Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát říj 18, 2019 6:04 pm


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod JiTr » ned čer 30, 2019 2:32 pm

Mám pár otázek k nastavení před zakoupením sestavy...
1. Jaké je rozlišení parametru "Time delay" 1,2,3 {1260, 1263, 1266} při nastavování "Contact active with inverter power or Smart-Boost" ... lze nastavovat tuto časovou konstantu pouze po minutách nebo také např. po desetinách minuty?
2. Pokud nastavím parametr "Inverter overload (AUX 1)" {1228} YES a svážu pomocí "Remote Entry" s přepnutím "Transfer Relay" dojde k přepnutí na DS bez přerušení dodávky na AC Out při přetížení invertoru?
Dík
JiTr
 
Příspěvky: 33
Registrován: ned kvě 20, 2018 4:00 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferdinand » pon črc 01, 2019 8:57 am

Chtěl jsem se zeptat zda by šel připojit výstup z axperta na vstup klonu studera?Číňan píše toto : With the smart-boost function, the output of another source of alternating current, such as a power generator or a charger connection, can be increased; even when special loads are being used (inductive, asymmetric, with high switch-on current). It is also possible to combine the Fangpusun Xtender with almost all inverters which are already present in order to increase the available output.Moje znalost angličtiny je takřka nulová ale jestli jsem to dobře pochopil podle překladače tak by to jít mělo.Potřebuji posílit Axperta mks 4000w mám ho už od roku 2016 a nevím zda bych k němu sehnal identický do paralelu.A tak by se mi líbilo ho posílit klonem.Protože přes zimu bych jel jenom na klon. Děkuji za info.
ferdinand
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » pon črc 01, 2019 1:32 pm

Pôjde to určite studer nevie ze je pred ním menič. Už som tak riešil axpert a na jeho vstup sa dal 8kW PJ a pohoda. Axpert keď prepol na bypass tak slapal PJ.
U Studera to bude to isté.
mobilik
 
Příspěvky: 2006
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » pon črc 01, 2019 2:36 pm

Ano, tak nejak, studeru je jedno co do nej jde.
bylo by mozna zajimave tim studerem jet jako primarnim protoze ma vetsi ucinnost.
teoreticky by ten studer mohl pri vetsi spotrebe axpert zapinat. ma dva relatkove vystupy.
6.8kWp poly + 2x XTM 4000-48 + 330Ah LiFe + Batrium s CAN
willcz
 
Příspěvky: 475
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferdinand » pon črc 01, 2019 4:13 pm

Děkuji za info. Já bych si to představoval tak že bych síť připojil na přívod axperta vývod z axperta na přívod klonu a vývod z klonu připojit na spotřebu. Spotřeba by jela na klon při přetížení by si klon přisosnul z axprerta .Oba měniče by byli připojeny na stejnou baterii.V zimě bych místo přívodu na klon z axperta přoipojil síť a axperta vypnul.Má to nějakou logiku ? Nebo by jste to udělali jinak ?
ferdinand
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » pon črc 01, 2019 4:29 pm

problem bude v tom ze 10% výkonu pojede pořád z axperta a zbytek ze studeru.
idalni by bylo pri nizke spotrebe rozepnou vazebni rele, pak ale zase pojede axpert na prazdno.
Kdyby na sel nejak externe vypnout menic a nechat jen MPPT toho axperta tak by to melo lepsi ucinnost.
6.8kWp poly + 2x XTM 4000-48 + 330Ah LiFe + Batrium s CAN
willcz
 
Příspěvky: 475
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferdinand » pon črc 01, 2019 6:50 pm

No mohl bych dát mezi axp. a klon sonoff relé kde jde nastavit podle výkonu odpojení nebo připojení.Když pojede axp. naprázdno tak to v létě zas tolik vadit nebude.Nevím jestli jde axp. vypnout a aby jenom dobíjel s mppt hledal jsem to ale zatím jsem nic nenašel.Možná že by mohl poradit někdo kdo to už zkoušel.
ferdinand
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » pon črc 01, 2019 7:10 pm

To rele tam davat nemusis, umi to interne studer. navic to bude cvakat tim AUX1, tzn oboji mas ...
kdyby sel vypinat menic axpertu, bylo by to na prechodna obdobi uspornejsi.
6.8kWp poly + 2x XTM 4000-48 + 330Ah LiFe + Batrium s CAN
willcz
 
Příspěvky: 475
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: Studer informacie

Příspěvekod youda » pon črc 01, 2019 7:18 pm

Nebylo by, vzhledem k ceně, lepší koupit druhého Fangpusunga a Axperta poslat do světa?
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2079
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » pon črc 01, 2019 7:21 pm

to jo, ale jeste by to pak chtelo koupit Variotrack, nebo variostring ... BSP ... RCC a je z toho uplne jiny system :-)
6.8kWp poly + 2x XTM 4000-48 + 330Ah LiFe + Batrium s CAN
willcz
 
Příspěvky: 475
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: Studer informacie

Příspěvekod youda » pon črc 01, 2019 7:26 pm

Nebo jestli už Fangpusun dělá i klon XTH-8000, tak prostě dá jeden tento a nemusí se kupovat ta bižu okolo ;)
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2079
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » pon črc 01, 2019 7:34 pm

už je asi dělaji, toto mi přišlo minulý týden:

Have a nice day !
Just Email you that our New Models XTH series (2.5Kw-7Kw) Inverter now already start to sell to market , Welcome for your inquiry and sample order to test how High Quality :)
Hope can be hearing from you soon.

Přiznám se že radši mám dva menší meniče než jeden velký. tečou menší proudy, jeden se může uspat, je záloha když jeden umře, atd.
6.8kWp poly + 2x XTM 4000-48 + 330Ah LiFe + Batrium s CAN
willcz
 
Příspěvky: 475
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferdinand » pon črc 01, 2019 7:49 pm

Tady už je prodávají:https://xihe-solar.en.made-in-china.com/product-group/ZMbniPGxgYhK/off-grid-Power-Inverter-catalog-2.html
ferdinand
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod youda » pon črc 01, 2019 7:53 pm

willcz píše:...Přiznám se že radši mám dva menší meniče než jeden velký. tečou menší proudy, jeden se může uspat, je záloha když jeden umře, atd.


Já mám radši dva velký měniče, než dva malý.
Nebo radši tři :lol:
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2079
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferdinand » pon črc 01, 2019 8:57 pm

Tak to by se mi taky líbilo ale jsem pracující zaměstnanec a nás jaksi moc nepřeplácejí tak musím mít realné nároky. :)
Teď vážně .U mého systému po většinu roku bude stačit jet na jeden měnič ale je škoda něco nechávat na střeše když pěkně svítí.A ten klon je prostě super malá spotřeba vysoká účinnost a to hlavně ocením v zimě a přechodném období.No asi tak. :)
ferdinand
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » pon črc 01, 2019 9:19 pm

Vypadá to, že cena za měrný výkon je u XTH výrazně vyšší než u XTM. Znáte někdo HW architekturu, je to oprávněné?
redcrown
 
Příspěvky: 418
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Jablonec

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » úte črc 02, 2019 6:39 am

co já jsem slyšel, tak je to postavené primárně pro lodě a osazené součástkami tak by byla maximální spolehlivost
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 502
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » pát črc 19, 2019 7:40 am

Přidávám pár fotek konstrukce XTH měniče.
v něčem je podobný, v něčem není :-)

XTH1.png

XTH2.jpg

XTH3.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
6.8kWp poly + 2x XTM 4000-48 + 330Ah LiFe + Batrium s CAN
willcz
 
Příspěvky: 475
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: Studer informacie

Příspěvekod youda » pát črc 19, 2019 7:49 am

Jednu vec nechapu - proc ten Studer nedava v XTM ani XTH vubec zadne chladice na FETy?
Jato, ze se mu to nehreje?
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2079
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » pát črc 19, 2019 7:54 am

Ono se to asi hreje, ale maji jich tam tolik a foukaji primo na ne ze to zvladnou uchladit.

ja zase nechapu proc je ten cinan nedava rovne :-)
Origo je ma jako vojaky v pozoru, cinan jako ozrale vojaky :-)
6.8kWp poly + 2x XTM 4000-48 + 330Ah LiFe + Batrium s CAN
willcz
 
Příspěvky: 475
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'