a hodit sem jestli to bude poznat.

edit: foto
Přílohy
6 (2).jpg
6 (1).jpg
kvako1
 
Příspěvky: 300
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod NOPARasito » ned dub 28, 2019 10:59 am

Zkus ho na vstup 230V poslat normal 48V resp.53V z baterie, mohlo by to nabehnout. Nektere zarizeni to daj, treba nabijecka 18V baterii z lidlu to pobrala a ryobi nabijecka se nerozbehla. Jak ktere zarizeni ma udelanej spinanej zdroj.
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1110
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 53

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » ned dub 28, 2019 11:59 am

dikes, napadlo mě to same, i jsem to tady o těch zdrojích někde četl, ale radši jsem se zeptal abych to nespalil.
jsou dost drahe ty hodinky :)

ještě počkám jestli se ktomu ještě někdo nevyjadří.
skusit pak - na N a + na L ? nebo je to jedno ?

dik
kvako1
 
Příspěvky: 300
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod NOPARasito » ned dub 28, 2019 12:20 pm

Je jedno stejne to venitr jde pres mustek.
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1110
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 53

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » ned dub 28, 2019 1:52 pm

TAk testnuto, jede to od 12V ale display troššku kmitá. na 24V je to už stabilní a funguje vše jak má.
Takže tam pujde měnič jenom na 24V, taky kůli stykačum a motoru na trackeru. Ten je taky na 24 V

Máte někdo skušenost stímto měničem ?
https://www.mulac.cz/menice-napeti/dc-d ... -parametry
dataset
http://www.meanwell-bg.com/files/M2017H ... 0-SPEC.PDF
nebo nějaký jiný osvědčený měnič z 48/24V ?
Kolik to muže mit tak spotřebu naprazdno ?
kvako1
 
Příspěvky: 300
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

PředchozíDalší

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron
Reputation System ©'