Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř srp 23, 2017 8:21 pm


Studer informacie

Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » úte kvě 23, 2017 3:43 pm

Jsem zvědav na odpověd Studeru... ono to možná má i jené důvody , proč měření na každém zařízení zvlášt... i takové datové info přes CAN vedení pro BSM baterie např BYD je pro Studer asi docela oříšek...
Škoda že se to nedá nastavit , prostě chci vše měřit jen BSP... zvolím položku ... a všechny komponenty budou brát vše z BSP...
Já když něco řešil přímo přes Studer, byla odpověd : řešit přes instalatera ... :wall:
A to , že jsem si to montoval sám , moc nedokázali pochopit . ::facepalm::
STUDER XTM 4000-48V,VS-120,RCC-02,BSP-500,XCOM-LAN.
5,3kwp , 16x100Ah lifepo.
milhaus
 
Příspěvky: 64
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm
Reputation: 0

Re: Studer informacie

Příspěvekod vlkazajac » úte kvě 23, 2017 3:50 pm

Michal, caka ta este vela sklamania, ked nebudes pocuvat kamaratov......... Studer a za nim hned Victron maju najdrahsie regulatory na svete. Mozno su uplne dokonale, len ich treba dobre nastudovat - este by som ich nezatracoval.

Stale sa vsak vtiera otazka - naco Studer, ked sa 4 kWp daju zmanazovat rovnako spolahlivo a 5 krat lacnejsie ?

( Dufam, ze nepatris medzi tych, ktori si dnes auto kupuju podla toho, aku velku ma konektivitu ... )
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
všetky panely pripojené paralelne;
100 % využitie prebytkov energie;
dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
vlkazajac
 
Příspěvky: 1183
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 137

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » úte kvě 23, 2017 7:27 pm

Milhaus, presne tak odskrtnem polozku a vybavene...

Vlkazajac: nie nepatrim k takym.
Ale mam baterie LiFe ktore som chcel a maju velku vyhodu oproti olovu. Tam potrebujes merat poriadne spravne napatie nie ako u olova.
Mne ak nespravne mera napatie tak mi potom odpoji Life na prepatie niektoreho clanku, preto potrebujem aby to suhlasilo.
Mal som PCMka co su skvele regulatory, ale zhorel kvoli nepravnemu dimenzovaniu mojou vinou. Tak som sa rozhodoval mezdi PCM8048, alebo studerom.
Predstav si ze studer ma vysiel rovnako ako 3ks PCM8048.
A tak som si povedal studer je kvalitka beriem ho a...
Regulatory victron zial nemusim vobec, ano poznam ich montoval som ich.
A epsolar a podobne som nechcel oretoze nemaju sinchronizaciu, co vlastne nakoniec zistujem aj u studera.

Proste som chcel mat kvalitme spravenu FVE bez problemov a nakoniec riesim somariny.
Na chate mam vsetko taivanske a olovo a neviem ze tam mam FVE.

Odoslané z Lenovo P2a42 pomocou Tapatalku
mobilik
 
Příspěvky: 1481
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 132

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » stř kvě 24, 2017 10:10 am

To ze neprebira napeti z BSP je skoda, minimalne to mohlo byt nekde v menu.
V mem pripade ale napeti mezi BSP a VT sedi, kabely 35mm2, delka mezi baterkou a VT cca 1m

Mam dalsi zacatecnicky dotaz:
Da se nejak nastavit aby menic pri sepnutem transfer rele bral nejdrive vykon z panelu a baterii a az pak co nestaci bral ze site? Prozatim vystup mam zapojeny jen na jednu zasuvku a zkousel jsem jak se chova a prekvapilo me ze toto nefunguje pri vychozim nastaveni. Poradi prosim nekdo jak na to?
Tento rezim by se mi vice libil nez prepinani podle stavu baterii.
willcz
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno
Reputation: 3

Re: Studer informacie

Příspěvekod Frenky » stř kvě 24, 2017 3:47 pm

willcz píše:To ze neprebira napeti z BSP je skoda, minimalne to mohlo byt nekde v menu.
V mem pripade ale napeti mezi BSP a VT sedi, kabely 35mm2, delka mezi baterkou a VT cca 1m

Mam dalsi zacatecnicky dotaz:
Da se nejak nastavit aby menic pri sepnutem transfer rele bral nejdrive vykon z panelu a baterii a az pak co nestaci bral ze site? Prozatim vystup mam zapojeny jen na jednu zasuvku a zkousel jsem jak se chova a prekvapilo me ze toto nefunguje pri vychozim nastaveni. Poradi prosim nekdo jak na to?
Tento rezim by se mi vice libil nez prepinani podle stavu baterii.


Tady je příklad přímo od studeru
AN002 Optimal solar backup.pdf
(865.71 KiB) 52 krát
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 610
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 45

Re: Studer informacie

Příspěvekod tomas » stř kvě 24, 2017 5:44 pm

mobilik píše:Dakujem za potvdenie mojho dohadu. A tymto ma studer ale ze totalne sklamal!
Idem im pisat, vsak to je smutne taka firma a nevie poriesit normalne meranie napatia. Naco tam davaju tie sietove kable, ked tie regulatory sa ani nesinchronizuju potom. Zlate dobre Taiwanske PCM, mal som ja kupit radsej 80A a bol by pokoj. Chcel som mat istenie pekne v rozvadzaci a teraz to mozem zasa prerabat a davat na napajanie regulatora 25mm2 kabel podla odporucania vyrobcu a poistky tym padom vonku mimo rozvadza. :-(
Maximalne sklamanie. Uz obycajne regulatory maju bezne kable na meranie presneho napatia.
Vyhodil som kopec penazi za krabicku ktoru mi ani netreba sakra (bsp-500).
Ale som nastvany, nekonecny pribeh ta moja FVE.

Odoslané z Lenovo P2a42 pomocou Tapatalku


Pro bezpečnost toho regulátoru i akumulátoru a dalších zařízeni si musí měřit napětí každé aktivní zařízení dodávající výkon samo. Přes nějaké datové rozhraní by to bylo velmi pomalé a vznikali by ne špičky napětí ale kopce, také by se to mohlo celé rozkmitat. A pokud by se ztratila informace o napětí (přerušený měřící vodič nebo datové spojení) tak by se součástek utekl kouř. :). Použij podřadné kabely a zkrať trasy, nebo přejdi na vyšší napětí.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1437
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 31

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » úte čer 13, 2017 1:34 pm

Jak spolehlive majitelum Studeru funguje web?
Protoze mam novou instalaci, tak se na to hodne divam a prijde mi ze stranka dost casto nejde.

Zaroven uz cca dva dny nejsou nove dataloggeru. Mam hledat chybu nekde u me, nebo to zlobi vice lidem?
Samotny monitoring jde v pohode.
willcz
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno
Reputation: 3

Re: Studer informacie

Příspěvekod Frenky » úte čer 13, 2017 3:41 pm

Nainstaloval jsem tento způsob dohledu kamarádovi a mám stejný problém. Dost často stránka spadne. Nedívám se pořád, ale tak 3x za den se na to nejde dostat hned. :mrgreen: Datalogger mi nejde od včera, takže je chyba :repair: asi někde společná, myslím si, že u nic na serveru.
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 610
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 45

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » úte čer 13, 2017 10:41 pm

Ja zom to kupil a pozeram na to max. raz za tyzden... Mam iny dohlad na fve. Za mna je to take neohrabane. Ale zatial islo stalek ked som to potreboval.

Odoslané z Lenovo P2a42 pomocou Tapatalku
mobilik
 
Příspěvky: 1481
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 132

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » ned čer 18, 2017 11:41 am

Opet se zeptam zkusenejsich na dve veci:
- da se nastavit u Variotracku zvlast nabijeci proud do baterek a max proud do systemu? Pro zacatek jsem mel omezeny proud na 30A (preci jen jsem si nebyl jisty jak to budou baterky brat, jak budou vybalancovane, atd.) a zjistil jsem ze tento proud omezuje komplet proud z VT. tzn proto jsem mel vykon 2kWp jen max 1.6kW. ted kdyz jsem dal proud max 50A tak v pohode panely daji 2kW

- kdyz jsou baterie v bulku, tak system pomoci VT nabiji beterie, ale veskery odber pro dum bere ze site.
Je toto ok stav? Premyslim nad tim zakazkat absorbci, protoze ve float rezimu se mi zda ze baterie taky v pohode nabije, nebo vypnout sync cyklu baterie s XT (tam je stejne zakazany nabijec) pak cekam ze to bude vzdy davat do XT a prebytek pujde do baterii.
Mozna jsem ale jen neco nepochopil :-) co poradite?
willcz
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno
Reputation: 3

Re: Studer informacie

Příspěvekod Frenky » úte črc 11, 2017 5:26 pm

Ahoj
- da se nastavit u Variotracku zvlast nabijeci proud do baterek a max proud do systemu? Pro zacatek jsem mel omezeny proud na 30A (preci jen jsem si nebyl jisty jak to budou baterky brat, jak budou vybalancovane, atd.) a zjistil jsem ze tento proud omezuje komplet proud z VT. tzn proto jsem mel vykon 2kWp jen max 1.6kW. ted kdyz jsem dal proud max 50A tak v pohode panely daji 2kW


Taky jsem to řešil, stači v menu VT zrušit synchronizaci s Xtender. Parametr 10037 Synchronisation battery cycle with Xtender na No. Potom Xtender (střídač/nabíječ) se bude řídit nastaveními v menu XT a VT se bude řídit zase nastaveními pro VT. Pokud dáš parametr 10037 na yes, tak se všechna nastavení řídí dle nastavení XT (nastavení pro nabíjení aku).
Poznámka pod okraj.
Dá se i odstavit nabíječka z extenderu a pak bude nabíjení probíhat výhradně a pouze z VT. :lol:

- kdyz jsou baterie v bulku, tak system pomoci VT nabiji beterie, ale veskery odber pro dum bere ze site.
Je toto ok stav? Premyslim nad tim zakazkat absorbci, protoze ve float rezimu se mi zda ze baterie taky v pohode nabije, nebo vypnout sync cyklu baterie s XT (tam je stejne zakazany nabijec) pak cekam ze to bude vzdy davat do XT a prebytek pujde do baterii.


Tady máš špatně nastavený celý systém. Odběr pro dům by měl být brán přednostně z VT (na úkor nabíjení AKU). Zkus se podívat na parametr 1297 Battery priority voltage. Já mám nastaveno 25.0V (50V pro 48V systém)
Pěkný *sun* den.
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 610
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 45

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » úte črc 11, 2017 9:06 pm

Frenky píše:Ahoj
- da se nastavit u Variotracku zvlast nabijeci proud do baterek a max proud do systemu? Pro zacatek jsem mel omezeny proud na 30A (preci jen jsem si nebyl jisty jak to budou baterky brat, jak budou vybalancovane, atd.) a zjistil jsem ze tento proud omezuje komplet proud z VT. tzn proto jsem mel vykon 2kWp jen max 1.6kW. ted kdyz jsem dal proud max 50A tak v pohode panely daji 2kW


Taky jsem to řešil, stači v menu VT zrušit synchronizaci s Xtender. Parametr 10037 Synchronisation battery cycle with Xtender na No. Potom Xtender (střídač/nabíječ) se bude řídit nastaveními v menu XT a VT se bude řídit zase nastaveními pro VT. Pokud dáš parametr 10037 na yes, tak se všechna nastavení řídí dle nastavení XT (nastavení pro nabíjení aku).
Poznámka pod okraj.
Dá se i odstavit nabíječka z extenderu a pak bude nabíjení probíhat výhradně a pouze z VT. :lol:


Nabijecku mam zakazanou a proud jsem nakonec nastavil na 50A, ono je to stejne jedno protoze aktualni pole ma 2kWp.
Jeste je zajimave ze update FW ve VT zvedl jeho vykon. Tedy asi jiny FW umi lepe hledat max vykonu a panely daji obcas i 2.2kW :-)

Frenky píše:
- kdyz jsou baterie v bulku, tak system pomoci VT nabiji beterie, ale veskery odber pro dum bere ze site.
Je toto ok stav? Premyslim nad tim zakazkat absorbci, protoze ve float rezimu se mi zda ze baterie taky v pohode nabije, nebo vypnout sync cyklu baterie s XT (tam je stejne zakazany nabijec) pak cekam ze to bude vzdy davat do XT a prebytek pujde do baterii.


Tady máš špatně nastavený celý systém. Odběr pro dům by měl být brán přednostně z VT (na úkor nabíjení AKU). Zkus se podívat na parametr 1297 Battery priority voltage. Já mám nastaveno 25.0V (50V pro 48V systém)
Pěkný *sun* den.


Tady je to fakt divne. Oboji je nastavene jak pises (jen mam nastaveno 50,5V), ale beru to jako vlastnost. Nakonec je to asi jedno protoze jsem udelal odpinani transfer rele podle SOC a tim at je baterka v jakemkoliv rezimu, tak se bere vse z baterii/panelu.
willcz
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno
Reputation: 3

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » stř črc 12, 2017 1:09 pm

Nevím zda to popíšu srozumitelně., ale pokusím se.
Pokud je sjednoceno nabíjení a dle měniče a on se dostane do fáze bulk, automaticky se zruší bat. priority voltage a měnič tahá spotřebu ze sítě pokud je k dispozici... takže buď snížit hodnotu , kdy začne nová fáze nabíjení v měniči a nebo rozdělit tu synchronizaci nabíjení( fáze bulk v regulátoru nemá vliv na BP) , popřípadě odpojovat síť dle SOC jak bylo popsáno výše...
STUDER XTM 4000-48V,VS-120,RCC-02,BSP-500,XCOM-LAN.
5,3kwp , 16x100Ah lifepo.
milhaus
 
Příspěvky: 64
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm
Reputation: 0

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » čtv črc 27, 2017 6:29 pm

Neřešili jste jak donutit VT(VS) regulátory aby omezily nabíjecí proud na externí signál z balanceru? Nechci to pálit, nechám to na aktivních balancerech. Díky za nápad
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
mopadzi
 
Příspěvky: 403
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am
Reputation: 9

Re: Studer informacie

Příspěvekod Frenky » čtv črc 27, 2017 7:43 pm

mopadzi píše:Neřešili jste jak donutit VT(VS) regulátory aby omezily nabíjecí proud na externí signál z balanceru? Nechci to pálit, nechám to na aktivních balancerech. Díky za nápad


Tak trochu nechápu, proč bych to dělal. Balancery udržují na všech článcích stejné napětí. (třeba 3.5V) A na VT-čku nastavím maximální možné celkové napětí aku. Když se celkové napětí dostává k horní mezi, tak VT-čko začne omezovat nabíjecí proud až k nule. Zrovna tento týden jsem to nevědomky na svém systému omylem dosáhl.
Ale šlo by to zařídit s akumulátory s vestavěnou BMS. Třeba model ESS 3. A přikoupit komunikační modul studer X-COM CAN. Pak by teoreticky mohlo BSP od studeru spolupracovat BMS na baterkách ESS. Ale jistě to teda nevím. Mám takový pocit, že to zkoušel pan Kolařík pokus se mu napsat na ostrovni-elektrarny možná bude vědět víc.
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 610
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 45

Re: Studer informacie

Příspěvekod kodl69 » čtv črc 27, 2017 7:58 pm

To Frenky: Aby sis nezničil nějakej článek v baterce. Po 101 to napíšu znovu a tentokrát pro 8S: regulátor dává 3.5x8V= 28V. baterie má na sedmi článcích napětí 3.4V, jaké napětí má osmý článek? 28-7x3.4= 4.2V .. Co to znamená? že už je nafouklej jak kopačák a je po něm. Není to teorie, klidně se to může stát a leckdo ti tohle potvrdí, že takhle o nějakej článek přišel, včetně mě. A to že balancery udrží stejné napětí při nabíjecím proudu třeba 40A tomu sám nevěříš.
P.S. Dívám se na konfiguraci tvé FVE a nějak jsi ke zbytku systému zapoměl nainstalovat ::pv:: panely *sun* takže tady se to asi stát nemůže...
ostrov 3000Wp ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 1894
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 122

Re: Studer informacie

Příspěvekod Frenky » čtv črc 27, 2017 8:30 pm

Ani nevis jak bych rad instaloval panely. Bohuzel nemam kam. Snad se má situace brzo zmeni :D
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 610
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 45

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » čtv črc 27, 2017 8:59 pm

V podstate resim stejnou vec, tzn jak propojit balancery a cellogy na system se studerem.
resil jsem tri varianty:
- puvodne jsem pocital ze pouziju nejaky ze vstupu na XTM ale realne tam zadny vyuzitelny neni (remote signal pouzivam interne na prepinani transfer rele)
- pak jsem si rikal ze to zkusim nejak pres teplotni cidlo BSP (nakecat ze se baterie prehrivaji)
- a nakonec to asi udelam tak ze budu vycitat napeni z cellogu a jejich serioveho vystupu a pomoci XCOM RS232 a komunikaci s Foxtrotem to prolinkuju softwarovou cestou.
Nemam z te sw cesty uplne dobry pocit protoze bych radsi neco jako alarm vystup cellogu dat primo na XTM, ale neprisel jsem na to jak to udelat poradne a spolehlive.

Poslednich par dni ale resim jeste jeden problem s XTM 48-4000, kdyz je rozepnute transfer rele tak pri pretizeni menice se menic vypne a az potom se prepne na sit, tzn na chvilku vypadne sit v dome. Mam nastavene spinani transfer rele pri pretizeni (podle zateze menice a SOC), ale kdyz je spicka velka (mycka a pracka zaroven a k tomu nejaka kratka spicka) tak to menic stejne pretizi a vypne se. Mozna jsem neco prehledu v nastaveni. Prehledl jsem neco v nastaveni?
willcz
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno
Reputation: 3

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » čtv črc 27, 2017 9:20 pm

to teplotní čidlo mě zaujalo, co tam je za senzor? Já původně myslel že nakecám BSP vyšší napětí, ale to nemá vliv na regl,
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
mopadzi
 
Příspěvky: 403
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am
Reputation: 9

Re: Studer informacie

Příspěvekod ota » čtv črc 27, 2017 10:08 pm

Teplotní čidlo je prostý termistor, obvykle okolo 10kOhm
Pokud se zamění za odpor odpovídající 20C a bude se k němu relatkem připojovat další sériový rezistor, reknes tim regulatoru ze se zvýšila teplota a regulátor sníží nabíjecí napětí, potažmo i proud.
U Tristaru mi to funguje a neni důvod aby to neslo i jinde
Pokud je teplotní čidlo nedostupné jako třeba u Victronů, dá se u kombinovaných měničů s regulatorem ošálit i batery sense připojením 1,5V článku do série. Výsledek je stejný. Regulátor dostane info ze je napětí vyssi a sníží proud.
5kWp + 3kW Victron, 25V/800Ah LiFePO4
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1041
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko
Reputation: 152
 
  • 0


PředchozíDalší

Zpět na Regulátory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'