Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned zář 15, 2019 9:14 pm


8,8kWp 3faz na trackeru

FVE systémy bez dodávek do DS pouze pro vlastní spotřebu, ostrovní FVE nebo poloostrovní s odběrem ze sítě v případě nedostatku energie.
Předchozí

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pát srp 30, 2019 11:59 am

luge píše:
kvako1 píše:
luge píše:No ty co ma kvako bud idu alebo nie,ale pozor aj na ty co ma kodl,iny vyrobca a dva packy pre ebike mam mrtve,jednoducho bms casom vycucne pack na nulu.Ty xiaoxiang co mam na FVE makaju uz dlho asi rok a pol super.

ktere maš konkretně na fve ?


Kupoval som niekedy v 2017 tuto https://www.aliexpress.com/item/3280153 ... 4c4d2QWZCm
Funguje odvtedy ok,mam tri packy,1xlifepo a 2x liion.Nabijam lifepo 3,42 clanok potom bmska odpoji lifepo a nabijanie pokracuje 4,13 clanok pre liion a to same pri vybijani.Samozrejme nastavit sa da vlastne vsetko cez PC
Skusal som mimo to vselico mozne,ale to to funguje nejaky ten piatok.Mam napad a objednane nejake suciastky pre prelievacky,ak sa dielo podari tak uz budem spokojny.
Inak ty co mas puziva Lui k spokojnosti pre liion.


ahoj, to tam maš 3 telefony ? nebo je to monitor a blbě to rozeznat ? :D
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod luge » pát srp 30, 2019 8:13 pm

:) Tak,tak tri bazarove mobily,zatial som neprisiel na to ako zobrazit android aplikacie inak.Snad niekto poradi.
luge
 
Příspěvky: 611
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod rottenkiwi » pát srp 30, 2019 10:04 pm

Daj si napr. Mirroring360 do mobilu aj do PC alebo Mac-ku alebo Android TV,
nastav heslá a máš mirror android-u na PC alebo TV.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dělej vše, jak nejlépe dovedeš. Ale ne lépe. 4. dohoda.
Si anode Spectrum BMS SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Post Climate Change
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 2784
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod luge » pát srp 30, 2019 10:36 pm

Ano to je zrkadlo,ale ako zobrazit 2-8 BMS na jednom displeji?BMSka ma bluethoot a usb vystup na PC.
luge
 
Příspěvky: 611
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » sob srp 31, 2019 5:37 am

včera jak jsem to tu četl tak jsem chvilku hledal a možnosti tam asi nějake budou, pri se to da provozovat i na pc.
myslim ty app do mobilu a četl jsem něco o programu který naklonuje jakoby obraz te app a pak se jich da spustit vic najednou. s rozličným nastavenim.
idealně by to bylo nacpat do toho rapsbery co mam na icc monitoring.
nějak nepotřebuju aby to běželo pořad, jenom občas na to hodit oko ..

ty bms co jsem koupil mě celkem nasrali, je to fakt supr bms, taky to porovnalo baterku co to tam běží.
předtím tam byl rozdíl 0,02V a po dvou dnech je tam už jenom 0,006. na horním napětí 4,1V
ten čiňan to pěkně posral stim stejným mac číslem.
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » sob srp 31, 2019 8:16 am

našel jsem na netu i nějake programky na změnu MAC adresy, nemá stím někdo skušenost ?
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pon zář 02, 2019 1:18 pm

Ahoj, tak čiňan se nějak nevyjadřuje proč ma stejne MAC číslo na BMS ...

skoušel jsem nějaké programy ale nepovedlo se.
Našel jsem i starší verzi apky co posíla číňan k této BMS. Je tam jeden buton s nazvem Change MACADD.
ten ale nereaguje. Vypadá to že se to asi dalo měnit, ale nemužu prijít na to jak.

Dam tomu ještě chvilku čas a pak asi objednám jine...

Přikladám jednu fotku strojovny, baterky se rozrůstají , ale ty kabelaže musím ještě učesat.
Pořád tam něco dodělavám a skouším .Tak to vypadá hrozně.
V šasí chybí ještě jedna řada článku. toho času ve výstavbě.. momentalně je tam 710A

Bližim se k prvnímu spotřebovanemu MegaW asi zítra padne :lol: :yes:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pon zář 02, 2019 2:58 pm

čiňan, na dotazy posíla pořád jenom tenhle odkaz.
je tam i video bohužel asi činsky nebo co to je za jazyk.
Jestli ma někdo chuť se na to podivat tak skuste. ja tam nevidim nic o nastaveni te mac adresy
http://115.28.16.44:81/file/9017.ZIP
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod rottenkiwi » pon zář 02, 2019 3:16 pm

Su tam 3 aplikácie v tom ZIP-e. Na čo slúžia ?
Dělej vše, jak nejlépe dovedeš. Ale ne lépe. 4. dohoda.
Si anode Spectrum BMS SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Post Climate Change
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 2784
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod willcz » pon zář 02, 2019 3:28 pm

adware, ransomware a spyware?
6.8kWp poly + 2x XTM 4000-48 + 330Ah LiFe + Batrium s CAN
willcz
 
Příspěvky: 431
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pon zář 02, 2019 3:41 pm

to jsou 3 verze na to ovladani bms. jedna je anglicka jedna je činsky i anglicky a ta třetí jenom činsky
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod Lui » pon zář 02, 2019 4:55 pm

Tiez ta troska nepotesim,mám také bms-ka dva kusy no jedna z nich má tiez adresu s koncovkou 23:45 :(
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh *batt* Pb , 60V 758Ah + 80Ah *batt* Lion, 5 x MPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) a zopár APC smart 2200/3000 , BMV-600S
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 802
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pon zář 02, 2019 8:33 pm

tak mi ještě odepsal , že ktom nemaji další data .
prostě mají stejne adresy..
tim to asi pro něj skončilo..
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » úte zář 10, 2019 7:09 am

Ahoj, doporučíte mi nějaký napajecí zdroj pro rapsberi pí3 na 48V?
chci aby tyhle věci běželi z baterky. pokuť by bylo potřeba vypnout měniče ...
teť tam mam adapter do zásuvky.
potřebuju tedy nějaký zdroj z48V na 5V cca 3A

Dikes
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod abrams » úte zář 10, 2019 7:48 am

Zdravím ,

kvako1 píše:Ahoj, doporučíte mi nějaký napajecí zdroj pro rapsberi pí3 na 48V?
chci aby tyhle věci běželi z baterky. pokuť by bylo potřeba vypnout měniče ...
teť tam mam adapter do zásuvky.
potřebuju tedy nějaký zdroj z48V na 5V cca 3A

Dikes

Má-li onen AC/DC napájecí adaptér uvedený rozsah 100-240VAC , zkus jej zapojit přímo na 48V *batt* . Některé zdroje jsou schopné plně fungovat :idea: . Kodl69 ti určitě vypíše přesný seznam jedoucích zdrojů :D .

Mám vyzkoušenej tento :https://www.gme.cz/napajeci-adapter-sitovy-5v-4000ma-5-5-2-1mm , tak jak je nefungoval , po kuchnutí a napojení 48V (52V) za usměrňovací můstek se po pár vteřinách rozjel na plný wýkon :mrgreen: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2533
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » úte zář 10, 2019 8:14 am

dik vyskouším to .
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » úte zář 10, 2019 11:16 am

tak to funguje, dik za nakopnutí.
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod abrams » úte zář 10, 2019 1:29 pm

Zdravím ,

:D

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2533
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » úte zář 10, 2019 2:48 pm

ješte bych potřeboval poradit s nastavením měničů.
bliži se období temna a ja dumám jak ty moje žrouty nastavit.

jde o to jestli nechat měniče padat do bypasu , nebo to nechat na přepinačí sití.
doteť jsem jel s vypnutým bypasem a mam i shozenou síť na přívodu do FVE.

mam vlastně dvě možnosti .

1 nechat to tak jak to je , a až dojde baterie na spodnou hranici dejme tomu 20% tak se měniče vypnou a budou čekat než se baterie dobije. přepinač siti to přepne na síť.

2 zapnout síť a nechat to přepinat do bypasu. Tady se ale bojim přetoků. Mám ty pip 5048MG a pořad si nejsem jistej jestli tam něco neprdnou spět.

nejradši bych variantu 1 ale nevím jestli tam nebude nějaký problem o kterem nevím.

Obě varianty mám vyskoušene a funguvalo to. ale stím bypasem mi monitoring ukazovat přetok, i když se tady tvrdí že to tyhle měniče nedělají..

tohle třeba dělala dnes hoblovka, a pokud by tam byl bypas tak je možne že by tam něco šmikla spět..
jsou tam celkem špičky...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 375
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Předchozí

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'