Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon pro 16, 2019 2:48 pm
Není to škoda? Námahu řídit na regulátoru a vyrobit pár desítek Wh za den pro dobrý pocit...KUTIL píše:Ak na HAWT, tak to tiež len na takú čínsku, rozumej šmejd. Pri akých otáčkach to dalo 12-13 Volt?
K tomu bicyklu- tam treba len skratovať stator cez nejakú kaskádu odporov, najlepšie po usmernení. žiadny regulátor nemusí byť.
Podle režimu který zrovna běžím, potřebuji určité tempo... Volič zátěže musí ovládat regulátor jinak to sice bude fungovat ale nikoli jako optimální tréninkový stroj.KUTIL píše:Čo by si tam chcel regulovať? Ak by to malo bežať do baterky, tak by to pri tých pár wattoch bicyklistu moc nezaťažovalo. Leda že by celý čas špurtoval....
Ten řád je správný, ale na 250W si stále docela fandíš...youda píše:Vážení přátelé mechanického dobíjení,
párkrát jsem se zkoušel projet na cyklo-trenažéru, s vidinou toho, že se třeba opět dostanu s váhou pod mých 130 Kg.
Když jsem na tom funěl asi hodinu (a že to byla neuvěřitelná dřina), tak vestavěný počítač ukázal, že jsem spálil cca 500 kcal. Po přepočtení to odpovídá energii 0,58 kWh. A to se bavíme o spálené energii (jejíž většina se proměnila v horko, pot a smrad). Skutečně získaná mechanická energie byla jistě mnohem menší.
Pokud bych si hodně fandil, tak dejme tomu, že by se mi povedlo nacpat do baterky za hodinu dřiny cca 0,25 kWh. To odpovídá výkonu 250W. Pro mne z toho experimentu vyplynula dvě ponaučení:
- Nabíjet tímto způsobem baterii je nesmysl.
- Šlo by takto krmit menší LED TV, ovšem puštěnou potichu a bez domácího kina, jelikož řádně osolené basy žerou mnohem více, než obrazovka.
Zhubnout se mi nepodařilo, za odměnu jsem si dal dvě kolečka tlačenky.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků