Pustil jsem to tam a výsledky nejsou úplně marné:
nevím jak moc jsou ty mapy přesné, ale průměr 13kWh/den v prosinci nevypadá nijak tragicky. Jasně, že to neznamená, že nebude pět dní po sobě zamračeno, ale i tak je to příjmená vzpruha pro mé nadšení

[/quote]
13kWh/den průměrně za rok spotřebuje osádka šesti lidí v mém domě,jejich činnostma,není v tom teplo a teplá voda(obojí na dřevo+el. přebytky FVE),ze stálých spotřeb v tom je jen pár standby spotřebičů(TV,satelit) , apečko(30W) wifi pro část obce,zvonkové trafo,vzduchování ryb v sudu pro lov větších.Zbytek jsou dvě lednice s mražákem,dvě pračky,dvě myčky,dvě trouby,dvě varky,dvě mikrovlnky,osvětlení vše LED,čtyři notebooky,nějaké nahodilé mixéry v kuchyni,vodárna,pyrolízový kotel na dřevo(35W),čerpadlo(85W) AN když jsou přebytky,jinak samotíž,běžná havěť jako repeater wifi,switch,nabíječky mobilů,dvě el. kola,čerpadlo do IBC kontajneru na dešťovku,čerpadlo jezírko 100W jen když svítí a je dost,běžné domácí el.nářadí + TIG 230VAC,pila pokosová na dřevo.Ty výkonové věci jsou nahodilé a letos je opravdu výjímečně slunný rok ,kdy jedu nonstop od konce února do teď bez DS.
Dá se říct,že mě k ostrovu chybí 500kWh/rok,pokud bych je chtěl vykrýt centrálou,musela by být s výkonem kolem 7kW v souběhu,jelikoš se mi 24hod. běžící menší s čtveřitou konverzí moc nelíbí(palivo/230VAC/48VDC/230VAC).Už ta dvojitá je finančně náročná 7kW Honda 4-T 3.7l/hod=nějakých 20-25Kč/kWh x 500kWh=10-12500Kč a to není započítaná údržba a amortizace centrály za 45 000Kč+obsluha.A pořád ještě netopím a neohřívám vodu v zimním období elektřinou!!!!!
Jsem hodně zvědav jak tam to TČ a vodu zakomponujete,na to se těším,žiju v domění,že to bude hodně náročné,když bude žena navíc s dětma doma a nebude ji zajímat,že slunce nesvítí.Jakou budete mít hodinovou TZ domu v -10°C,jak výkonné TČ je tam v projektu?
Jak jste myslel tu technickou místnost s rohožema a výfukem zpět do vody?Pokud přivedete sání z venku přímo na sání centrály,tak ty rohože v dobře izolované stavbě sice něco poberou,ale proč to tak komplikovat a akumulovat do stěn,když ten přímý studený vzduch v zimě moc motoru neprospěje,rohože bych vynechal a dal sání z místnosti ,ať projde motorem veškeré odpadní vzdušné teplo a rekuperoval bych až výfukovou stranu.Jedná se stejně jen o stav ,kdy pojede.