Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon kvě 20, 2019 5:24 pm


Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Měniče Axpert

Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod Prackov » čtv led 10, 2019 5:54 pm

Zdravím.
Konečně dnes trochu sluníčka baterie plná tak vesele
svítíme.

Koupil jsem si nový klešťák.
A tak si tak měřím spotřeby a při provozu na baterii je připojena i síť, která čeká až napětí baterie klesne na nastavené napětí.
Svítí jen ikona připojení.
Žádný odběr.
A spotřeba z DS. 0.45A
Proč????
Je to normální. To můžu jet rovnou na DS a na Fve. se vykašlat.
Prackov
 
Příspěvky: 30
Registrován: pon lis 12, 2018 10:01 am
Reputation: 0

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod volente » čtv led 10, 2019 6:31 pm

A nebylo to náhodou 0,045 A ?
4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 12x Calyxo 70Wp amorf + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 16 kWh Li-Ion, Axpert MSXE, 24V/2,4kW.
Uživatelský avatar
volente
 
Příspěvky: 1425
Registrován: stř srp 20, 2014 12:01 am
Bydliště: Brno - venkov
Reputation: 180

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod Prackov » čtv led 10, 2019 6:42 pm

Teď jsem rozpojil obvod a změřil multimetrem.
0.43A.
A sedí to i kvůli tomu prsknutí při připojení.
Prackov
 
Příspěvky: 30
Registrován: pon lis 12, 2018 10:01 am
Reputation: 0

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod rva » čtv led 10, 2019 6:46 pm

To je divné. Já mám před Axperty nějaký čínský měřák spotřeby (hodiny) a ten ani neblikne, takže spotřeba nepatrná. A i domovní hodiny přes léto, kdy vše běží na FV, ukazují některé dny nulovou spotřebu.
Na něco se ta elektřina musí spotřebovat. Tak to bych zkusil za provozu vypnout vstup z DS a jestli se změní odběr z baterie.
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 350Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1268
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 137

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod marko250 » čtv led 10, 2019 6:47 pm

Vypnout ten režim nejde?
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1459
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 159

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod kybos » čtv led 10, 2019 6:50 pm

Pro zjištění příkonu ve střídavých obvodech je nutno znát kromě napětí a proudu také jejich vzájemný fázový posuv. Může se stát že zejména při chodu naprázdno bude významná část příkonu jalová a ta se pro domácnosti zatím neúčtuje.
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>37 MWh) + 48V VRLA 180 Ah + LiFePO 540 Ah + UPS 8kW + 3F nabíječka 4,8kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1735
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 163

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod rva » čtv led 10, 2019 6:58 pm

Na displeji by mělo být něco takového. Od symbolu DS (to je to kolečko) by neměla vést žádná čárka.
Axpert-displej.jpg
Axpert-displej
Axpert-displej.jpg (25.05 KiB) Zobrazeno 630 krát
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 350Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1268
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 137

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod Prackov » čtv led 10, 2019 7:20 pm

Ano přesně takto to je.
A teď po čase kdy jsem zkusil DS. Párkrát zapnout a vypnout, klesla spotřeba na 0.33A.
Na odběru z baterie nemá připojená DS. žádný vliv.
Odběr proudu konstantní.
Opravdu to vypadá na tu "jalovinu"
Až ráno přijdu z práce, rodina bude ještě spát zkusím povypínat spotřebiče co jen to půjde a uvidíme co nám ukáže elektroměr.
Prackov
 
Příspěvky: 30
Registrován: pon lis 12, 2018 10:01 am
Reputation: 0

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod NOPARasito » pát led 11, 2019 9:16 am

Počítání spotřeby podle proudu je trochu zavádějící.
Ja mám na 2kusech v paralelu =>PIP4048MST(Axpert) v režimu zálohy 0,1A viz. foto
IMG_20190111_084159.jpg

Ps.: Prackov: vypnout a zapnout je dobré na opravu chyby u CNC, ale nejsem si jistej jestli u Axperta :lol:
Pokud se ti poškodí u CNC něco mechanického, nikdy nepomůže ani u CNC vyp./zap. :yes:
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 952
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 38

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod fugas » pát led 11, 2019 10:22 am

Před Axpertem mám ty hodiny z marketu a za ním čínský měřák ,který poměrně přesně souhlasí s tím co ukazuje Axpert.Na porobné pozorování nemám čas ,ale po cca týdnu je za Axpertem spotřebováno 40kWh a před ním je 48kWh.
Systém 24V ,Epsolar ET6415 MPPT ,zatím 1360Wp poly ,500Ah OpZs ,DC/DC beze jména ,ale s větráčkem 24V/12V/30A ,Power Jack 5000LF.
Uživatelský avatar
fugas
 
Příspěvky: 1116
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm
Reputation: 129

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod kybos » pát led 11, 2019 10:33 am

83% je průměrná účinnost.
7,5 kWp poly +3x Tristar MPPT60 (>37 MWh) + 48V VRLA 180 Ah + LiFePO 540 Ah + UPS 8kW + 3F nabíječka 4,8kW
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1735
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm
Reputation: 163

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod NOPARasito » pát led 11, 2019 10:50 am

fugas píše:Před Axpertem mám ty hodiny z marketu a za ním čínský měřák ,který poměrně přesně souhlasí s tím co ukazuje Axpert.Na porobné pozorování nemám čas ,ale po cca týdnu je za Axpertem spotřebováno 40kWh a před ním je 48kWh.

A kde mas vyrobu z panelu?????Menic ma vlastni spotrebu, u me ty 2 sezerou cca 1-1,5kWh za den, a pokud v zime nepokryje FV a. Baterie tak je to jasna vec.
Pres noc to jde na bypass???
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 952
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 38

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod JonasPP » úte bře 05, 2019 1:17 pm

Hmmm,tu je dajaky zadrhel. Buď v merani,nastaveni axperta,alebo zapojeni. Ale stale mame malo informacii. Poradim cele to nafotiť,hlavne zapojenie do axperta,meranie a dispay. Plus bodne popis,že ktory kabel je čo.

Ja som zatial v tom,že faza je napojena na nulak a teda to preteka priamo bez prerušenia.
Drobna podotazočka,zapol sa vôbec dakedy ventilator a ake prudy,napätia a priamo watty z panelou ukazuje display axperta.
Mix solarok - 4,2KWp papierovo -3KW skutočnych;
48v-Axpert 2,4KW+PJ 6KW;7KWh Li-ion
24v-PJ 5KW;NiCd -7KWh
12v-90Wp;PB -100Wh;
Uživatelský avatar
JonasPP
 
Příspěvky: 595
Registrován: pon srp 31, 2015 10:36 am
Bydliště: Okolie Popradu SR
Reputation: 66

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod xmasin » úte bře 05, 2019 10:07 pm

Koukám teď na svůj měnič Soluowill P3K-2450 (klon Axpert KS) a dle elektroměru je spotřeba 238W a podle Watchpoweru je na výstupu spotřeba 180W, ale 270VA. Ze spotřeby dle elektroměru je 11W udržování baterie.
xmasin
 
Příspěvky: 1041
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 35

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod JonasPP » stř bře 06, 2019 6:43 am

xmasin píše:Koukám teď na svůj měnič Soluowill P3K-2450 (klon Axpert KS) a dle elektroměru je spotřeba 238W a podle Watchpoweru je na výstupu spotřeba 180W, ale 270VA. Ze spotřeby dle elektroměru je 11W udržování baterie.

Prečital som si to 5x a vôbec nechapem čo je opisane. 238W spotreba čoho z kade a čo je ten watchpower. A udržovanie baterie 11W je z kade. To ide zo siete,panelou,alebo baterie???? Skus to rozviesť do podrobna. DS-FV-BAT
Mix solarok - 4,2KWp papierovo -3KW skutočnych;
48v-Axpert 2,4KW+PJ 6KW;7KWh Li-ion
24v-PJ 5KW;NiCd -7KWh
12v-90Wp;PB -100Wh;
Uživatelský avatar
JonasPP
 
Příspěvky: 595
Registrován: pon srp 31, 2015 10:36 am
Bydliště: Okolie Popradu SR
Reputation: 66

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod xmasin » stř bře 06, 2019 11:38 am

Obrázek asi bude lepší:

menic.png
menic.png (3.69 KiB) Zobrazeno 174 krát

Rozdíl mezi tím, co naměří elektroměr z DS a součtem výkonu do spotřebičů a baterie je vlastní spotřeba měniče.
xmasin
 
Příspěvky: 1041
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 35

Re: Je to možné Axpert vm 800???? Spotřeba z DS.

Příspěvekod JonasPP » čtv bře 07, 2019 9:35 am

No tak to je po tom v poriadku,keď je to zapnute ako UPS bez solarnych panelou.
Mix solarok - 4,2KWp papierovo -3KW skutočnych;
48v-Axpert 2,4KW+PJ 6KW;7KWh Li-ion
24v-PJ 5KW;NiCd -7KWh
12v-90Wp;PB -100Wh;
Uživatelský avatar
JonasPP
 
Příspěvky: 595
Registrován: pon srp 31, 2015 10:36 am
Bydliště: Okolie Popradu SR
Reputation: 66


Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'