Willpower

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2192
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Willpower

Příspěvek od gupa »

http://www.willpower-energy.eu/index.php/en/
Volný překlad přes googl.

Naší vize je, aby Evropa byla nezávislá na fosilních palivech, zejména na ropě a zemním plynu. Cílem je nahradit centralizované dodávky fosilních paliv pro vytápění, které představují více než 73% spotřeby fosilních paliv a odpovídají za 57% všech emisí CO2 v regionu EU-28. První doménou útoku je rezidenční vytápění, které představuje největší podíl na spotřebě energie (cca 40%).

Společnost Gensoric představuje první celosvětový systém využívání energie z kapaliny a CO2. Náš systém vůle umožňuje všem, aby vyráběli své vlastní palivo doma z okolních zdrojů: CO2, voda a elektřina. Jádro je technologie elektro-biokatalytických procesů, chráněná mezinárodními patenty, která přeměňuje atmosférický CO2 na metanol. Čistý a snadno ovladatelný methanový nosič energie může být skladován a používán pro vytápění nebo výrobu elektřiny. CO2 může být zachycen pravidelně z atmosféry nebo nepřetržitě zachycen z procesů přeměny.

Současný stav: zahájení pilotních zkoušek v roce 2016. Projekt vůle Gensoric je jedním z mála evropských inovačních mistrů, financovaných H2020 Stage 2 SME Instrument. Grant se používá v pilotních studiích v úzké spolupráci s partnery jako Skytree, Fraunhofer a Helmholtz Institutes (Německo). Prostřednictvím kombinace patentované technologie "elektrochemie při přímém zahřátí elektrod" a biokatalytické konverze CO2 na metanol se aktivita a výtěžek reakcí mohou zvýšit až na faktor 50 bez modifikace současných nejmodernějších enzymů.
Být v kontaktu

Nechte svůj e-mail a buďte aktuální.

Tento projekt obdržel finanční prostředky z programu Evropské unie pro výzkum a inovace Horizont 2020 v rámci grantové dohody č. 726539.

domů
Technika
tým
Kontakt
FAQ
Právní
Soukromá politika
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT