Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon črc 13, 2020 7:23 pm


Nastaveni Infini 3f 10 kW

Měniče InfiniSolar
Předchozí

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod fandachess » úte čer 23, 2020 4:01 pm

Ahoj!
Jsem tu nový apotřeboval bych od zdejších expertů poradit.Již půl roku se trápím z FTE od Ekotechniku - 18 panelů/310kWh,
InfiniSolar 3F 10kw a baterie Pylontek 7,4kwh,EASTRON SDM630-Modbus.Mám již třetí střídač a druhý watrouter!!?Firma nebyla schopná vyřešit odpojování střídače!Po přečtšní tohoto fóra jsem to předevčírem vyřešil dvěma kliky myší,takže velký dík!!Další problém mám s EASTRON SDM630-Modbus,je asi špatně nastaven nebo zapojen - při měsíční výrobě 400 kWh mám 100 kWh přetok a to v nastavení nemám přetoky povolené!Je to normální stav nebo ne?Jaký by měl být akceptovatelný přetok?Zjistil jsem,že na střídači mám EC-ON1,což špatně jak jsem zde vyčetl.Přenastavil jsem to na EC-ON2 a čekal zlepšení,bohužel se nedostavilo spíše naopak,střídač do baterek neposíla skoro nic a tak ráno byly odpojené a hláška E15!!Po dvou zapnutí a vypnutí se to rozběhlo a poté co střídač trochu nakrmil baterie tak normálně vyráběl,ale z dopolední výroby 4,5 kWh odešlo do sítě dle elektroměru 3 kWh,což je hrůza,tak jsem to raději vrátil na EC-ON1,kde my to baterie nevybylo do E15.Jsem už z toho zoufalý,dokáže my někdo poradit prosím,díky moc.
fandachess
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon čer 22, 2020 6:13 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » stř čer 24, 2020 1:51 pm

Mám již třetí střídač a druhý watrouter!!?Firma nebyla schopná vyřešit odpojování střídače!Po přečtšní tohoto fóra jsem to předevčírem vyřešil dvěma kliky myší,takže velký dík!!

    Třetí střídač a řešení nakonec bylo jen v nastavení? Tak to je mazec. O jaké "odpojování střídače" konkrétně šlo a co bylo řešením?
Další problém mám s EASTRON SDM630-Modbus,je asi špatně nastaven nebo zapojen - při měsíční výrobě 400 kWh mám 100 kWh přetok a to v nastavení nemám přetoky povolené!Je to normální stav nebo ne?Jaký by měl být akceptovatelný přetok?

    100kWh přetok ze 400kWh výroby je úplně špatně. Akceptovatelné by bylo tak 1kWh denně.
Zjistil jsem,že na střídači mám EC-ON1,což špatně jak jsem zde vyčetl.Přenastavil jsem to na EC-ON2 a čekal zlepšení,bohužel se nedostavilo spíše naopak,střídač do baterek neposíla skoro nic a tak ráno byly odpojené a hláška E15!!Po dvou zapnutí a vypnutí se to rozběhlo a poté co střídač trochu nakrmil baterie tak normálně vyráběl,ale z dopolední výroby 4,5 kWh odešlo do sítě dle elektroměru 3 kWh,což je hrůza,tak jsem to raději vrátil na EC-ON1,kde my to baterie nevybylo do E15.

    Je skutečně potřeba mít EC-ON2, tedy asymetrické vyrovnávání každé fáze zvlášť. V tomto režimu bude měnič každou fázi regulovat na nulový přetok. Pozor, tento režim funguje pouze, je-li měnič nastaven v režimu "GridTie with Backup II". Ve všech ostatních režimech nebude spolupráce s Eastronem fungovat správně. Zároveň je nutné v nastavení měniče zkalibrovat každou fázi (R-S-T) na nulový, nebo jen velmi malý, přetok.
    Bohužel, v tomto konkrétním případě do problému ještě bude vstupovat Wattrouter, jelikož ten pro svoji funkci potřebuje, aby byl vždy alespoň nějaký přetok, například 50-100W. Podle směru toku energie Z/DO DS totiž Wattrouter pozná, že má začít vytěžovat. V první fázi řešení problému bych tedy doporučil Wattrouter zcela odstavit a nejprve samostatně odladit kombinaci Eastron+Infini. Teprve poté, co budou minimální přetoky a zároveň bude správně nabíjena baterie, se dá začít řešit jak do toho napárovat i Wattrouter.
    Ohledně nabíjení baterie je docela dobře možné, že jsou vybrané špatné parametry chování měniče na záložce "My Power Management". Tam se volí, z jakého zdroje se má baterie nabíjet (DS, PV atd.), kdy je povoleno baterii vybíjet. A také, je-li povoleno baterii vybíjet i do DS, což je samozřejmě v ČR nežádoucí.
Jsem už z toho zoufalý,dokáže my někdo poradit prosím,díky moc.

    Rád bych poradil, ale sám provozuji tyto měniče v režimu OffGrid, logicky tedy bez interakce s DS a bez Eastronu. Ideální by bylo, pokud by se ozval někdo z uživatelů, kterým jsem radil v minulosti a kteří provozují InfiniSolar v režimu GridTie with Backup + Eastron. Pak by šlo velmi snadno porovnat screenshoty obrazovek s nastavením.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2707
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod oldwest » stř čer 24, 2020 3:26 pm

Ahoj všichni, nevím_ ale já musel hodit default a nastavit jednotlivé parametry znovu, aby měnič si vše řádně zmapoval v opakovaném nastaveních jednotlivých parametru, které nechtěl jen tak pobrat _ nakonec se úspěch dostavil,až vše řádně načetl a zapamatoval. . V každém případě režim GridTie with Backup + Eastron, musí být nastaveno EC ON-2.Přetoky mám zakázané, max přetok 1kW při denním maximu výkonu, jak tady zmiňoval youda,AKB nabíjeny jen z PV max proudem 60A. Vybíjení, čili další podmínka _ PV,DS,AKB, max proud 100A. Můj problém byl, že jsem neměl min.napětí 350V pro PV charge startup voltage , kde výkon PV balancoval kolem několika watů, díky podlimitmímu napětí kolem 340V, což bylo skutečně málo. .Musel jsem nouzově spojit18 panelů do serie, tak že dnes je napětí při orientaci panelů JV a JZ až 650 V, což je v poho.Výkon nejde při běžném slunečném dni pod 3kW, s denním výkonem 15 až 17kW. Musím navýšit panely na každý string _ zatím o šest kusů, tak abych splnil podmínku min. napětí pro PV charge startup voltage 350V. Pak to pojede nezávisle, každý string s napětím min 450V až 550V. To bude limitně stačit, tak aby FVE s deklarovaným výkonem 5,4kW konečně naplnila mé očekáváni. Snad to málo pomůže někomu odlehčit trápení.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod fandachess » stř čer 24, 2020 6:02 pm

Ahoj,díky moc za vaše odpovědi,rady a snahu my pomoci,moc si toho vážím.
Třetí střídač a řešení nakonec bylo jen v nastavení? Tak to je mazec. O jaké "odpojování střídače" konkrétně šlo a co bylo řešením?
Střídač se neustále odpojoval od sítě a byl ve stavu inverter,a to pravděpodobně nekvalitní elektřinou.Pomohlo tato rada ze zdejšího fora:Někdy stačí jen povolit Wide AC input range, případně nastavit, že AC je z generátoru. Měnič by pak měl být benevolentnější k fluktuacím vstupního AC:
Je skutečně potřeba mít EC-ON2, tedy asymetrické vyrovnávání každé fáze zvlášť. V tomto režimu bude měnič každou fázi regulovat na nulový přetok. Pozor, tento režim funguje pouze, je-li měnič nastaven v režimu "GridTie with Backup II". Ve všech ostatních režimech nebude spolupráce s Eastronem fungovat správně. Zároveň je nutné v nastavení měniče zkalibrovat každou fázi (R-S-T) na nulový, nebo jen velmi malý, přetok.
Bohužel, v tomto konkrétním případě do problému ještě bude vstupovat Wattrouter,

TAdy to musím uvést na pravou míru,myslel jsem že Eastron = wattrouter,alespoň jsem to tak pochopil od techniků Ekotechniku,budiš my polechčující okolnost že jsem strojař a o elektrice nic nevím a momentálně do ní fušuji z čírého zoufalství.:o)Možná to tedy bude malinko jednoduší když nemám wattrouter,ale jenom Eastron.
Nechápu proč my při nastavení na EC ON-2,posilal většinu do sítě a teď při nastavení EC ON-1 při výrobě 15 kW jse do sítě 3-4 kw.
Dovolím si přidat fotky nastavení,možnáněkdo z toho něco někdo vyčte a ještě poradí,díky moc všem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
fandachess
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon čer 22, 2020 6:13 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod oldwest » stř čer 24, 2020 6:45 pm

..mám nastaveno _ pokud je PV dostupné, priorita PV-DS-AKB, netrápím AKB a snížily se mi přetoky, nejspíš jde o zpožděný drift, který nelze zcela ovlivnit v absolutních hodnotách "0"
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod fandachess » čtv črc 02, 2020 9:11 am

Ahoj,tak včera po půl roce trápení snad byly všechny problémy vyřešeny a vše jede tak jak má.Do tlačil jsem Ekotechnik k daší návštěvě a byl konečně vyřešen i problém s EASTRON SDM630-Modbus. Technik uznal že má být nastaveno EC-ON2,pak též uznal že i v tomto režimu to pracuje divně a nakonec našel přehozené fáze.Od té doby žádné přetoky skoro žádná spotřeba vše pokryvá FVE,tak začínám být s tím spokojený.Ještě jednou všem díky za pomoc.
fandachess
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon čer 22, 2020 6:13 pm

Předchozí

Zpět na InfiniSolar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'