Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 21, 2020 3:47 pm


GTI invertor s omezovačem přetoků

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
PředchozíDalší

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod diablo007 » čtv zář 19, 2019 4:25 pm

Pak už pomalu vychází klasický mpp solár měnič na podobné peníze .
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2361
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod nextclick » úte říj 01, 2019 10:16 pm

A protože stále čekám na reklamaci měniče tak si tak občas přemítám nad možnýma rizikama. A mám dotaz na který jsem nedohledal odpověď.
Otázka: Jak moc přesné je dodržování kmitočtu DS tímto grid free invertorem? Nemůže se stát že se to o malý kousek fázově posune? Byť třeba jen o 10°. Pokud by na každé fázi byl jeden gridfree měnič, tak je vždy jistota, že ty 3f budou správně posunuté (dle DS) a tedy 3f asynchroní motor (třeba v tepelném čerpadle) pojede bez problémů? Nerad bych aby se třeba roztočil obráceně.
nextclick
 
Příspěvky: 10
Registrován: stř srp 21, 2019 8:10 pm

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod beethowen » stř říj 02, 2019 5:39 am

nextclick píše:A protože stále čekám na reklamaci měniče tak si tak občas přemítám nad možnýma rizikama. A mám dotaz na který jsem nedohledal odpověď.
Otázka: Jak moc přesné je dodržování kmitočtu DS tímto grid free invertorem? Nemůže se stát že se to o malý kousek fázově posune? Byť třeba jen o 10°. Pokud by na každé fázi byl jeden gridfree měnič, tak je vždy jistota, že ty 3f budou správně posunuté (dle DS) a tedy 3f asynchroní motor (třeba v tepelném čerpadle) pojede bez problémů? Nerad bych aby se třeba roztočil obráceně.

Ten měnič je nafázovaný a změnou frekvence řídí dodávku. Ale to jsou velmi malé odchylky, protože DS je hodně tvrdá a kdyby se měl posunout více, tak ho DS okamžitě zničí. Takže neměj strach posun fází ti bude řídit DS.
3,8kWp Suntech poly, 2,6kWp IBC poly, MPPSolar PIP-4048MSD, Li-ion 120P14S 300Ah (2.kus ve výstavbě)
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 342
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod brumlaj » stř říj 02, 2019 5:43 am

Jako že by malá krabička u Tebe doma posunula fázi generátoru v Temelíně? To tedy nee. To by těch krabiček muselo být sakra hodně. Takže odpověď je - záleží na kvalitě sítě u Tebe. GF měnič nedělá nic jiného než posiluje stávající síť.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2218
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod nextclick » stř říj 02, 2019 7:28 am

Ale jo taky jsem si řikal, že kdyby se to posunulo, tak by se někde z něčeho zakouřilo. Ale raději se zeptám :) Tak díky za info.
nextclick
 
Příspěvky: 10
Registrován: stř srp 21, 2019 8:10 pm

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod diablo007 » stř říj 02, 2019 7:29 am

On ale mluvil o posunu za měničem ne před tak Temelín nemusíte dávat do prikladu
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2361
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod jahodovák » stř říj 02, 2019 7:47 am

Jenže ten je nejznámější,málokdo zná jinou elektrárnu...
6,4kWp-2 krát aexpert MKS,cca 40kW LIFE A LION
jahodovák
 
Příspěvky: 766
Registrován: ned dub 02, 2017 2:45 pm

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod rva » stř říj 02, 2019 7:54 am

diablo007 píše:On ale mluvil o posunu za měničem ne před tak Temelín nemusíte dávat do prikladu

GTI snad pracuje paralelně se sítí, takže u něj žádné za měničem neexistuje. Existuje síť a k ní je připojena spousta zdrojů a spousta spotřebičů.
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 350Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1650
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod diablo007 » stř říj 02, 2019 10:21 am

Já bych řekl že je zapojen v síti do série jelikož má vstup na síti a výstup jde do spotřebiče není napojen zpět na síť to by bylo paralelní ne?
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2361
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Pisi » stř říj 02, 2019 10:35 am

Je zapojen a následně nafázován stejně jako všechny zdroje pracující paralelně s DS (LDS)
Pisi
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob čer 23, 2012 3:46 pm

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Bobik » stř pro 18, 2019 10:47 pm

nextclick píše:Hm.. Tak prý ho mám poslat na reklamaci...

Jak dopadla reklamace? Vypadá to, že mám podobný problém:

https://www.youtube.com/watch?v=y3Oaoee ... oSaDfNvr9M

https://www.youtube.com/watch?v=wEouX8e ... z7AygkZuiA

První video je střídač, na kterém je vidět, že kolísání je asi kvůli kolísání napětí z panelů (v té době připojeny jen 2 panely seriově). Na druhém pak elektroměry jednotlivých panelů (první 3 mají připojený mikroinvertor s jedním panelem, a chovají se normálně, č.4 je modrásek).
Teď je připojeno na "modráska" 8 panelů (4*2) a chová se stejně nejdříve jsem myslel, že jen 2 panely je na něj moc málo. Při vyšší dodávce většinou kolísání mizí, ale to teď v tomhle počasí není moc často.
Bobik
 
Příspěvky: 2
Registrován: sob led 25, 2014 9:31 am

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Sesijama » stř led 01, 2020 8:05 pm

Dobrý den,

navážu na prodlužování sond k modráskovi. Mám bohužel docela omezené možnosti jak dostat z dílny kabel do hlavního rozvaděče. Objevil jsem ale toto zařízení, které by doufám mohlo vyřešit můj problém.
SCT013-RJ45 přímo pro zapojení do sítě.

Myslíte že by se dalo toto zařízení použít bezdrátově?

SCT013-RJ45 - router - router - RJ45 kabel na konektror modráska pro interní limiter. Plus pomocí QoS vyhradit pásmo tak aby stabilitu neohrožovalo např stahování, streamování, apod.

Co vy na to?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Sesijama
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv kvě 02, 2019 7:32 am


Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Pisi » stř led 01, 2020 9:10 pm

Dobrý večer,
do sítě LAN to nepůjde připojit, protože ve schématu je nakresleno na pinu 4 (k) a 5 (l) výstupní napětí z proud.trafa. SCT013 neobsahuje žádný převodník, RJ45 je pouze rozhraní výstupu.....
Pisi
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob čer 23, 2012 3:46 pm

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod ikovlabs » čtv led 02, 2020 9:32 am

Ale umi to nejaky jejich prevodnik - zkus pohledat na Aliexpressu.
ikovlabs
 
Příspěvky: 281
Registrován: úte črc 22, 2014 5:14 pm

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Sesijama » čtv led 02, 2020 9:37 am

Rozumím. Díky za vysvětlení. Zkusím to tedy zprovoznit po síťovém kabelu. Do dílny mám natažený kvalitní - na domácnost předimenzovaný, který se stejně nepoužívá. Jen jej budu muset prodloužit na chodbu, kde je hlavní jistič.
Sesijama
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv kvě 02, 2019 7:32 am

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod Sesijama » čtv led 02, 2020 9:39 am

ikovlabs píše:Ale umi to nejaky jejich prevodnik - zkus pohledat na Aliexpressu.


Něco takového?
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... 45+to+wifi

Ale to jsou klasický routry ne?
Sesijama
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv kvě 02, 2019 7:32 am

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod ikovlabs » čtv led 02, 2020 10:01 am

ikovlabs
 
Příspěvky: 281
Registrován: úte črc 22, 2014 5:14 pm

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod ota » čtv led 02, 2020 10:18 am

mobilik píše:Podľa mňa je to obyčajná sonda, len konektor ma RJ45. Tým pádom to nemôžeš pripojiť na router....

Je to tak, žádná data tam neběhají. Já mám sondu u staršího modelu připojenou dvoupinovým leteckým konektorem, který byl nejspíše z důvodu katování kostů nahrazen levnějším erjéčkem.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1848
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: GTI invertor s omezovačem přetoků

Příspěvekod ikovlabs » čtv led 02, 2020 11:24 am



SRY. to je wifi monitoring. No ma to 2 vstupy -internal a external . Na ten external se dal pripojit nejaky box ktery to umel az na 100 metru ale ten nejak nemuzu najit.Ale je popsan v manualu....
ikovlabs
 
Příspěvky: 281
Registrován: úte črc 22, 2014 5:14 pm

PředchozíDalší

Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'