Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte led 21, 2020 1:15 pm


Nové možnosti OS Venus firmy Victron Energy

Měniče Victron
Předchozí

Re: Nové možnosti OS Venus firmy Victron Energy

Příspěvekod FRSO » stř led 15, 2020 2:37 pm

PavelR píše:Abych na victron menice respektive jejich pristup jen nenadaval. Tak jsem aspon napsal na jejich komunitni portal do Questions & Answers. Treba se neco uzitecneho dozvime.


Dnes jsem to konzultoval se šéfem Neosolaru a je tomu skutečně tak, občas se s tím setkávají, že se měnič rozkolísá na krátkou dobu a třeba odebírá větší množství energie ze sitě. Po chvíli se to ale zase srovná. Údajně se to objevuje ale jenom na velmi malém množství systémů a dlouhodobě se to už řeší s Victronem. Mají už na to zakoupený přístroj ve vývojové dílně za cca 100000 EUR, který dokáže simulovat tyto signály. Kdy to bude skutečně vyřešené není zatím známo, bude to ještě opravdu nějakou dobu trvat. Záleží to hlavně na té síle toho signálu z HDO v dané lokalitě zda to ruší a jakým způsobem. Jediná momentální možnost je použít místo ESS HUB4 asistenta než to opraví. Případné dotazy ohledně HUB4 konzultujte s panem Dvořákem.
FRSO
 
Příspěvky: 1070
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: Nové možnosti OS Venus firmy Victron Energy

Příspěvekod Frana » stř led 15, 2020 5:12 pm

Na dotaz, jestli to dela i na MultiPlusu II odpovidam, ze dela - ESS se vzdycky na chvili zblazni po tom, co se objevi signal HDO.
A firmware v menici mam nahrany posledni - verzi 4.67
4,5kWp mono PERC jizne 28°, Victron Smart Solar 250/100, Victron MultiPlus II 5000, Victron Venus GX, 3x Pylontech US3000
Frana
 
Příspěvky: 25
Registrován: sob úno 16, 2019 11:24 am
Bydliště: Podkrkonoší

Re: Nové možnosti OS Venus firmy Victron Energy

Příspěvekod PavelR » stř led 15, 2020 6:34 pm

FRSO píše:
PavelR píše:Abych na victron menice respektive jejich pristup jen nenadaval. Tak jsem aspon napsal na jejich komunitni portal do Questions & Answers. Treba se neco uzitecneho dozvime.


Dnes jsem to konzultoval se šéfem Neosolaru a je tomu skutečně tak, občas se s tím setkávají, že se měnič rozkolísá na krátkou dobu a třeba odebírá větší množství energie ze sitě. Po chvíli se to ale zase srovná. Údajně se to objevuje ale jenom na velmi malém množství systémů a dlouhodobě se to už řeší s Victronem. Mají už na to zakoupený přístroj ve vývojové dílně za cca 100000 EUR, který dokáže simulovat tyto signály. Kdy to bude skutečně vyřešené není zatím známo, bude to ještě opravdu nějakou dobu trvat. Záleží to hlavně na té síle toho signálu z HDO v dané lokalitě zda to ruší a jakým způsobem. Jediná momentální možnost je použít místo ESS HUB4 asistenta než to opraví. Případné dotazy ohledně HUB4 konzultujte s panem Dvořákem.


Zajimavy je to ze ja to pozoruji na vsech trech systemech ke kterym mam pristup. Nevim jestli je na to potreba aparat za 2,5 mega. Hub4 to nedela a ESS dela. Takze vylozene sw bug v mereni site pokud hub4 meri korektne tak proc ess ne. Bohuzel nejde nikde videt proc to pada - jestliu to je treba frekvencni ochrana tezko rict.
Bohuzel hub 4 nam hlasil ze se stridac prehriva i kdyz se neprehriva - s ess stridac bez problemu pracuje na plny vykon pri okolni teplote 30C vrch stridace pekne horky a vse OK s hub4 na plny vykon hlasi po chvili prehrivani pri okolni teplote 17C. Dalsi sw bug. Ztratovy vykon bude urcite stejny s obema asistentama.

Bohuzel nezbyva nez cekat nez si s tim drahym zdrojem dostatecne vyhrajou a najdou tu chybu. Smutne
PavelR
 
Příspěvky: 2112
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: Nové možnosti OS Venus firmy Victron Energy

Příspěvekod FRSO » stř led 15, 2020 7:09 pm

PavelR píše:
FRSO píše:
PavelR píše:Abych na victron menice respektive jejich pristup jen nenadaval. Tak jsem aspon napsal na jejich komunitni portal do Questions & Answers. Treba se neco uzitecneho dozvime.


Dnes jsem to konzultoval se šéfem Neosolaru a je tomu skutečně tak, občas se s tím setkávají, že se měnič rozkolísá na krátkou dobu a třeba odebírá větší množství energie ze sitě. Po chvíli se to ale zase srovná. Údajně se to objevuje ale jenom na velmi malém množství systémů a dlouhodobě se to už řeší s Victronem. Mají už na to zakoupený přístroj ve vývojové dílně za cca 100000 EUR, který dokáže simulovat tyto signály. Kdy to bude skutečně vyřešené není zatím známo, bude to ještě opravdu nějakou dobu trvat. Záleží to hlavně na té síle toho signálu z HDO v dané lokalitě zda to ruší a jakým způsobem. Jediná momentální možnost je použít místo ESS HUB4 asistenta než to opraví. Případné dotazy ohledně HUB4 konzultujte s panem Dvořákem.


Zajimavy je to ze ja to pozoruji na vsech trech systemech ke kterym mam pristup. Nevim jestli je na to potreba aparat za 2,5 mega. Hub4 to nedela a ESS dela. Takze vylozene sw bug v mereni site pokud hub4 meri korektne tak proc ess ne. Bohuzel nejde nikde videt proc to pada - jestliu to je treba frekvencni ochrana tezko rict.
Bohuzel hub 4 nam hlasil ze se stridac prehriva i kdyz se neprehriva - s ess stridac bez problemu pracuje na plny vykon pri okolni teplote 30C vrch stridace pekne horky a vse OK s hub4 na plny vykon hlasi po chvili prehrivani pri okolni teplote 17C. Dalsi sw bug. Ztratovy vykon bude urcite stejny s obema asistentama.

Bohuzel nezbyva nez cekat nez si s tim drahym zdrojem dostatecne vyhrajou a najdou tu chybu. Smutne

To sleduješ přes co, Venus GX ?, nebo osobně
FRSO
 
Příspěvky: 1070
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: Nové možnosti OS Venus firmy Victron Energy

Příspěvekod PavelR » stř led 15, 2020 8:16 pm

pres vrm portal. Sem tam se podivam. Jako ono ty systemy funguji autonome, spolehlive akorat ten problem s hdo je mrzutej. Jde o to ze to je AC coupling s ongridama. Kdyby tam byly mppt regly tak by to slo drzet v ostrovu po vetsinu casu a byl by z vetsi casti pokoj, ale bohuzel to nejde.

Kdyz jsme nad tim badali co se s tim deje, tak jsme to meli oveseny sitovyma analyzatorama vstup - vystup i na DS strane.
Zkouseli jsme i na vstup zaradit hradici tlumivku z kompenzace - bez vysledku to byl posledni vystrel do tmy nez jsme to vzdali. Ono by slo napocitat a udelat filtr, ale byl by velkej a drahej.
PavelR
 
Příspěvky: 2112
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Předchozí

Zpět na Victron

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'