Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon dub 23, 2018 4:42 pm
Michael_jasom píše:Teraz ma napadlo, že to nebude fungovať, lebo regulátor funguje len keď je napätie na svorkách batérie, nefunguje keď je len napätie na svorkach panela. Takže toto vylučujem.
Máte teda inú skúsenosť ochrany batérií pri paralelnom zapojení batérií, pre prípad že sa jedná bateria poškodí a vybije/ zničí cez seba ostatné batérie?
Michael_jasom píše:Pozdravujem, mám otázku ohľadne nabíjania, mám nastavený boost charge na hodnotu 14,3 V na regulatore, pričom po nabití batérie udržiava nabijac v tejto hodnote, avšak na svorkach baterii mám reálne len 13,7V , nemal by som zvýšiť boost voltage aby som pri nabití a udržiavaní dosahoval aspoň 14,1 V na svorkach batérie? Ďakujem ( mám gelovky)
Michael_jasom píše:Pozdravujem, mám manuálne nastavený boost na 14,3V, float som si nastavil na 14,2V ( na svorkach batérie býva aj o 0,5V menej) vodiče medzi MPPT a baterkami sú 8mm, nabíjací prud býva pri dostatku slnka 10-12A, mám 128 AH v batériách. Po dosiahnutí 14,3 V potom udržuje toto napätie 120 min a klesá prúd a následne prepnete do režimu float a ďalej klesá prúd.
Michael_jasom píše:Tiež mi nie je jasné prečo regulátor nepustí do batérií viac ako 10-12 A ked nie je batéria ani z ďaleká nabitia, napriek tomu že panel dokáže dať viac... Je to nejako sofrwarovo nastavené , aby nabíjal maximálne desatinou prúdu kapacity batérie?
Michael_jasom píše:Káble medzi reglom a batériou sú nové 6mm, dlhé 2m , Istebné + 25A isticom
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník