Úpravy grafů na MyPower.CZ - helpdesk

Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Úpravy grafů na MyPower.CZ - helpdesk

Příspěvek od mypower.cz »

Ahoj, zakládám toto téma za účelem shromažďování požadavků na úpravy grafů měřených elektráren na MyPower.CZ aneb něco na způsob helpdesku, či podpory těm, co zde na MyPower.CZ zasílají data a mají zprovozněny grafy.

Mám stále rozpracovánu svépomocnou editaci grafů, která bude jednoho krásného dne funkční, u níž jsem však narazil na určité netriviální záležitosti, které vyžadují související optimalizaci (leckdy i komplet přepis) mnoha věcí. Kupříkladu editace wattstatistik a zobrazení výsledků po editaci není úplně jednoduchý proces. Při jakékoliv triviální změně ve výpočtu by muselo dojít k prolézání několika gigabajtů dat za několik let měření určitých FVE což teď dělám v případě změny já, manuálním resetnutím wattstatistik a jejich plným výpočtem "pod dozorem". A aby to bylo použitelné, potřebuje to změnu algoritmu výpočtu wattstatistik, například počítání jen vzorku dat, nebo umožnění zrušit výpočet za běhu, protože došlo k další změně. To ještě nějakou chvíli potrvá. Z tohoto důvodu není svépomocná editace grafů doteď dostupná.

Abych však vyhověl alespoň části přeživších měřených FVE, prosím případné požadavky na změny dávejte do tohoto tématu. Něco jako úkolovník. Na každý jednotlivý příspěvek vždy odpovím, musí se tedy jednat o požadavek.

Toto téma není založeno k diskuzi mezi uživateli ale k diskuzi mezi uživateli měřených FVE a adminem. Na případnou diskuzi kolem grafů, či jakýkoliv jiný příspěvek, který se netýká požadavku na úpravu grafů prosím založte vždy nové vlákno, samozřejmě velmi rád se zůčastním a podiskutuji.

Pokud tedy má někdo nějaké úpravy a je to stále aktuální, pak sem s tím. Budu tyto záležitosti řešit tak jak to bude časově možné.

Díky za pochopení.

:))

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek