Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob srp 08, 2020 10:28 am


Nastaveni Infini 3f 10 kW

Měniče InfiniSolar
PředchozíDalší

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » pát led 24, 2020 7:06 pm

BMS Box propojí střídač s baterií. Infinisolar je připojen přes seriový port, neboť RS 485 port je obsazen pro komunikaci s Eastronem. Pylontech pak používá port RS485 na master baterii. Stand-by režim nastává tuším kolem 47 V. Na baterii zhasnou diody indikující stav nabití a bliká jen dioda "run". Dle návodu Pylontechu takto indikuje stand-by režim. Střídač pak ukazuje stálý nabíjecí proud do baterie v modu"charging" na hodnotě 2A, což myslím odpovídá jeho vnitřní spotřebě energie pro udržení řízení a backupu. V přepočtu mi to vychází kolem 100W, které pak má udajně částečně využít na výstupu na spotřebičích. Střídač musí mít v seriovém čísle zakodované datum výroby minimálně 2019, starší modely neumí.
Infinisolar10
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » pát led 24, 2020 7:24 pm

Ještě doplním, že pokud je BMS detekován střídačem, do cca 1 min na displeji problikává informativní hlášení detekce Lithiové baterie "Lit-batt". V nastavení střídače že je možnost zaškrtnout "Activate Li-Fe battery while commissioning", údajně se nastaví střídač pro Lithiovou baterii automaticky i bez zaškrtnutí této možnosti. Všiml jsem si, že BMS pak řidí nastavení Infisolaru a přepíše hodnoty max nabíjení a max vybíjení s ohledem na to, co mu baterie dovolí, neboť tyto hodnoty se mění. Vypadá to, že to opravdu aktivně komunikuje v závislosti na stavu baterie.
Infinisolar10
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod mlokecek » sob led 25, 2020 11:44 am

díval jsem se na popis prodejce a měla by stačit verze 2018, což bych mohl mít.
Asi to vyzkouším, pokud to nebude komunikovat tak to můžu vrátit.
mlokecek
 
Příspěvky: 22
Registrován: ned črc 08, 2018 6:41 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » sob led 25, 2020 11:51 am

[quote="mlokecek"]díval jsem se na popis prodejce a měla by stačit verze 2018, což bych mohl mít.
Asi to vyzkouším, pokud to nebude komunikovat tak to můžu vrátit.

pokud bude mít střídač v nastavení "Activate Li-Fe battery while commissioning", tak tam určitě podpora BMS bude
Infinisolar10
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod mlokecek » sob led 25, 2020 12:02 pm

Activate Li-Fe battery while commissioning v nastavení mám, tak snad to půjde. Díky za tip :-)
mlokecek
 
Příspěvky: 22
Registrován: ned črc 08, 2018 6:41 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » sob led 25, 2020 6:27 pm

A jaká je obecně spokojenost s tvojí sestavou od Solar Kitu? Já tedy bojoval první rok než to začalo chodit jak má. Vadný střídač, špatné zapojení na fáze, nefunkční komunikace s Li-Fe baterií a neustále laborování s ideálním nastavení parametrů, špatně dimenzovaná kapacita baterie, nevhodně zvolený počet panelů, příšerná hlučnost kterou jsem musel řešit zavřením do skříně s protihlukovými panely atd. Ted to tedy jede, ale kdybych býval věděl co mě čeká, řešil bych asi jinak.
Infinisolar10
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod mlokecek » ned led 26, 2020 9:59 pm

Tak já jsem celkem spokojenej, až na delší dobu, než jsem dostal peníze z dotace.
Měl jsem štěstí na šikovnýho technika, který mi to instaloval. Oni to totiž nedělají přímo jejich zaměstnanci, ale najatí externisti. Bylo mi to řečeno i z firmy, že by potřebovaly více takových, jako byl ten můj.
No, s tou hlučností jsem byl taky překvapenej, kdybych to věděl dříve, tak jsem ho nechal dát jinam. Taky jsem kolem něho udělal skříň s větráním a už jsem si docela zvyknul, podle mě to chladí až zbytečně moc.
Měl jsem asi nižší sestavu, než ty se třemi bateriemi. Dokoupil jsem ještě jednu a mám na jaro nachystáno dalších 16 panelů, ty si nechám už doinstalovat individuálně. Teď mi to vyrobí cca 5 MWh ročně, samozřejmě většina jaro a léto, teď v zimě je to kolikrát jen na pokrytí spotřeby střídače.
mlokecek
 
Příspěvky: 22
Registrován: ned črc 08, 2018 6:41 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod oldwest » pon úno 10, 2020 10:02 pm

Infinisolar10 píše:BMS Box propojí střídač s baterií. Infinisolar je připojen přes seriový port, neboť RS 485 port je obsazen pro komunikaci s Eastronem. Pylontech pak používá port RS485 na master baterii. Stand-by režim nastává tuším kolem 47 V. Na baterii zhasnou diody indikující stav nabití a bliká jen dioda "run". Dle návodu Pylontechu takto indikuje stand-by režim. Střídač pak ukazuje stálý nabíjecí proud do baterie v modu"charging" na hodnotě 2A, což myslím odpovídá jeho vnitřní spotřebě energie pro udržení řízení a backupu. V přepočtu mi to vychází kolem 100W, které pak má udajně částečně využít na výstupu na spotřebičích. Střídač musí mít v seriovém čísle zakodované datum výroby minimálně 2019, starší modely neumí.



Ahoj,prosím kdy jsi kupoval Infini?. Já jej mám od března 19,dodavatelem byla Olomouc. Vznesl jsem dotaz s tím_zdali měnič svým firmware podporuje BMS box , že jsem zaslal i v.č. měniče .Servisák mi potvrdil, že všechny měniče od nich jsou bezproblémové. No tak ano, objednal _koupil,zapojil a ono nic.Opět jsem to konzultoval s tím servisákem krok za krokem a výsledek nula_nic nedetekuje,nehlásí.Můžeš mi prosím sdělit,jak jsi postupoval? Díky.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod taran » úte úno 11, 2020 1:45 pm

Připojuji se k tématu. Já mám sice INFINITI 5,5 kW, ale domnívám se, že stejný problém. Zjistil jsem, že jakmile mám současně propojený BMS box a připojený PC na USB port tak spadne komunikace. jednotlivě to šlape bez problémů, ale oba vstupy najednou jsem nerozchodil. A je jedno jestli mám jako monitoring dodávaný SW, nebo ICC.
taran
 
Příspěvky: 43
Registrován: ned led 13, 2013 11:11 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » úte úno 11, 2020 2:10 pm

Ahoj Tarane,

chování které popisuješ je normální. USB vstup InfiniSolaru je totiž ve skutečnosti pouze konvertor RS232 na USB, který je interně připojený do sériového portu infini. Pokud tedy cokoliv připojíš přes USB, už nemůžeš použít sériový port, jelikož se příkazy z těch dvou zařízení zamotají do sebe. Teoreticky, kdyby ta dvě zařízení o sobě věděla a střídala se v komunikaci každých pár vteřin, tak by to chodit mohlo. V reálu tam ale komunikace probíhá několikrát za vteřinu, takže to fakt nemá smysl kombinovat.

Zapojit tedy dohromady regulační elektroměr Eastron, BMS box a ještě ICC bude asi neřešitelná věc. Pokud by nebyl zapojen Eastron, tak je lepší pro BMS použít kartu do slotu, a tím pádem zůstane sériák volný pro ICC.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2797
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod oldwest » úte úno 11, 2020 3:03 pm

youda píše:Ahoj Tarane,

chování které popisuješ je normální. USB vstup InfiniSolaru je totiž ve skutečnosti pouze konvertor RS232 na USB, který je interně připojený do sériového portu infini. Pokud tedy cokoliv připojíš přes USB, už nemůžeš použít sériový port, jelikož se příkazy z těch dvou zařízení zamotají do sebe. Teoreticky, kdyby ta dvě zařízení o sobě věděla a střídala se v komunikaci každých pár vteřin, tak by to chodit mohlo. V reálu tam ale komunikace probíhá několikrát za vteřinu, takže to fakt nemá smysl kombinovat.

Zapojit tedy dohromady regulační elektroměr Eastron, BMS box a ještě ICC bude asi neřešitelná věc. Pokud by nebyl zapojen Eastron, tak je lepší pro BMS použít kartu do slotu, a tím pádem zůstane sériák volný pro ICC.


Ahoj,
pochopil jsem již z toho jak jsem s tím laboroval. Je mi to jasné, že jde o převodník v infini. Nechtěl jsem odpojovat kartu. Inu nelenil jsem a objednal si inteface rozhraní 232 a usb,tak by to chodit mělo nemýlím _li se. Jen pro upřesnění USB bylo vždy odpojen a RS nejelo.Pak jsem usoudil, že karta modbus je RS a nechtělo se mi jí vyndávat.Je jasné ,že mezi sebou se tlouklo a musel by tam být nějaký multiplex ,aby to fungovalo. Njn_ tak že až to přijde zapojíme uvidíme. Jinak šmudlové z Ekotechniku přijedou příští týden a budou řešit _krytí,pojistky,ochrany.
Díky..
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod oldwest » úte úno 11, 2020 8:42 pm

Infinisolar10 píše:Ještě doplním, že pokud je BMS detekován střídačem, do cca 1 min na displeji problikává informativní hlášení detekce Lithiové baterie "Lit-batt". V nastavení střídače že je možnost zaškrtnout "Activate Li-Fe battery while commissioning", údajně se nastaví střídač pro Lithiovou baterii automaticky i bez zaškrtnutí této možnosti. Všiml jsem si, že BMS pak řidí nastavení Infisolaru a přepíše hodnoty max nabíjení a max vybíjení s ohledem na to, co mu baterie dovolí, neboť tyto hodnoty se mění. Vypadá to, že to opravdu aktivně komunikuje v závislosti na stavu baterie.


Prosím tě, jaký máš ver.firmware v Infini? Technik Olomouce mi sdělil,jak zjistit firmware Infini. Podržet tlačítka šipek UP a DOWN současně_podržel jsem a dolní link ukazoval toto: 011111 .Co to ukazuje Tobě?
Díky.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » stř úno 12, 2020 9:05 pm

U me ukazuje 011101. Nicméně koukni na Parametr Settings. Pokud tam vidíš volbu "Active Li-Fe battery while commissioning", tak by stridac BMS mel podporovat. Ja osobně jsem prvni BMS Box vracel, stridac ho vůbec nedetekoval. Po reklamaci přišel nový a vše fungovalo jak má. Jinak zde nekdo zminoval, ze stačí mít střídač vyrobený v roce 2018. Rok výroby je zakodován v SN střídače. Je to podle mě císlo na 5. a 6. pozici serioveho cisla.
Infinisolar10
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod oldwest » stř úno 12, 2020 9:58 pm

Infinisolar10 píše:U me ukazuje 011101. Nicméně koukni na Parametr Settings. Pokud tam vidíš volbu "Active Li-Fe battery while commissioning", tak by stridac BMS mel podporovat. Ja osobně jsem prvni BMS Box vracel, stridac ho vůbec nedetekoval. Po reklamaci přišel nový a vše fungovalo jak má. Jinak zde nekdo zminoval, ze stačí mít střídač vyrobený v roce 2018. Rok výroby je zakodován v SN střídače. Je to podle mě císlo na 5. a 6. pozici serioveho cisla.


"Active Li-Fe battery while commissioning" jako parametr set. je tam, dokonce jsem jej označil. Tak že by to mělo být OK.Hold ten boxik vrátím a budu požadovat nový. JJ _ na 5 a 6 pozici je 18. Díky..
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » čtv úno 13, 2020 5:34 pm

Mam dotaz ohledně Infinisolar střídače. V pravém horním rohu displeje ukazuje střídač hodnotu "AC Output". Předpokládám, že by tato hodnota měla reprezentovat aktuální zatížení střídače na výstupu do jednotlivých fází. Bohužel jinou hodnotu než v rozmězí 4% nebo 5% jsem zde nezaregistroval. Tušíte někdo prosím? Díky
Infinisolar10
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod oldwest » čtv úno 13, 2020 6:06 pm

Infinisolar10 píše:Mam dotaz ohledně Infinisolar střídače. V pravém horním displeje ukazuje střídač hodnotu "AC Output". Předpokládám, že by tato hodnota měla reprezentovat aktuální zatížení střídače na výstupu do jednotlivých fází. Bohužel jinou hodnotu než v rozmězí 4% nebo 5% jsem zde nezaregistroval. Tušíte někdo prosím? Díky


JJ_ celkové zatížení výstupu.Když koukneš na soft. Solar Power,tak vidíš jednotlivé fáze _napětí,zatížení,celkový výstup AC. Aspoň já to tak vidím. Mně to při vypnuté DS ukazuje 8% a 7A odběr z AKB.
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » čtv úno 13, 2020 8:19 pm

No to chápu, ale proč je zátěž konstantní na 4 až 5% a nemění se v závislosti aktuální zátěži. Nevidím rozdíl pokud zapnu spotřebiče nebo jsou vypnuté.
Infinisolar10
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod oldwest » čtv úno 13, 2020 8:56 pm

Infinisolar10 píše:No to chápu, ale proč je zátěž konstantní na 4 až 5% a nemění se v závislosti aktuální zátěži. Nevidím rozdíl pokud zapnu spotřebiče nebo jsou vypnuté.


Zatěžuješ výstup AC 4 až 5%,záleží jakou zátěž tam máš. Zkus něco zapnout a uvidíš. U mne AC 8% a 7A bez DS : lednice 2x TV,LED světla,noťas.Zapnuli ohřev tak to vyletí na 35A,zatížení AC cca 50%. S DS a AC nabíjení AKB 2A ,spotřebiče stejné,s ohřevem vody cca 50% zatížení. Asi tak.
,
Všechno to se nám zdá a nebo vidíme, je jenom sen ve snu.
E.A.Poe
Uživatelský avatar
oldwest
 
Příspěvky: 47
Registrován: čtv led 30, 2020 5:45 pm
Bydliště: Podbořany

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod Infinisolar10 » čtv úno 13, 2020 10:28 pm

No u me je uplne jedno zda mam zatez 5kW nebo 200W, stridac stale hlasi 5% na AC output.
Infinisolar10
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát led 24, 2020 3:08 pm

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » čtv úno 13, 2020 11:24 pm

Infinisolar10 píše:No u me je uplne jedno zda mam zatez 5kW nebo 200W, stridac stale hlasi 5% na AC output.


Ideální by byla fotka z provozu.

Pokud se při zapnuté zátěži toto číslo opravdu nemění, pak bych se zamyslel, jestli jsou spotřebiče skutečně napájené z FVE, nebo jestli to někdo nezapojil nesmyslně a jediná funkce měniče je, že pouze hučí, přes den nabíjí baterky a v noci je vybíjí vlastní spotřebou. Co takhle jít vyhodit hlavní jistič DS a poté znovu ověřit, jak se spotřebiče chovají a zda-li se najednou hodnota "AC output" rozpohybuje.

Ano, zní to trochu zvláštně, ale už jsme tu měli případy, že hybridní měniče byly zapojeny takovým způsobem, že by člověk plakal. Infini má opravdu hodně možností nastavení a klidně ho lze nakonfigurovat jen jako UPS, kdy reálně nic nevyrábí až do té doby, kdy dojde k výpadku DS.

Těším se na výsledky troubleshootingu! :ugeek:
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2797
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

PředchozíDalší

Zpět na InfiniSolar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'