Tak netřeba se cítit poražen či napaden - jen je třeba používat správně argumenty a navrhovat realizovatelná řešení.
Nejsem odborník na energetiku, ale prostě mám obavu, že naše PVE a plynovky (netuším jaký výkon v nich máme, PVE znám 2 a jen Straně stojí za řeč a plynovku jen jednu tady kousek v Počeradech a mluví se o prodeji, tak to asi žádné terno nebude) jsou nedostatečné na režim provozu "přes den peru do sítě co jde a v noci si vezmu co chci".
Osobně jsem zastáncem a jsem přesvědčen, že jediným správným řešením je decentralizace a snižování odběru ze sítě. Akumulace lokální - tepla voda, aku atd. Dále nějaká forma inteligentního HDO - distribuovana stabilizace sítě a řízení spotřeby. Mozna i vytváření menších ostrovních sítí s horší garancí? Přijde mi, že dnešní energetika žije v době dávno minulé a nutně potřebuje modernizaci a novou koncepci.
@brumlaj vážím si vás, ostatně jako každého dlouholetého a aktivního člena tohoto fóra. Vůbec jsem neměl v úmyslu vás napadnout, jen jsem se snažil upozornit na fyzikální zákony z nich plynoucí možnosti uhelek. Tím se snad ještě nestavam netáhlem a zpátečníkem