Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je ned kvě 26, 2019 3:02 am


Axpert

Měniče Axpert
Předchozí

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » pon kvě 13, 2019 11:23 pm

Díky pane :handshake:
Jak konstatuju, nebyl s tim problem a tusim napeti vstupu bylo kdyz max tak 241V, ted jak to pozoruju nepadne pod 243, spis lita 245-250V ;-(
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 962
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 40

Re: Axpert

Příspěvekod beethowen » úte kvě 14, 2019 6:57 am

Co máš nastaveno v položce 03? Dá se tam vybrat režim vstupního napětí, pokud je tam UPS, tak je na vstup asi přísnější. Možná by to mohlo být ono.
3,8kWp Suntech, MPPSolar PIP-4048MSD, LiFePO4 48V/200Ah, Li-ion 120P14S 300Ah
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 189
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov
Reputation: 38

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » úte kvě 14, 2019 7:04 am

beethowen píše:Co máš nastaveno v položce 03? Dá se tam vybrat režim vstupního napětí, pokud je tam UPS, tak je na vstup asi přísnější. Možná by to mohlo být ono.

Vidis to to me netrklo. Mrknu vecer. Dam info.
Diky
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 962
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 40

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » úte kvě 14, 2019 9:23 am

Ted jsem mrkl do Anleitung, ale to resi spodni napeti, mam urcite nastaveno UPS, prubnu druhou moznost a uvidim ;-).
Screenshot_2019-05-14-10-21-20-087_com.google.android.apps.docs.png
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 962
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 40

Re: Axpert

Příspěvekod beethowen » úte kvě 14, 2019 9:54 am

NOPARasito píše:Ted jsem mrkl do Anleitung, ale to resi spodni napeti, mam urcite nastaveno UPS, prubnu druhou moznost a uvidim ;-).

Ono něco je v návodu a skutečnost může být jiná. 250V v síti je bohužel ještě v normě. Myslím, že povoleno je až +10%.
3,8kWp Suntech, MPPSolar PIP-4048MSD, LiFePO4 48V/200Ah, Li-ion 120P14S 300Ah
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 189
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov
Reputation: 38

Re: Axpert

Příspěvekod xmasin » úte kvě 14, 2019 10:31 am

Bohužel je povoleno -15% až +10% takže teoreticky v rozmezí 195,5V - 253V. Mám barák blízko trafostanice a už docela dlouho měřím napětí chytrým elektroměrem s Modbus komunikací a hodnoty ukládám do databáze. Jak dokáže být rozhozené napětí během dne ukazuje přiložený graf.

napeti.png

Jednou jsem měl v síti i napětí větší než 260V viz druhý graf, ale to už je chybový stav, asi někdo blbě přehodil odbočku trafa 110/22kV.

Prepeti.png
xmasin
 
Příspěvky: 1042
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 35

Re: Axpert

Příspěvekod abrams » úte kvě 14, 2019 2:07 pm

Zdravím ,

a to těch -15% až +10% se týká 15-minutového průměru , nikoli okamžité hodnoty :uh: .
1 minuta 272V (+18%) + 14 minut 242,6V (+5%) = 244,7V @ 1/4h průměr (+6%) :hell: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2475
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 303

Re: Axpert

Příspěvekod youda » úte kvě 14, 2019 2:30 pm

No, už je asi načase začít vypínat hlavní jističe od DS. Přece si nenecháme ničit naše drahé spotřebiče.
Já DS posílám jen do odporového topení. Vše ostatní dostává kvalitní ostrovní sinusovku :celebrate1:
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1485
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 301

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » úte kvě 14, 2019 2:43 pm

To jsme to dopracovali co??? Zatim jsem DS kopl a cekam, jak zacne Axpert hrat prepnu na parametru 3 na volnejsi tolerancni pole ;-).
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 962
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 40

Re: Axpert

Příspěvekod lzahradil » úte kvě 14, 2019 3:12 pm

Já jsem se dnes ocitl po tmě na jedné fázi. Úplně náhodou zrovna na axpertu o kterém jsem včera psal že občas pípá. Včera jsem mu pípák vypl..

Podle manuálu je 08 Vysoké BUS napětí.
Žeby proběhl mrak a peroucí regulátor nestihl zareagovat?
Přílohy
IMG_20190514_160945.jpg
FVE 5,84kWp [10x Scheuten 210Wp, 6x ShuttenPoly 260Wp@Axpert MSXE 2400W, 4x Kyocera 140Wp@EPSolar 4215BN(1), 2x EinnovaSolarline 270Wp@EPSolar 4215BN(2), 4x EinnovaSolarline 270Wp@Axpert MKS 2400W Plus], NiCd 800Ah@24V + LiFePO4 200Ah@24V
lzahradil
 
Příspěvky: 266
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: CZ
Reputation: 14

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » úte kvě 14, 2019 9:33 pm

NOPARasito píše:
beethowen píše:Co máš nastaveno v položce 03? Dá se tam vybrat režim vstupního napětí, pokud je tam UPS, tak je na vstup asi přísnější. Možná by to mohlo být ono.

Vidis to to me netrklo. Mrknu vecer. Dam info.
Diky

Tak jsem po pár neúprosných nářků 2ks MPPSolarů přepnul položku 3 z UPS na APL.
Tak uvidíme, pokud zabere, tak je jasná věc, že kluci z DS něco předrbali a MPPSolarům se to nelíbilo.
Dík za nakopnutí Beethowene :yes:
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 962
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 40

Re: Axpert

Příspěvekod xmasin » stř kvě 15, 2019 9:32 am

youda píše:No, už je asi načase začít vypínat hlavní jističe od DS. Přece si nenecháme ničit naše drahé spotřebiče.
Já DS posílám jen do odporového topení. Vše ostatní dostává kvalitní ostrovní sinusovku :celebrate1:

Taky to tak vidím, dal jsem si na přívod do baráku stykač a napěťové hlídací relé HRN43N a pokud se objeví přepětí nad 250V tak relé odpojí stykač a barák od DS. Mně tyhle přepětí už stály řídící desku v plynovém kotli a lednici.
xmasin
 
Příspěvky: 1042
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 35

Re: Axpert

Příspěvekod kvako1 » stř kvě 15, 2019 11:39 am

xmasin píše:
youda píše:No, už je asi načase začít vypínat hlavní jističe od DS. Přece si nenecháme ničit naše drahé spotřebiče.
Já DS posílám jen do odporového topení. Vše ostatní dostává kvalitní ostrovní sinusovku :celebrate1:

Taky to tak vidím, dal jsem si na přívod do baráku stykač a napěťové hlídací relé HRN43N a pokud se objeví přepětí nad 250V tak relé odpojí stykač a barák od DS. Mně tyhle přepětí už stály řídící desku v plynovém kotli a lednici.


mě to taky sere, i jsem si stěžoval, prí je to ale vnormě.
za 3 roky co tu bydlím tak kleklo už cca 20ks led žárovek.
jsem hned u trafačky , první sloup ..

to je dobrej napad stím hlidáním. dík za nápad. stykač už tam mám.
kvako1
 
Příspěvky: 228
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 47

Re: Axpert

Příspěvekod xmasin » stř kvě 15, 2019 12:44 pm

Používám relé HRN43N
https://www.elkoep.cz/hlidaci-rele---hrn-43n
Obě výstupní relé mají stejnou funkci, jedním vypínám stykač a druhým hlásím od domovní elektroinstalace Loxone výpadek DS.
xmasin
 
Příspěvky: 1042
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 35

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » stř kvě 15, 2019 9:08 pm

Tal vypada, ze u me Axpert a parametr 3 do Apl vyresil poblikavani a restart DS. Jeste jednou diky za nakopnuti.
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 962
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 40

Předchozí

Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron
Reputation System ©'