Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv pro 12, 2019 11:35 am
willcz píše:Skoda ze kdyz uz maji tu HV sbernici uvnitr, tak ze nejde taky propojit.
youda píše:Škoda, že v tomto provedení (19" rackmount) nejsou běžně k sehnání i měniče. Respektive něco se sehnat dá, ale všechno je to drahý a jsou to jen měniče bez reglů.
NOPARasito píše:Youdo:15kW mas do jedne faze?? Kolik nakonec pustis na nabíječku venku???
youda píše:NOPARasito píše:Youdo:15kW mas do jedne faze?? Kolik nakonec pustis na nabíječku venku???
Jo, všechen výkon to cpe do jedné fáze. Můžu zapnout 7 rychlovarnejch konvic, aniž bych potřeboval utilizovat jadernou elektrárnu. Nebo nabíjet elektromobil na plný pecky a do toho roštovat indukční desku i troubu zároveň. To jsem vždycky potřeboval.
- V LFP je teď asi 32kWh, takže maximální výkon 15kW ve spotřebičích ty baterky bude vybíjet proudem 0.5C.
- Elektromobil s palubní nabíječkou 7kW bude baterky vybíjet proudem 0.25C, takže asi taky pohoda.
- Pokud bude svítit slunce aspoň na 4kW (což u 20kWp panelů dává přes den skoro furt) tak z baterky bude elektromobil brát jen 3kW, tedy 0.1C.
Do wallboxu pustím 230V x 32A, což je maximum jeho stavebních komponent. Jen musím ještě vyměnit stávající 32A jistič přívodního kabelu za 40A verzi. Nebo mám dát raději 63A jistič? Nebude to už moc?
youda píše:V papírech k wallboxu jsem našel, že se před něj má dát jistič 40A, takže už jsem ho objednal...
Pokud jde o výstupy měničů, tak za každým 5kW měničem mám samostatnej 32A jistič. Za tímto jističem jsou výstupy spojeny paralelně. To mi umožňuje odpojit výstup toho měniče, ve kterém se hodlám zrovna vrtat, přičemž zbylé dva dál fungují.
Podobné je to s AC IN. I zde má každý Infini vlastní 32A jistič, aby se dal samostatně odpojit.
Což mi připomíná, že budu muset překreslit blokový diagram zapojení, aby odpovídal aktuálnímu stavu...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků