Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je sob čer 24, 2017 2:49 pm


Studer informacie

Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.
Předchozí

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » úte kvě 23, 2017 3:43 pm

Jsem zvědav na odpověd Studeru... ono to možná má i jené důvody , proč měření na každém zařízení zvlášt... i takové datové info přes CAN vedení pro BSM baterie např BYD je pro Studer asi docela oříšek...
Škoda že se to nedá nastavit , prostě chci vše měřit jen BSP... zvolím položku ... a všechny komponenty budou brát vše z BSP...
Já když něco řešil přímo přes Studer, byla odpověd : řešit přes instalatera ... :wall:
A to , že jsem si to montoval sám , moc nedokázali pochopit . ::facepalm::
STUDER XTM 4000-48V,VS-120,RCC-02,BSP-500,XCOM-LAN.
5,3kwp , 16x100Ah lifepo.
milhaus
 
Příspěvky: 63
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm
Reputation: 0

Re: Studer informacie

Příspěvekod vlkazajac » úte kvě 23, 2017 3:50 pm

Michal, caka ta este vela sklamania, ked nebudes pocuvat kamaratov......... Studer a za nim hned Victron maju najdrahsie regulatory na svete. Mozno su uplne dokonale, len ich treba dobre nastudovat - este by som ich nezatracoval.

Stale sa vsak vtiera otazka - naco Studer, ked sa 4 kWp daju zmanazovat rovnako spolahlivo a 5 krat lacnejsie ?

( Dufam, ze nepatris medzi tych, ktori si dnes auto kupuju podla toho, aku velku ma konektivitu ... )
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
100 % využitie prebytkov energie;
dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
vlkazajac
 
Příspěvky: 1111
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 136

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » úte kvě 23, 2017 7:27 pm

Milhaus, presne tak odskrtnem polozku a vybavene...

Vlkazajac: nie nepatrim k takym.
Ale mam baterie LiFe ktore som chcel a maju velku vyhodu oproti olovu. Tam potrebujes merat poriadne spravne napatie nie ako u olova.
Mne ak nespravne mera napatie tak mi potom odpoji Life na prepatie niektoreho clanku, preto potrebujem aby to suhlasilo.
Mal som PCMka co su skvele regulatory, ale zhorel kvoli nepravnemu dimenzovaniu mojou vinou. Tak som sa rozhodoval mezdi PCM8048, alebo studerom.
Predstav si ze studer ma vysiel rovnako ako 3ks PCM8048.
A tak som si povedal studer je kvalitka beriem ho a...
Regulatory victron zial nemusim vobec, ano poznam ich montoval som ich.
A epsolar a podobne som nechcel oretoze nemaju sinchronizaciu, co vlastne nakoniec zistujem aj u studera.

Proste som chcel mat kvalitme spravenu FVE bez problemov a nakoniec riesim somariny.
Na chate mam vsetko taivanske a olovo a neviem ze tam mam FVE.

Odoslané z Lenovo P2a42 pomocou Tapatalku
mobilik
 
Příspěvky: 1454
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 131

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » stř kvě 24, 2017 10:10 am

To ze neprebira napeti z BSP je skoda, minimalne to mohlo byt nekde v menu.
V mem pripade ale napeti mezi BSP a VT sedi, kabely 35mm2, delka mezi baterkou a VT cca 1m

Mam dalsi zacatecnicky dotaz:
Da se nejak nastavit aby menic pri sepnutem transfer rele bral nejdrive vykon z panelu a baterii a az pak co nestaci bral ze site? Prozatim vystup mam zapojeny jen na jednu zasuvku a zkousel jsem jak se chova a prekvapilo me ze toto nefunguje pri vychozim nastaveni. Poradi prosim nekdo jak na to?
Tento rezim by se mi vice libil nez prepinani podle stavu baterii.
willcz
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno
Reputation: 3

Re: Studer informacie

Příspěvekod Frenky » stř kvě 24, 2017 3:47 pm

willcz píše:To ze neprebira napeti z BSP je skoda, minimalne to mohlo byt nekde v menu.
V mem pripade ale napeti mezi BSP a VT sedi, kabely 35mm2, delka mezi baterkou a VT cca 1m

Mam dalsi zacatecnicky dotaz:
Da se nejak nastavit aby menic pri sepnutem transfer rele bral nejdrive vykon z panelu a baterii a az pak co nestaci bral ze site? Prozatim vystup mam zapojeny jen na jednu zasuvku a zkousel jsem jak se chova a prekvapilo me ze toto nefunguje pri vychozim nastaveni. Poradi prosim nekdo jak na to?
Tento rezim by se mi vice libil nez prepinani podle stavu baterii.


Tady je příklad přímo od studeru
AN002 Optimal solar backup.pdf
(865.71 KiB) 45 krát
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 597
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 44

Re: Studer informacie

Příspěvekod tomas » stř kvě 24, 2017 5:44 pm

mobilik píše:Dakujem za potvdenie mojho dohadu. A tymto ma studer ale ze totalne sklamal!
Idem im pisat, vsak to je smutne taka firma a nevie poriesit normalne meranie napatia. Naco tam davaju tie sietove kable, ked tie regulatory sa ani nesinchronizuju potom. Zlate dobre Taiwanske PCM, mal som ja kupit radsej 80A a bol by pokoj. Chcel som mat istenie pekne v rozvadzaci a teraz to mozem zasa prerabat a davat na napajanie regulatora 25mm2 kabel podla odporucania vyrobcu a poistky tym padom vonku mimo rozvadza. :-(
Maximalne sklamanie. Uz obycajne regulatory maju bezne kable na meranie presneho napatia.
Vyhodil som kopec penazi za krabicku ktoru mi ani netreba sakra (bsp-500).
Ale som nastvany, nekonecny pribeh ta moja FVE.

Odoslané z Lenovo P2a42 pomocou Tapatalku


Pro bezpečnost toho regulátoru i akumulátoru a dalších zařízeni si musí měřit napětí každé aktivní zařízení dodávající výkon samo. Přes nějaké datové rozhraní by to bylo velmi pomalé a vznikali by ne špičky napětí ale kopce, také by se to mohlo celé rozkmitat. A pokud by se ztratila informace o napětí (přerušený měřící vodič nebo datové spojení) tak by se součástek utekl kouř. :). Použij podřadné kabely a zkrať trasy, nebo přejdi na vyšší napětí.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1421
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 28

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » úte čer 13, 2017 1:34 pm

Jak spolehlive majitelum Studeru funguje web?
Protoze mam novou instalaci, tak se na to hodne divam a prijde mi ze stranka dost casto nejde.

Zaroven uz cca dva dny nejsou nove dataloggeru. Mam hledat chybu nekde u me, nebo to zlobi vice lidem?
Samotny monitoring jde v pohode.
willcz
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno
Reputation: 3

Re: Studer informacie

Příspěvekod Frenky » úte čer 13, 2017 3:41 pm

Nainstaloval jsem tento způsob dohledu kamarádovi a mám stejný problém. Dost často stránka spadne. Nedívám se pořád, ale tak 3x za den se na to nejde dostat hned. :mrgreen: Datalogger mi nejde od včera, takže je chyba :repair: asi někde společná, myslím si, že u nic na serveru.
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 597
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 44

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » úte čer 13, 2017 10:41 pm

Ja zom to kupil a pozeram na to max. raz za tyzden... Mam iny dohlad na fve. Za mna je to take neohrabane. Ale zatial islo stalek ked som to potreboval.

Odoslané z Lenovo P2a42 pomocou Tapatalku
mobilik
 
Příspěvky: 1454
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 131

Re: Studer informacie

Příspěvekod willcz » ned čer 18, 2017 11:41 am

Opet se zeptam zkusenejsich na dve veci:
- da se nastavit u Variotracku zvlast nabijeci proud do baterek a max proud do systemu? Pro zacatek jsem mel omezeny proud na 30A (preci jen jsem si nebyl jisty jak to budou baterky brat, jak budou vybalancovane, atd.) a zjistil jsem ze tento proud omezuje komplet proud z VT. tzn proto jsem mel vykon 2kWp jen max 1.6kW. ted kdyz jsem dal proud max 50A tak v pohode panely daji 2kW

- kdyz jsou baterie v bulku, tak system pomoci VT nabiji beterie, ale veskery odber pro dum bere ze site.
Je toto ok stav? Premyslim nad tim zakazkat absorbci, protoze ve float rezimu se mi zda ze baterie taky v pohode nabije, nebo vypnout sync cyklu baterie s XT (tam je stejne zakazany nabijec) pak cekam ze to bude vzdy davat do XT a prebytek pujde do baterii.
Mozna jsem ale jen neco nepochopil :-) co poradite?
willcz
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm
Bydliště: Brno
Reputation: 3

Předchozí

Zpět na Regulátory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Yahoo [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'