Znova sa dačo v mojom skromnom solarku pohlo a tak menšie predstavenie.
Mam novu hračku,teda regulator,
lebo na jar troška pribudnu panele,ale tie som nemal do čoho zapojiť. Teda z mobilikovou pomocou sa lacnejšie zohnal 40A epsolar,čo zvlada aj 48v. Momentalne napaja luhovky(24v vetva),ktorym som nahodou stihol premerať kapacitu 5,2KWh pri zataženi 320W,teda nič extra,ale ako založna kapacita poslužia. Lenže jak zhorel 20A epsolar zobral zo sebov aj MT50 nastavovaci display a novemu regulatoru sa presne napätia bez tohoto nastavovať nechcu. Mam doma aj USB prevodnik od epsolaru,ale tam idu tiež iba zakladne veci,teda nechcelo ani za pana tlačiť do luhoviek viac ako 29v. Tak som jednoducho cez USBčko nastavil 36v bateriu a už to tlači dobre. Je to iba dočasne,lebo som nestihol poskušať aj ine možnosti a pri Liionkach musim nastaviť presnu hodnotu.
No a keď som pri Liionkach,tak som chcel zhotoviť balancer na ne,lebo žiaden nebol,ale znova treba obhanať sučiastky a doma ma čakal nezapojeny od LiFečok. Tak som prepajkoval zopar rezistorov a nastavil balancovanie na 4v. Hla tu je kablove veldielo.
Normalne huf kablov,ale preriedim to,jak zostrojim balancer na Liionky a dam preč meranie,ktore teraz použivam pre kontrolu balancovania.
No mam ešte kopec roboty pred sebou.