Parabolický ohřev vody

Popis a ukázky systémů určených pro vytápění či ohřev vody, které jsou určeny pro výrobu tepla a nevyrábí elektrickou energii.
Uživatelský avatar
radimre
Příspěvky: 166
Registrován: stř led 08, 2014 11:53 am
Bydliště: Kateřinice NJ

Re: Parabolický ohřev vody

Příspěvek od radimre »

pezizka píše:Moc to hodnotím, neuvěřitelné nadšení :yes: Přesto si neodpustím :? Kdysi dávno jsem se podílel na výrobě paraboly ze sklolaminátu pr. 2m, tehdy pro satelitní příjem. Mnoho práce i financí, tehdy to mělo smysl, promiňte dnes nechápu proč nekoupit hotový výlisek, popř. několik o patřičné ploše. Je to jistě počin plný nadšení a znovu opakuji, že jej opravdu hodnotím, ale má to smysl pro ohřev vody? Nevidím v tomto počinu nic pozitivního (možná krom malé plochy) co by nějakým způsobem překonávalo, zefektivnilo či zpřístupnilo FT. Ještě jednou se omlouvám za kritiku :(

Přesně odpověděl jstesi sám...to co bylo kdysi i dnes motivuje některé... já to neodsuzuji...každý znás má jiné pohnutky proč to dělá... někdo si chce něco dokázat,jiný je vážně nemocný a a má tolik času že pokud by koukal do zdi tak se ztoho zblázní....vše je o úhlu pohledu... já osobně mám také zkušenost s velkým úrazem a můj pohled na každou energii co vynaložím do svých projektů hodnotím daleko vyšším indexem než tomu bylo v minulosti....jako kritiku to neberu, spíše jde o vaší úvahu...proto opakuji záleží na úhlu pohledu a na pohnutkách konstruktérů...já to neodsuzuji a jako otec 3 dcer na vdávání bych takového chlapa spíše přivítal než někoho kdo moc mluví a málo činí... :-)
http://vyrobaprvozuj.webnode.cz/
Hybrydní natáčecí systém 24V - 230Ah + GF- výkon řízen připínaním panelů 6x300Wp + 2x 60Wp
Ohřev vody 24V topnou spirálou 2 x 200l 1x 45l
Uživatelský avatar
vlkazajac
R.I.P.
Příspěvky: 3481
Registrován: úte čer 11, 2013 10:40 pm

Re: Parabolický ohřev vody

Příspěvek od vlkazajac »

Ja vysoko chválim tento experiment, dokonca v proporciách paraboly by som bol ešte odvážnejší a viem si predstaviť aj trojmetrovú parabolu na masívnej montáži niekde v závetrí. Oproti fototermike je tu niekoľko výhod, ktoré si autor určite dobre uvedomuje.
Chápem úplne pohnútky k výrobe paraboly. Štandardné SAT antény sú dnes tak do apertúry max 1,5 m a cena je obrovská. Čo horšie, všetko sú of set paraboly, ktoré majú horšie optické vlastnosti vďaka úmyselnému vybočeniu osi paraboly. S rastúcim priemerom je symetrická parabola stále viac efektívnejšia.
Parabola tohto prevedenia je senzačný kus na ďalšie experimenty a nástroj na propagáciu obnoviteľných zdrojov. Je radosť mať niečo také doma ! Blahoželám !
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek