Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob říj 16, 2021 3:39 pm


Studer informacie

Regulátory Studer
Předchozí

Re: Studer informacie

Příspěvekod Dex88 » ned kvě 23, 2021 6:47 pm

Jak mi milhaus vysvětlil. je to nezávyslot každého měniče zvlášt na povely. :-)

Taže já si myslím že při paralelním zapojení to asi nebude mít smysl.
?
Dex88
 
Příspěvky: 118
Registrován: čtv lis 21, 2019 12:33 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » ned kvě 23, 2021 6:52 pm

mopadzi píše:1462 Multi inverters independents. Need reset {1468}....Můžeš to rozvést? V případě víc měničů na jednu fázi má být YES?


Záleží pokud je to žádoucí aby každý měnič nezávisle se připojovat nebo odpojoval třeba od sítě , nebo usínal do standby režimu... Při 3F zapojení XTM.
Pokud jsou na spotřebě domu přítomný nějaké trifaz spotřebiče (třeba motory) bude asi lepší nechat NO a povolený integrální režim.

V případě více měničů na jedné fazi to nebude mít žádný vliv, pokud si dobře pamatuju dle testů. Jen je fajn funkce 1547 aby mohly další měniče usínat dle zatížení.

Mohl také mít vliv ten reset 1468 někdy se setkávám s tím že se po různých změnách nastavení v některých. Instalacích některé parametry jako nezapíší a nejsou aktivní...
:dontknow:
?
milhaus
 
Příspěvky: 209
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie XCOM-CAN

Příspěvekod mopadzi » pon kvě 24, 2021 11:54 am

Budu přecházet z BSP na XCOM-CAN. Má někdo zkušenosti? BMS Pylontech , naswitchovat umím. Nastavuje se něco v parametrech? nebo to už převezme xcom-can z BMS? Děkuji za rady a postřehy z praxe
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
?
mopadzi
 
Příspěvky: 745
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod bol-St » pon kvě 24, 2021 12:52 pm

Musíš nastavit v Xcom-CAN ty 2 přepínače uvnitř na Pylontech. Když to není správně tak komunikační led svítí červeně.
Jinak celé nastavení z BMS se přenese.

22.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
bol-St
 
Příspěvky: 153
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » pon kvě 24, 2021 7:18 pm

hlásím částečný úspěch....vše funguje jen proud ukazuje odhadem tak 10x větší....vrátil jsem se zpět. budu laborovat s protokoly...jen mi potom druhý měnič začal blbnout s uspáváním a probouzením... musel jsem vypnout 1547 na NO. BMS není Pylontech..jen "Pylontech kompatibilní.." Ale umí i jiné CANy
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
?
mopadzi
 
Příspěvky: 745
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod ferrys » úte čer 15, 2021 2:22 pm

Zdravim panove - zkousel nekdo pripojit treba pylontech pres 485i ? to asi nebude delat stejny veci jako xcom-can... ale usetril by se hub... kdyz je vice packu...
?
ferrys
 
Příspěvky: 43
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » čtv črc 01, 2021 11:15 am

rozchodil jsem XCOM-CAN s mými BMS, už to ukazuje správně, ale na portálu mám stále BSP....jak zresetovat portál?
Celý portál je nějaký nakoplý, neukazuje mi Variotracky
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
?
mopadzi
 
Příspěvky: 745
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » čtv črc 01, 2021 1:14 pm

To komunikujes s XCom-Can v BMS mode (Studer BMS protocol), t.j. posielas charge control frame, discharge control frame, ..., alebo pouzivas Studer Public Protocol for Xcom-CAN, co je obdoba protokolu pre seriovu komunikaciu (cez XCom-232i) ?
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
?
DanoP
 
Příspěvky: 882
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » čtv črc 01, 2021 5:45 pm

XCOM-CAN je nakonfigurovan na Pylontech protokol. Ale budu to muset ještě doadit
během dne mi to hodilo Overvoltage. Asi to nechám řídit Studerem...tak přepnuto do Activity inspect

z logu baterek jsem zjistil, že to nabíjelo naplno až do overvoltage....Pylon se s tím nesere, kupte si další
nebo je chyba ještě někde jinde. skusím nastudovat CAN a mrknout co to posílá
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
?
mopadzi
 
Příspěvky: 745
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » čtv črc 01, 2021 6:46 pm

portal korektně funguje až s novým GUID
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
?
mopadzi
 
Příspěvky: 745
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod bol-St » čtv zář 30, 2021 10:16 am

Mě už 24h portál Studeru nejede, ostatním funguje ?
?
bol-St
 
Příspěvky: 153
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » čtv zář 30, 2021 12:05 pm

blbne to, ale pomaha odhlasit sa a znovu sa prihlasit
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 159
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie

Příspěvekod bol-St » čtv zář 30, 2021 12:53 pm

Jo zkoušel jsem se přihlásit už několikrát znovu a pořád stejný výsledek. Od včera asi 11:00 hod.
Zkusím se doma podívat na připojení.

portal.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
bol-St
 
Příspěvky: 153
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » čtv zář 30, 2021 2:34 pm

nie, funguje. screenshot nedavam.

skus si overit ci vies urobit telnet na port 83 tuto adresu z domu

telnet xcom.studer-innotec.com 83

Musi vyhodit nejake paznaky. Server sa pinnut neda. Ked to nefunguje, mas problem v sieti. Alebo pockaj ono to casom zacne chodit.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 159
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie

Příspěvekod bol-St » pon říj 04, 2021 7:38 am

Telnet jsem zkusil:

portal1.jpg


Moxa normálně zeleně poblikuje stejně tak kontrolka na HUBu kde je připojena. Portál ale stále nedostupný a to od 29.9. 2021 12:38:17, kdy přišla poslední zpráva systému 66.
Zkoušel jsem doma resetovat router, také Moxu, ale žádná změna.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
bol-St
 
Příspěvky: 153
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod bol-St » stř říj 06, 2021 12:37 pm

Dnes už je to týden, a portál se nerozjel, budu se muset podívat na nastavení moxy, i když to přestalo fungovat jen tak.
?
bol-St
 
Příspěvky: 153
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » stř říj 06, 2021 3:17 pm

ak chces, napis mi PM, mozem ti konfig skontrolovat.

vyexportuj si ho pomocou moxa admin toolu a posli mi ho

https://www.youtube.com/watch?v=tF6yk0c ... MilanGacik
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 159
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » sob říj 09, 2021 8:10 pm

IMG_20210911_214700.jpg
Jen pokud to ještě někdo neví, tak tu v ČR máme nového distributora Studer Innotec :yes:


https://eshop.solareco.cz/132-studer-innotec
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
milhaus
 
Příspěvky: 209
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » ned říj 10, 2021 7:57 am

zjavne sa zivi prepredajom sekaca z secondsolu :)

PS: bol-St problem sa podarilo vyriesit, problem nebol v moxe (aj ked sme skontrolovali config a nahrali firmware). Vyzeralo to tak ze RCC02/03 neposielalo data dalej. Staci vybrat zasunut SDkartu z RCC02/03 alebo ho odpojit na chvilu zo studer bus zbernice.

V podstate je postup jednoduchy:

1. rebootnete moxu (odpojenim napajania alebo cez webmenu)
2. odpojite RCC02/03 od studer zbernice
3. pripojite
4. v moxe sa musi objavit cez telnet connected IP adresa studer portalu (zacina 20) a RX/TX pocitadla sa rozbehnu
5. na rcc02/03 sa objavi XCOM connected
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 159
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie NT

Příspěvekod rma » stř říj 13, 2021 4:37 pm

Zdravím, již dříve jsme někde narazil na to, že lze nastavit Studer XMT-4000(48) tak aby v zimním období dokázal nabíjet baterie z NT. Nyní nemohu nikde dohledat. Mohli byste mi prosím poradit případně odkázat.

Předem díky
?
rma
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř říj 13, 2021 2:44 pm

Předchozí

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'