od kodl69 » pát úno 08, 2019 2:44 pm
Můžeš nějak zkusit popsat komunikační protokol? já to z toho prográmku od tebe nepochpoil. Aspoň pro inspiraci.
Tady je vidět rozdílnej přístup konstruktérů.
Já bych si třeba netroufl zapojit vývod procesoru jenom přes odpor na výstupní svorku, a mám tam proto druhej optočlen - když k něčemu dojde, sfajruje optočlen a třeba odpory okolo, ale procesor by měl fungovat a zajišťovat aspoň to balancování . No a ten "chybějící" pin mám raděj na monitorování proudu balančním tranzistorem, jestli třeba není přerušenej ten odpor... Pozděj, se zvyšujícím měničem to bude zrovna hlídat, jestli není rozpojenej výstup měniče ajestli jeměnič funkční. Ty sot23 tranzistory paralelně na hranici možností bych si taky netroufl. Podle grafu v datasheetu je pro ně 2A max DC proud, sice jsou dva, ale co když bude mít jeden výrazně nižší Rdson?... Ale o to luxusnější máš zdroj ref. napětí, pro 10-bit ADC až moc luxusní, hlavně cenově. Zase mám rezervy jinde, asi bych mohl dost zjednodušit obvod buzení mosfetu...
Odpor 1.8 Ohm by měl být aspoň 10W, raděj 15W, na distanc od desky, a vdesce raděj dírky. Ale to už cenove vyjde nastejno jako 2ks 3R9 na 5W, mě se navíc takovej macek nehodil rozměrove, nevyšlo by mi to na namonotvání na winston článek... To je možná lepší než blokování napájení, vnitřní odpor pod 1 miliohm nemá žádnej kondík...
Věřím tomu, že měření napětí nebude problém, když se použije digitální filtr, tak by to rušení snad nemuselo moc oblbovat.
Určitě vím, že nebudu dávat do napájení procesoru tlumivku - na zdroji pro led se mi kombinace 1mH tlumivky a 2M blokovacího kondenzátoru vymstila - nastoupila parazitní rezonanance na 3.5kHz, dokud jsem tlumivku nezatlumil paralelním odporem. Tak to dopadne, když chce člověk něco udělat nejlíp jak umí.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.