p.s. firma, která uvedla kdysi poprvé Brufen na trh reagovala na výzkum pouze vyjádřením, že při testování léku se vliv na pohlavní aktivitu bohužel netestoval. Tedy "sorry jako"

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je čtv dub 19, 2018 4:17 pm
vata píše:Pro zajímavost:
Celý DC okruh automatizovaně přepínám pomocí 20A relé podle stavu baterie na baterku nebo záložní DC zdroj. Nedávno se mi přepínací relé speklo - nechtěně mi pak záložní zdroj nabíjel baterii. Sice bez šance (400Ah lithium vs 100W zdroj na malém napětí něco kolem 13,2V), ale alespoň beze škody - ustál to. Poznala jsem to z logů a bohužel i ze spotřeby DS. Možná časem tohle slabé místo (relé) nahradím nějakými mosfety. Obecně jsem na DC okruhu řešila potíž častých poruch na mechanických vypínačích svítidel, vyřešila jsem až náhradou za polovodičové vypínače.
kodl69 píše:vím jenom o tomhle: ..........
vata píše:Já používám obyč 12 LED pásky s příkonem 14W/m, připojené přímo na baterii (samozřejmě přes jištění, každé svítidlo má vlastní skleněnou pojistku a celý rozvod je jištěný ještě větší, ale pomalejší pojistkou). Provozuju to takto už roky, a zatím bez potíží. Pásky jsou chlazené hliníkovými profily, na které jsou přilepené.
Dobře se to montuje, dobře se to škáluje, dobře se to opravuje (pásek v koupelně trpí - odlepují se mu pájecí plošky, měla jsem tam dát ten zalitý). ..
Jinak vřele doporučuji:
https://www.aliexpress.com/item/LTC4359 ... autifyAB=0
Jako dioda vcelku ideální, dokonce to jde i ovládat. Odzkoušeno.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků