ERU vzdor

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
střídač_N
Příspěvky: 698
Registrován: sob říj 21, 2017 2:22 pm

ERU vzdor

Příspěvek od střídač_N »

Jistě jste zaznamenali, že se oživila "veřejná" diskuse jak nám hrábnout do peněženek hlouběji pomocí plateb za jistič.
Jistě jste zaznamenali, že se loupeživá pakáž poučila a hodlá otupit naše ostří salámovou metodou, rozložením hrabání v našich peněženkách na několik údobí.

Stále platí, že dobře organizovaná malá skupina ovládne velkou neorganizovanou skupinu.

Věřte, že stát a jeho instituce jsou za naše peníze velice dobře organizování, navíc jako bonus, zajištění represivním aparátem pro neposlušné.

Máme ve své podstatě vždy dvě krajní řešení : zorganizovat se a vzdorovat státním represím, nebo se nechat dobrovolně a potupně onou zločineckou skupinou oškubat.

Před mnoha léty zde již byl organizační pokus, leč nedopadl dobře. I my se musíme poučit a nevytvářet všeobjímající struktury, ale sdružit se za jediným cílem, být ERU oponentem v jeho zločinecké agendě.

Nebádal jsem nad novým Občanským zákoníkem a zákoně o ERU, kdo by, a hlavně jak organizovaný by musel být jejich oponent.

Organizační struktura by byla velice volná, žádné schůzování, ani setkávání, čistě datová komunikace. Ve své podstatě bez nároku na čas a finance. Jen a jen na základě dobrovolnosti a ochotě propůjčit svůj hlas k vytvoření dostatečného nátlaku.

Je otázka zdali by měl mypower chuť něco takového vytvořit, nebo přizpůsobit stávající strukturu fóra. Část veřejnou a neveřejnou jen pro příznivce, s nějakou formou hlasování.

Pokud ano, bylo by vhodné anketou zjistit, zdali by byl o takovou oponenturu zájem. Nemám představu kolik by nás muselo být, aby to mělo vůbec cenu. Nevím zdali je 50 málo a 51 již dost. V každém případě vy bylo nanejvýš vhodné se alespoň pokusit to zjistit.

Mám základní představu o fungování, leč nechce se mi toto psát, dokud nebude zřejmé, že je to životaschopné.
jahodovák
Příspěvky: 1926
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: ERU vzdor

Příspěvek od jahodovák »

Samozřejmě smysl by to mělo,ale obávám se,že mnoho lidí se ještě má relativně dobře a tím pádem se do toho moc nepohrnou,zatím si každý myslí,proč zrovna já, asi by to bylo na dlouho....
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2192
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: ERU vzdor

Příspěvek od gupa »

Nedivím se že takové separatistické nálady začínají bujet, stát a ERU opravdu nedělá co má. Rodina a malí odběratelé jsou základem distribuční sítě a za posledních 15 let se opravdu hodně podražilo na neelektrických položkách. Takže je nasnadě nazvat toto zlodějinou a lstí na obyvatele.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
marko250
Příspěvky: 3345
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Lokalita: Hlučín
Bydliště: Hlučín

Re: ERU vzdor

Příspěvek od marko250 »

Tady ( https://forum.mypower.cz/viewtopic.php? ... &start=560 )

se řešila první vlna a lidé o tom tehdy vůbec nevěděli,ERU vypustilo z úst vykoplé Alenky něco v tom smyslu,že to považují za hotovou věc.Já to tehdy rozhlásil na fuckmibooku a najednou to začlo žít a následně jsme umailovali samotný ERU.Pak to skočilo do politiky a najednou to už nebylo tak hotové jak si mysleli.
U toho Moravce v TV tam zase trapně argumentovali že ČEZ musí garantovat odběr dle jističe,vlastně tam nezazněla žádná přesná argumentace, proč se vydávají cestou zdražování distribuce.Jen tam zase bez dat vytýkali FVE,které v období zimy neprodukují a tím pádem stoupá výroba,což je samozřejmě lež,protože v toto období je zvyklá zaběhlá výroba a přez léto naopak díky FVE klesá výroba.ČEZ je každý rok v zisku a navíc má nadvýrobu standartně o objemu roční spotřeby všech domácností v ČR,což je kompletní výroba TEMELÍNU/ROK. Jestli na tu síť negativně působí ty tři obrovské dotované FVE,nechť si sami řeší tento problém,jelikoš si také sami tyto zdroje do sítě připojili.A žádná malá FVE na lokálním místě majitele tuto DS neohrožuje.Já si myslím,že je to ČEZ-ký podnikatelský záměr vytřískat z občanů obrovské prachy,protože za to nic nedostaneme.Ani ten garantovaný příkon.
Já bych žádal po ERU přesné vysvětlení plánovaných kroků ,hlavně na základě čeho takto postupují!
12.68kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: ERU vzdor

Příspěvek od brumlaj »

To vysvětlení je jednoduché, distributoři si řekli že chtějí. A jelikož na ERÚ již není nikdo přímo odpovědný, ale bezejmenná gumová rada, tak ovčan zapláče. Podaří-li se nám, nebo i dalším skupinám jako jsme my o znovuzatažení po(b)litiků do akce, tak to bude fajn. Zamrazilo mne však jak si diskutující v OVM byl naprosto jistý že diskuze s veřejností již proběhla, a že teď to protlačí silou. Zajímalo by mne koho všeho již "motivovali" a jak hodně když jsou si tak jistí. To nebude za stokorunu.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2774
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: ERU vzdor

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

důvody proč toto dělají jsou jednoduché - jelikož mají vytyčený růsty zisků na 359 let dopředu , jenže ceny na burze se posledních cca 7 let chovaj jinak , v rozporu s jejich "vizemi" , jim holt nezbývá nic jinýho než zdražovat ostatními složkami na faktůrách . Před dvouma nedělema mi od eoňáků přišlo na první pohled vážně vypadající obchodní sdělení :
Strašení_eon_01.JPG
Strašení_eon_02.JPG
Dodnes nevím kde přišly na ono 30% zdražení el. na trhu ...
Proč budou místo cca 15% zdražování (el. samotná je cca 50% celkový ceny) zdražovat pouze o 6% ... ?
Úplně nej je poslední odstavec na prvním listě ... to jako že když nesouhlasím s jejich návrhem a nelíbí se mi zdražení tak mám táhnout k čertu ? ... :eek2: .

ČEZký ovčani sou perfektně dojitelný dobytek . Viz "naše" banky vlastněný zahraničními bankami - v domovině sou ve ztrátách , jenom v českých pobočkách maj čistý zisky x i xx miliard čtvrtletně !!! A bouří se proti tomu ovčani ? NE :uh: . Dál jen v hospodě nadavaj na pojityky a vzpomínaj jaký výborný konzervy byly za komoušů ... :wall: to je čezká povaha ::cry2:: . Pro tyhle za tyhle dlby bojovat nehodlám . Řídím se úslovím : chytrému napověz , hloupého trkny a na blba ....... .

Jinak musím uznat že v erů to tentokrát vaří "správněji" , hezky pomalu aby žaby neremcaly . Né jako minulý pokus - polili žaby moc horkou vodou a jen díky pár jedincům co začli remcat a tím probudili z letargie i okolní žaby přestali lit horkou vodu . No , voda mezitím schladla , už ji chvíli přilejvaj a zatím klid ... fakt vohromný ... du blejt .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
kyocera
Příspěvky: 1224
Registrován: čtv led 15, 2015 1:37 pm

Re: ERU vzdor

Příspěvek od kyocera »

Zdravím,
Abrams píše, že bylo pár jedinců, kteří remcali, musím se ohradit. Patřil jsem mezi ty, kteří na ERU napsali
a bylo nás celkem 5000lidí. Pak jsem psal za pomocí Frank Bold advokáti i na antimonopolní úřad.
Na foru zde jsem psal, jak se má písemně postupovat v řízení proti ERU. Pár hodin poté jsem zažil
masivní útok na svoje PC a došlo k mazání souborů i anitivirového programu. Vím, že něco takového
je možné. tedy , že někdo může umístit adresný virus a provozovatel o tom ani neví. Tehdy nás bylo 5000lidí
a myslel jsem si, že se to podařilo zastavit. Dnes vidím, že jsme to jen na chvíli zastavili. A už je to schválené
s postupným navyšováním. Je to demostrace státní moci, jak vše mají zmáknutý a můžou si dělat skoro
vše co si umanou.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
jahodovák
Příspěvky: 1926
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: ERU vzdor

Příspěvek od jahodovák »

Pokud se podíváte pořádně kolem sebe,tak zjistíte,že toto je jen špička ledovce,pro některé jsme jen zdroj jejich blahobitu a máme pro ně jen cenu námezní pracovní síly,je jen na nás,jak si s tím poradíme.Jdou na nás jednoduchou osvědčenou metodou,rozděl a panuj.Velmi dobře vědí,že v jednotě je síla a proto dělají vše pro to aby si lidi místo táhnutí jedním směrem docházelo k různým rozmíškám a hádkám...
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
FRSO
Příspěvky: 2279
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: ERU vzdor

Příspěvek od FRSO »

Zdravím Abrams, dyť stačí podepsat smlouvu na ty 3 roky garanci a máš to levnější jak to samotné zdražení, nebo běž jinde, ale ostatní taky zdraží, tak si stejně nevybereš, stejně je už rozhodnuto.
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.3.2024 8500kWh
Uživatelský avatar
vlkazajac
R.I.P.
Příspěvky: 3481
Registrován: úte čer 11, 2013 10:40 pm

Re: ERU vzdor

Příspěvek od vlkazajac »

Der grosse Bruder hat besiegt.

Kommt noch Solidarnošč in EU ?

O tom veľkom psovi to poznáte. Lajka alebo Rex ...... Vybrali sme si.
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2774
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: ERU vzdor

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

těch 5.000 lidí je z 10.000.000 jen kapka Jak Jsi napsal , nebýt mediálního zájmu tak by s nimi nehlo ani mnohonásobně víc lidí - je ovčani nezajímají , posluhujou pouze velkým rybám :evil: . Viz Alenčino mediální rozhořčení nad neúměrnými požadavky zisků a plateb za oprašování drátů při přípravě nových cen pro regulační období . Jak se onehdá čepejřila že si na ně (distributory) došlápne a zatne jim nenažranej tipec . Jak to nakonec spočítali vidíme , že ? Žádný zlevnění o xx% ale hezky klasicky zdražení o x% :hell: vod tý doby jim již nevěřím ani nos mezi vočima .

Frso - nejsem naivní abych jim skákal na takový šméčko . Před pár roky se otec upsal na dva roky fixní ceny zemního plynu . Podlehl krákání o blížícím se zdražování , ikdyž tou dobou bylo nejen trhem čekané zlevnění , který fakt přišlo , což otec tehdá nevěděl - nezajímal se ::facepalm:: . To co teď zkouší nejen e-on je v bledě modrým to samý - vystrašit hejly a pořádně je voškubat :D .
Navíc , distributor může výslednou cenu ovlivnit pouze cenou nákupu el. a výší svý marže . Ostatní položky na faktuře diktuje erů ... takže další klam na výše vyfoceném sdělení :hell: .

Když nad tím teď tak přemýšlím , skokový zdražení el. by na ty letargický ovčany bylo prospěšnější než to nový postupný . Vůbec timto neříkám že snažit se o nápravu nespravedlností nemá smysl , jen tím chci říci že bez celonárodního tlaku pár jedinců nemá šanci :cry: . Současně věřím že se to jednoho dne zlomí a budou se dít věci :yes: , jen abychom se toho dožili .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
jahodovák
Příspěvky: 1926
Registrován: ned dub 02, 2017 3:45 pm
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: ERU vzdor

Příspěvek od jahodovák »

Vše naznačuje,že se dočkáme,jen se neví kdy a jestli se toho dožijí všichni ...
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: ERU vzdor

Příspěvek od mypower.cz »

S nazory, ktere psal Stridac v prvnim prispevku naprosto souhlasim. Citim to naprosto stejne. A vubec .. co citim. To co citim je naprosto nepodstatne. Ono to tak je. To asi potvrdi i kazdy sociolog a ja sociolog nejsem. Stat vitezi prave diky vnitrni organizovanosti a verejnost prohrava diky tomu ze je neorganizovana a nesouroda, diky tomu snadno manipulovatelna. Jenze stat ma v organizovanosti svych jednotlivcu, ktere potrebuje zorganizovat mnoho moznosti. Napriklad vydiratelnost, zadluzitelnost, zavislost. Avsak ta nejsilnejsi je asi motivace penezi, ktere vybira od neorganizovane a slepe verici verejnosti v neco cemu se rika zastupitelska demokracie a prideluje tyto prostredky svym organizovanym jednotlivcum. I neorganiozovany jednotlivec se dokaze zorganizovat velmi snadno, pokud uciti vuni penez. Jakoby koho chleba jis, toho pisen zpivej. Rada jednotlivcu takhle bohuzel funguje. Tohle je IMHO hlavni problem. Penize, nasledne reputace a "nemit problemy" vuci spolecnosti. Jenze to je pak ze zakladu spatne.

Pak se dostavame k necemu cemu se rika "osviceny diktator". Je otazka kolik rozumu ma takovy clovek v hlave a zdali takovou organizaci nevede do zahuby. Priklad Libye a Kadafiho (gramotnost naroda zvednuta o mnoho procent, mnoho spolecenskych vyhod oproti zapadni civilizaci, samozrejeme podporeno nerostnym bohatstvim). Navic zadny osviceny diktator neni bez chyby. Hitler - ekonomika rostla diky zbrojnimu prumyslu, moho ideou nadsenych a zblblych lidi se tupe pustilo do valceni a zabijeni.

Je to strasne slozite udrzet takovou organizovanou spolecnost, ktera chce urcite veci jednotne a ve prospech vsech. Nicmene co je to prospech vsech? To je taky strasne tezce definovatelne. Je prospech a prospech. Asi mozna prospech bez vykoristovani druhych. To se ale taky da ruzne vylozit. Funguji uplne jina pravidla nez si leckdo jednotlive dokaze predstavit. Neco jako rozdil mezi ekonomii domacnosti a makroekonomii svetadilu. Uplne jina pravidla a uplne jine fungovani.

Ano.. vzniklo zde na mypower kdysi obcanske sdruzeni. Dopadlo to naprosto katastrofalnim nezajmem. Tedy typicky priklad neorganizovanosti. Stylem: Nechci mit problemy, cekam co za me udelaji druzi, aneb "sam jsem hrdina a melu na foru ale cekam kdo co udela prvni a ja se pak pridam za jeho zady" apod. Je to hrozne slozite tohle.

Zazil jsem to kdysi jako 4ty mistopredseda ceske piratske strany nekdy 2010 snad, uz ani nevim. Vytecne ideje, transparentnost statu s tim ze by vzniknul online system kde clovek ma moznost se podivat na hospodareni statu do posledniho sroubku a maticky. Problem cislo jedna pro jinou zajmovou skupinu - nedalo by se krast. Nasledne se do te strany zacali nabalovat prospechari a jedinci kteri videli predevsim svuj osobni zisk. Dnes je ta strana v parlamentu a ja mam dost strach co tam tihle blbci dokazi zmontovat za debility.

Tak jen tolik me nesourode uvahy. Nikdo me prosim neberte smrtelne vazne. Diky za pochopeni :))
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm

Re: ERU vzdor

Příspěvek od brin »

Kdybyste někdo chtěl, mohu vás doporučit na skautské energii a zaslat pozvánku. Jako skaut mám přístup.

Nová tarifní struktura je tlačena převážně průmyslovými odběrateli, kteří mají poměrně silný lobbing, proto se diskuze s veřejností z větší části ignoruje.
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: ERU vzdor

Příspěvek od brumlaj »

Díky brine, že jsi potvrdil naše podezření. Těm vychcánkům velkokapitalistickým (Světlící, Mitalové a jim podobná verbež) nestačí, že nás odrbávají skrze daně, které oni neplatí o peníze na chod státu, které jsou přesměrovávány na úhradu jimi neplacené části příspěvku na OZE. Kdo má hodně, chce ještě více. Kde jsou jejich velkohubá prohlášení - hlavně panáčci "za svoje". Najednou je jim transfer dobrej. No to mi podrž tašku jak férové týpky zde máme. Jestli neumí podnikat tak ať to konečně rozpustěj aby na jejich místo mohl přijít někdo kdo nepotřebuje od státu odpustky, že zaměstnává lidi. Dokonce se zlepší životní prostředí a sníží nároky na zravotní pojištění když fabriky nebudou hulit. Fůra firem bude šťastná, že přijdou lidi na pracovní trh a lidi budou šťastni, že nebudeme muset vozit bezdomovce z ciziny.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2774
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: ERU vzdor

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

co by se muselo stát aby se celej národ semknul a táhnul za jeden provaz ? Čistě teoreticky :idea: .
Máme so moc dobře , ikdyž každej remcá že ne . V tom vidím jednu z příčin bublinových světů , každý s populací 1 člověk :( . Poohlédnete-li se kolem sebe během dne , hejno lidí čumí do chytráků nebo vedou do něj vedou molology ... :roll: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
střídač_N
Příspěvky: 698
Registrován: sob říj 21, 2017 2:22 pm

Re: ERU vzdor

Příspěvek od střídač_N »

mypower.cz píše:........ Nasledne se do te strany zacali nabalovat prospechari a jedinci kteri videli predevsim svuj osobni zisk........
Jakmile se někde objeví peníze je ve své podstatě i konec vznešených idejí. Proto zde uvádím nepodkročitelnou podmínku: žádný peníze.

Každá iniciativa stojí na svých idejích. Je to sice slabý motiv, leč vytváří ono základní dělení. Podporuji, či nepodporuji svým zájmem či nezájmem a hlavně, jsem ochoten či neochoten pro to něco udělat.

Pokud jsem dobře poslouchal jednoho hlavního činovníka ERU, rozhoduje se o našem budoucnu, tedy o obsahu našich peněženek v následujícím roce s tím, že se "to spustí" v roce následném. I v tom se poučili. Věří, že nám to sdělili s dostatečném předstihem a že pokud není odmítavá reakce, ve své podstatě je s tím je souhlaseno.

Máme na to rok vzdoru. Pak již nenechavé ruce budou rejdit v našich peněženkách transparentně. Na každé naší peněžence bude ležet ruka nějakého regulérního chmatáka. Je to na nás.

Budeme vzdorovat, nebo je nám to jedno?
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2567
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: ERU vzdor

Příspěvek od tomas »

Mne to zdražení až tak nevadí (ono se to velmi rychle otočí a je to další hřebík do rakve klasické distribuci v tomto provedení, pomůže to ostrovům ;) ), spíše mi vadí že platíme za jistič 1x25A a přitom máme 1x16A a v budoucnu bych potřebnou energii pro nabití akumulátoru přenesli s rezervou i přes jistič 1x2A. Jenže tarify začínají až na 1x25A, a z toto pohledu to zdražení zdůvodněné nutností snižovat rezervovaný příkon beru jakou sprostou lež. Je pravda že energetická kapacita většiny přípojek je v ČR značně a zbytečně předimenzovaná (takže zdražení očekávám v budoucnu ještě větší), ale když není kam snížit tak je to podvod a ERÚ není nezávislé a lže. Takže jestli neudělají spravedlivé tarify za rezervovaný příkon pro všechny stejně např. x Kč za 1A (lépe za 1kW aby to bylo porovnatelné se všemi napěťovými hladinami), tak jsme všichni v pasti a budeme muset zbytečně platit i za výkon který nevyužíváme a před zdražením nebude kam uniknout mimo úplné odpojení. A to oni moc dobře vědí a spravedlivé tarify jen tak samy od sebe neudělají.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
střídač_N
Příspěvky: 698
Registrován: sob říj 21, 2017 2:22 pm

Re: ERU vzdor

Příspěvek od střídač_N »

tomas píše:.............Takže jestli neudělají spravedlivé tarify za rezervovaný příkon............
Pokud nebudeme vzdorovat, tak neudělají, probůh. Právě o to jde, donutit je k tomu, co je pro nás jakš takš přijatelné.

Vidím, že jsme již teď prohráli.
tomas píše: Mne to zdražení až tak nevadí..........
Uživatelský avatar
marko250
Příspěvky: 3345
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Lokalita: Hlučín
Bydliště: Hlučín

Re: ERU vzdor

Příspěvek od marko250 »

Tak 99% lidí v ČR o tom zase neví a je to jak píše Tom ,nejnižší jistič je 1x25A což je důkaz demagogie ERU.Remcaj nad rezervovaným příkonem,který neexistuje ,ale možnost snížení jističe také neexistuje.Já osobně nechci vědět co stojí silovka a co distribuce a ouřada s OZE,vůbec mě to nezajímá,já chci vidět na kolik mě výjde 1KWh s daným jističem pro daný rok-hotovo.
Vydalo už ERU nějaký koncept co chtějí protlačit?Je někde konkrétní odůvodnění takového počinu,hezky černé na bílém?Zatím jsem jen zaznamenal mediální naznačování.Kdo určuje cenu všech položek na faktuře,na koho je potřeba zatlačit a kde to bude nejúčinnější ? Klidně kontaktuji p.Soukupa na Barandově, ať si tam veme zastupitele ERU na podání vysvětlení dosavadních plků.Lidé o tom neví a oni to spouštějí znovu,jen si připravují dopředu zadní vrátka útěku v podobě,že chtějí diskutovat.
12.68kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW