fugas píše:kodl69 píše:to je to, co píšu "Pri ustálenej 70-ke" je extrémní ekorallye, můj normální styl jízdy je na konci obce "co z toho dostanu" (a vím co z toho dostanu, při kterejch otáčkách má motor maximální výkon a používám ho) na nějakou "normální cestovní rychlost" (a není to 90km/h, mezi tím musím předjíždět ty, co jedou těch 70 i mimo obec, a z protisměru zase auta, takže zase maximální výkon, brždění za dalším co jede 70, a tak dokola, a pak je zase obec, takže na 50, a tak pořád dokola. Ano, když chci, dokážu jet s průměrnou spotřebou pod 7l, ale proč bych to dělal. Můj odhad je spotřeba 30kWh/100km v elektrice při mým stylu jízdy, s benzínem nebo plynem je to reálně každodenně 11-12l/100km, když bych vzal účinnost spalovacího motoru 20% až na kola, tak je to 32kWh z benzínu s 1.5t těžkým autem, což by celkem odpovídalo mé teorii, a i to, že u mě občas nabíjí chlapík Teslu S, ujede cca 200km a nabíjí 50-60kWh...
Jestli jezdíš brzda/plyn ,tak zůstaň na arabskym kohoutuJízda elektromobilem se zážitkově značně liší.Také jsem tak denně jezdil ,bavilo mě to.A teď ,když nemám kobyly se hodně směju.Mám těch svých vymodlených 70 a za řevu a dýmu mě jeden co spěchá předjede.Pak se tito dělí na tři skupiny.1) Mám tě v druhé zatáčce ,protože jsi rovinář a mých stále 70 je ti tam moc rychle.2) Mám tě na první křižovatce/semaforu a ve výsledku nejsi rychlejší než já ,pouze jsi zbytečně zprasil svět a utratil svoje peníze do státní kasy.3)Umíš to ,tak si jeď+na křivatce klika na zelenou vlnu ,ale stejně na tebe pořád vidím
Vies, cestny zakon tomu hovori bezdovodne pomala jazda, a rovnako tak sa cenni policajtami, ktory ju patricne ohodnotia, ale tvoja penazenka z toho nebude moc nadsena.
Pri mnozstve aut si treba uvedomit, ze cesta ma svoju kapacitu. Denne na nej bude 50'000 aut. Pri rychlosti 90 km za hodinu sa po nej prepravi toto mnozstvo za 4 hodinky, pri 70 za 6 hodin.
Tie dve hodiny, aj nepracujuceho cloveka, stoja nejake prachy.
Takze pokial sa chce niekto kochat krajinkou, nech si radsej zvoli polnacku a vychutna si to este viac

Admin edit: oddělil jsem OT téma od původního téma Elektricka / hybridni auta.