Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát srp 23, 2019 5:20 am


1 fázový nebo 3 fázový?

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
PředchozíDalší

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod kodl69 » úte říj 11, 2016 10:51 pm

Viděl bych to na podobnej opruz jako měnění kol a demontáž doplňků z auta před STK, tyhle revize nedělám, jenom ventiluju informace ze školení. Ale jak už je jednou něco na papíře a pak fyzicky jinak...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3767
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod Marty » stř bře 22, 2017 6:10 pm

Dreambox píše:Koukni na moje spotřeby za měsíc.Takto to ale vypadá celý rok.Mám indukční desku,sušičku,dvě pračky,troubu.Prostě vše na elektřinu.Čerpadlo ve vrtu 1f.Vše jsem přepojil na 1f. Jistič od Čezu mám 1f.25A.Cirkulku jsem vyřadil.Motorovka to jednou za rok Zvládne.Nikdo se neomezuje.Vše jede současně.Vaření praní apd.Proto 3x Studer.Jak je vidět i při souběhu jsou ty špičky hodně krátký.Za celou dobu používání jsem neměl ani jeden výpadek pro přetížení,a to jsem převážně odpojen od Čezu.Takže nic nedocucávám.Pouze v zimních měsících dobíjím baterky na NT.když je potřeba.Takže za mě určitě 1f.Jo a hlavní jistič pro byt za měničema mám 32A charakteristika D.A ten také nikdy nevypadl.



Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s jednofázovým rozvodem za ty léta co to máte?
Chtěl bych předělat svůj dům na jednu fázi kuli FVE ale všichni co znám a mají co dělat s elektrikou tak mě odrazují že je to blbost že se to nedělá... (oni mají nulové zkušenosti s FVE)
Přitom v domě mám na tři fáze jen indukci a IZT kde jsou dvě záložní spirály 4 kW a 2 kW. A to plánuji tu 4 kW přepojit na FVE a pálit v ní přebytky.
Třeba jestli nemáte problém s přehříváním vodičů a nebo jak fungují třífázové proudové chrániče na jednu fázi?
Marty
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned bře 19, 2017 1:49 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod Dreambox » stř bře 22, 2017 6:42 pm

Už třetím rokem jedu na 1f.Kabel mám CYKY 4B X10.Samozdřejmě plně vybavená domácnost.Indukce,pračka,sušíčka a mnoho dalšího.Pouze jsem místo třífazové propojovací lišty dal 1f.lištu.Předřadil jsem jistič za měničem na 1f.32 A v D.Samozdřejmě před elektroměrem mám 1f 25A.Výpadek jsem zatím neměl ani jeden.Přehřívaní bych se nebál.Ty souběhy jsou v řádech sekund,maximálně minut.CHrániče fungujou bez problémů.Jelikož nepoužívám 3f.motory,tak nevidím žádný důvod mít 3f.
3 ks.Studer XTM 4000-48,3 ks.VT-80 - Studer Innotec,BSP,rs232, východ střecha 3,3Kwp,jižní stěna 4,16 Kwp,západ střecha 3,19Kwp, chalupa Majda 4,2 Kwp.Lifepo4 48V 800Ah
Dreambox
 
Příspěvky: 227
Registrován: stř led 15, 2014 11:48 am
Bydliště: Dolní Podluží

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod brumlaj » úte dub 04, 2017 8:50 pm

Dreambox píše:.............Jelikož nepoužívám 3f.motory,tak nevidím žádný důvod mít 3f.
A to Dreambox (zdravím) vypustil radu, že cirkulárka jde napájet frekvenčním měničem - asi se bez ní obejde. Takže opravdu potřeba 3f=0 i za případné situace kdy by byl použit zmíněný FM. Je to jenom o psychice.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 1773
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod kyocera » úte dub 04, 2017 9:25 pm

Zdravím,
ale pokud nějaký 3f motor už máte a potřebujete 3f motor napájet z 1f a chcete levné
řešení bez FM, bez regulace otáček ,tak pomůže tohle řešení. Motor zapojit do trojúhelníku a 3 fáze se vytvoří přes
polypropylenový C . Přičemž kapacita polypropylenového C je 50mikroF / 1kW výkonu motoru.
Tedy např. pro motor 2kW se zvolí 100mikroF / 420V AC.Nebo raději na AC 450V.
C musí být polypropylenový pro trvalý provoz také označovaný jako motorový C.
Pokud 1f nesnese záběrový proud motoru, při rozběhu, pomůže soft start.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1500Wp FV panel 6ks 255Wp Kyocera , regulátor Victron E. 150V/70A ,aku 120ks článků NiCd každý 120Ah,
LF měnič Victron E.P.1200VA a LF měnič Modrý trpaslík 1500VA a LF Modrá trojka - 3000VA
Uživatelský avatar
kyocera
 
Příspěvky: 728
Registrován: čtv led 15, 2015 1:37 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod PavelR » stř dub 05, 2017 12:59 pm

Taky pridam svoji zkusenost s 1f provozem. Jediny muj spotrebic na 3f je ponorka ve studni ta je trvale na DS jinak vse je na 1f. I vsechny sporaky/desky co jsem videl jsou na 230V takze bez problemu. Kde by taky problem mel byt ? S jistenim jednotlivych okruhu to nema co spolecnyho, je to akurat o zvoleni vhodneho prurezu/jisteni toho 1f privodu at je jim cokoliv.
PavelR
 
Příspěvky: 1875
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod PapoS » stř dub 05, 2017 2:43 pm

Jediny problem s 1f vidim ked su prazdne baterky, nesvieti slnko a treba tahat viac ako je hodnota hlavneho istica. Co sa +- da riesit tym ze nenecham baterky klesnut pod urcitu hranicu, ale ich dobijam zo siete, aby boli schopne vykrivat odbery nad hodnotu istica. Ale zavisi od domacnosti. pokial nie je el. kurenie, el. ohrev vody tak nemusi byt problem vobec.
5kWp Solyndra + 3f Fronius Symo Hybrid 4kW http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=4&t=2638
PapoS
 
Příspěvky: 156
Registrován: úte zář 01, 2015 8:56 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod dave » čtv dub 13, 2017 3:16 pm

Chcel som sa spytat je tam nejaky limit (od CEZ,E.ON) kolko mozem dat na 1f menic panelov / kapacita
a od akej kapacity musim riesit 3f menic.

V pripade ze nechcem predavat vyrobenu energiu spat do DS

Momentalne mam 3x 25A a D45d tarif, po zapojeni FVE uvazujem o zmene na 1x25A prip 2x20A (nizsi poplatok za istice), len nie som si isty ci mi potom ostane stale d45d tarif.
Nic doma na 3f nemam a ani neplanujem mozno za X rokov elektro auto.

dik
dave
 
Příspěvky: 19
Registrován: stř úno 22, 2017 4:29 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod Ronn » čtv dub 13, 2017 8:21 pm

Marty píše: chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s jednofázovým rozvodem za ty léta co to máte?


Jen pozitivní... Mám FU 25A B v odběrném místě od ČEZ. Máme stádečko žravých spotřebičů (fekál přečerpávačku ve sklepě 1,2kW, drenážní čerpadlo 1,2 kW, samostatné čerpadlo na dešť.vodu 1,2kW a studniční čerpadlo 1,1 kW; myčku 2,7kW, trouba 2,8kW, indukce s power managementem, 2xpračka á 2,2kW, MW 2kW, var.konvice 2kW, kávovar 1,6kW. Po krátkém zaškolení obsluhy nám jistič nevypadl.

Celé to drží díky ampersekundové charakteristice std. jističe, která říká, že můžu zatížit1,13xjmenovitý proud po dobu 120min, nebo taky 1,5xjmenovitý proud po dobu cca 100sec. A protože celé stádečko se činí především ve dne, kdy FVE něco dává můžeš s klidem tahat až 30A a nic nevypadne.

Marty píše: Přitom v domě mám na tři fáze jen indukci a IZT kde jsou dvě záložní spirály 4 kW a 2 kW.


Pokud má deska Power management, který limituje max odběr indukce na 13A budeš na 230V fungovat normálně na 1f.

Marty píše: A to plánuji tu 4 kW přepojit na FVE a pálit v ní přebytky.

Taky tak jedu... Teď budu upgradovat spalování přebytků pomocí invert klimatizace. Zatímco budu chladit (mám stěnové chlazení) teplo budu tlačit do AN 8000. Klima stoji cca. 15K + výměník a nějaké čerpadlo.


Marty píše: Třeba jestli nemáte problém s přehříváním vodičů a nebo jak fungují třífázové proudové chrániče na jednu fázi?


Občas skenuju kabely a výstroj rozvaděčů a nejvíce jsem naměřil cca. 32°C. Teklo tam asi 18A nepřetržitě několik hodin. jinak se řídím http://www.eshop.elektrokomponenty.cz/n ... zitelnost/

Proudový chránič 3F+N. Funguje na principu rozdílového transformátoru, pokud rozdíl proudů protékajícího a vytékajícího překračuje hodnotu jmenovitého proudu (předpokládám u tebe 30mA) dojde k jeho odbavení. Tedy pokud máš FI 3F+N a pojedeš jen jednou fází a všechen proud projde zpět přes FI na pólu N, nedojde k jeho odbavení a FI plní svou funkci jak má.

Hodně zdaru k sestěhování na 1f.
4,095kWp Schott ASI 105 (JJZ 230°/43°sklon) => Fronius IG Plus 5kW => AC-OUT V-Multiplus 5000VA<=>48V 300Ah+250Ah LiFePO4
Ronn
 
Příspěvky: 168
Registrován: pon úno 08, 2016 2:09 pm
Bydliště: Ondřejov

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod Marty » stř dub 26, 2017 9:35 pm

Díky za vyčerpávající odpovědi.
Udělal jsem 48 hodinovou zkoušku (za hlavním jističem jsem celí dům propojil na jednu fázi) a žádný problém. Až když jsem dělal psí kusy abych zjistil co to vydrží tak jsem to vyhodil (25A) Ale to jsem skoro měl zaplé vše co doma mám. Tak že v praxi nikdy k takovému zatížení nedojde.
Mám průměrnou roční spotřebu 16kW/h/den ale v zimním období to je 24,3kW/h/den. Proto se poohlížím po amorfních panelech abych zvýšil ziskovost v slunečně horším období. Ale výběr panelů po málu a hybridní jednofázoví střídač pro amorfy jsem ještě nenašel.
Máte někdo hybridní FVE z amorfů?


Tepelné čerpadlo Vzduch-vzduch mám. Bohužel to přes léto pasivně neuchladím. Počítám přebytky do TČ a zbytek přes spirálu do IZT 900l.
Ale to je daleko. Jsem začátečník na začátku. :-)
Díky
Marty
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned bře 19, 2017 1:49 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod kodl69 » čtv dub 27, 2017 12:33 am

na amorfy se vykašli, kde nic není, tam nic není, amorfy jsou ve výsledku dražší než polykrystaly, protože potřebuješ na stejnej výkon víc než dvojnásobnou plochu, a nosná konstrukce taky něco stojí, a předpokládám, že nemáš 1000m2 střechy na jižní stranu. Mám na střeše oboje, a je to v podstatě jedno, v zimě dají jak amorfy tak polykrystaly běžně třeba jenom 0.1kWh na 1kWp za den, pokud bys chtěl pokrýt svejch 24kWh, tak potřebuješ nainstalovat 240kWp !!! solární rok začíná obvykle s rovnodenností v březnu a končí začátkem listopadu, když to de dobře.
Ostatně proč je venku zima? Protože málo svítí slunko. Takže FV nebo fototermika na topení je fakt nesmysl, ale na klimatizaci v létě je to správný řešení.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3767
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod rusty517 » pon srp 12, 2019 11:33 pm

Zdravím, touto cestou by jsem rád požádal o radu zkušenějších. Lze zapojit 1-fázovou fotovoltaickou elektrárnu na všechny 3 fáze v rozvodné skříni?
Jinými slovy, co by bránilo tomu, kdyby od střídače na straně AC vedl kabel (1 fáze), který by dokázal snést 4-7 kW a v rozvodné skříni by se přes svorkovnici napojil na všechny 3 fáze v domě a zásoboval by podle potřeby spotřebiče.
Za předpokladu, že všechny spotřebiče by byli jednofázové a nepotřebovali by fázový posun.
Jediný důvod proč by to nemohlo fungovat, mě napadá, že kdyby FVE nevyráběla dostatečně, tak by se elektřina doplnila z DS a teď je otázka zda by šlo spojit tyto "dvě "elektřiny různé kvality? A to stejné co se týká přetoků. Přetoky by se posílaly rovnoměrně do všech 3 fází, avšak bez fázového posunu. Vadilo by to distribuční síti?
rusty517
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv srp 10, 2017 8:36 am

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod rottenkiwi » pon srp 12, 2019 11:45 pm

No určite ide v rozvádzači odpojiť DS a celý dom, s x rozvodmi napájať z jedného meniča,
ktorý by mal dostatočne veľkú baterku a regulátor, z ktorého by tú baterku dobíjal,
ak by nešlo všetko do spotreby domu.

A tiež ide pomocou hybridu pridať výkon z DS k výkonu poľa panelov/baterky/meniča to,
čo menič nepokryje z FVE.

Ale prečo by niekto robil usmernenie AC-DC, potom to znova menil na DC-AC 3f
a to potom zadarmo posielal do DS a ešte kontroloval, či púšťa do každej jednej fázy
maximum povolené zákonom ?
Biopestovateĺ nemá pod holým nebom pod kontrolou nič,
len seba a aj to iba v obmedzenej miere.

Si anode Spectrum BMS SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Post Climate Change
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 2688
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod josse » úte srp 13, 2019 5:36 am

rusty517 píše:Zdravím, touto cestou by jsem rád požádal o radu zkušenějších. Lze zapojit 1-fázovou fotovoltaickou elektrárnu na všechny 3 fáze v rozvodné skříni?
Jinými slovy, co by bránilo tomu, kdyby od střídače na straně AC vedl kabel (1 fáze), který by dokázal snést 4-7 kW a v rozvodné skříni by se přes svorkovnici napojil na všechny 3 fáze v domě a zásoboval by podle potřeby spotřebiče.
Za předpokladu, že všechny spotřebiče by byli jednofázové a nepotřebovali by fázový posun.
Jediný důvod proč by to nemohlo fungovat, mě napadá, že kdyby FVE nevyráběla dostatečně, tak by se elektřina doplnila z DS a teď je otázka zda by šlo spojit tyto "dvě "elektřiny různé kvality? A to stejné co se týká přetoků. Přetoky by se posílaly rovnoměrně do všech 3 fází, avšak bez fázového posunu. Vadilo by to distribuční síti?
Pozor je třeba dát na průřez N, ten musí být až do rozdělení jako z měniče. Když jsou L1,2,3 rovnoměrně zatížené, N je nezatížený, proto se N běžné dimenzuje jako Lx. Jiný problém v tom není. V tomto případě se musí N dimenzovat dle jištění z elektrárny.
12x GWL Poly 300Wp 72 cells, 1-2x Axpert MKS 48V 4000W, 80P14S 18650, https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
josse
 
Příspěvky: 310
Registrován: úte úno 14, 2017 9:35 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod youda » úte srp 13, 2019 10:25 am

rusty517 píše:....


Lze zapojit 1-fázovou fotovoltaickou elektrárnu na všechny 3 fáze v rozvodné skříni?

    Ano

Jinými slovy, co by bránilo tomu, kdyby od střídače na straně AC vedl kabel (1 fáze), který by dokázal snést 4-7 kW a v rozvodné skříni by se přes svorkovnici napojil na všechny 3 fáze v domě a zásoboval by podle potřeby spotřebiče. Za předpokladu, že všechny spotřebiče by byli jednofázové a nepotřebovali by fázový posun.

    Není problém, přesně tak se to dá udělat. Všechny okruhy pak budeš mít napájené z té jedné fáze.

Jediný důvod proč by to nemohlo fungovat, mě napadá, že kdyby FVE nevyráběla dostatečně, tak by se elektřina doplnila z DS a teď je otázka zda by šlo spojit tyto "dvě "elektřiny různé kvality?

    Nešlo. Pokud má měnič 1f výstup, tak má i 1f vstup z DS. Může tedy docucávat z DS, ale jen z jedné fáze DS. Docucávat ze tří fází a posílat to vše na výstupu měniče do jedné není standardně možné.
    Stejně tak 1f ongrid lze použít jen k posílení jedné fáze DS. Posílit 1f ongridem všechny tři fáze současně není technicky možné. A stejné jako u ongridů je to i u hybridních měničů.

A to stejné co se týká přetoků. Přetoky by se posílaly rovnoměrně do všech 3 fází, avšak bez fázového posunu. Vadilo by to distribuční síti?

    Vadilo by to, asi tak půl vteřiny. Pak by vyletěl jistič nebo shořel měnič, podle toho jak bys to zadrátoval.
    1f měnič může posílat přetok jen do jedné fáze. Není možnost, jak k němu připojit ty další dvě fáze a ten přetok nějak rozdělit.

K tomu, aby člověk pochopil jak to funguje, a co je či není možné zapojit, si stačí prohlédnout standardní schéma zapojení nějakého hybridu.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1988
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod kybos » úte srp 13, 2019 1:53 pm

youda píše:Jediný důvod proč by to nemohlo fungovat, mě napadá, že kdyby FVE nevyráběla dostatečně, tak by se elektřina doplnila z DS a teď je otázka zda by šlo spojit tyto "dvě "elektřiny různé kvality?

    Nešlo. Pokud má měnič 1f výstup, tak má i 1f vstup z DS. Může tedy docucávat z DS, ale jen z jedné fáze DS. Docucávat ze tří fází a posílat to vše na výstupu měniče do jedné není standardně možné.


Lze doplňovat výkon ze tří fází současně, ale za předpokladu nižší účinnosti. Princip spočívá v tom, že se použije třífázová nabíječka, která doplňuje energii na DC hladinu systémové baterie. Sám takové řešení prakticky používám. Ztráty navíc nejsou škodlivé, jelikož takové řešení přichází ke slovu většinou v topné sezóně, kdy se nějaké to teplo navíc zrovna hodí. Kouzlo této koncepce spočívá ve skutečnosti, že je možno až o jeden stupeň snížit hodnotu hlavního jističe, jelikož spotřeba je díky třífázové nabíječce ideálně rozdělená do tří fází. Jednofázový střídač potom může mít výkon rovný součtu výkonu nabíječky ve všech fázích, fotovoltaiky a případně i výkonu bateriového systému. Taková koncepce dává zcela jiný pohled na výkonové možnosti domácí FVE. Pokud se použije nabíječka s charakteristikou CC/CV, odebere se z DS jen aktuálně potřebný výkon, při čemž na zbytku se mohou podílet ostatní zdroje (fotovoltaika + baterie).
Naposledy upravil kybos dne úte srp 13, 2019 1:55 pm, celkově upraveno 1
7,5 kWp poly Renesola + 3x Tristar MPPT60 (>40 MWh) + 48V VRLA 180 Ah + LiFePO 540 Ah + UPS 8kW (OPTI-Solar SP8000-SW) + 3F nabíječka 4,8kW (DELTA) Start: 2012
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1823
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod Jirka81 » úte srp 13, 2019 1:54 pm

Další problém oficiálních 1 fázových elektráren je ten, že musí mít výkon do 3.6 nebo 3.7kW,mají v tom sami hokej, jak v měniči(což se dá údajně ošulit např. u Infini snížením v parametrech měniče,které ale můžeš zase kdykoliv změnit :o ) tak hlavně v panelech, ale to už je pro větší i střední domácnost trochu problém. Defakto je to jeden 16A zásuvkový okruh.Proto všichni dodavatelé cpou 3 fázové bestie,které jsou ve finále na tom na jednu fázi ještě hůře i když by stačil jeden silnější 1f měnič.
Jirka81
 
Příspěvky: 14
Registrován: úte říj 10, 2017 3:03 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod kybos » úte srp 13, 2019 2:16 pm

Jirka81 píše:Další problém oficiálních 1 fázových elektráren je ten, že musí mít výkon do 3.6 nebo 3.7kW,...

To platí jen pokud mám do distribuční sítě připojenou elektrárnu. Pokud mám do distribuční sítě připojenou třífázovou nabíječku, pak už tento limit neplatí a i z přípojky 3x16A jsem schopen odebrat trvale výkon 11kW s tím, že krátkodobé navýšení výkonu střídače mohu čerpat z baterie nebo fotovoltaiky. To, co mám připojeno za nabíječkou (zda mobil, notebook, holící strojek nebo něco většího) už nemusí nikoho zajímat. Myslím si na základě svých zkušeností, že takový výkon by většině domácností mohl stačit (někdy i v případě, že se elektřinou topí).
7,5 kWp poly Renesola + 3x Tristar MPPT60 (>40 MWh) + 48V VRLA 180 Ah + LiFePO 540 Ah + UPS 8kW (OPTI-Solar SP8000-SW) + 3F nabíječka 4,8kW (DELTA) Start: 2012
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1823
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod rottenkiwi » úte srp 13, 2019 2:28 pm

Ale keď si chcem nabíjať euto 7.4 kW + niečo do bojlera a ešte manželka varí na indukcii,
príp. ešte v rúre niečo pečie, tak to máme 7.4 + 2 + 6.6 + 3 a ešte klíma 2 kW a sme na 21 kW.

To už 11 kW z DS a 8 kW menič / 6500 continuálne / stačiť nebude.
Biopestovateĺ nemá pod holým nebom pod kontrolou nič,
len seba a aj to iba v obmedzenej miere.

Si anode Spectrum BMS SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Post Climate Change
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 2688
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: 1 fázový nebo 3 fázový?

Příspěvekod kybos » úte srp 13, 2019 2:37 pm

Tak na 21kW už nebude stačit ani běžná přípojka 3x25A.
7,5 kWp poly Renesola + 3x Tristar MPPT60 (>40 MWh) + 48V VRLA 180 Ah + LiFePO 540 Ah + UPS 8kW (OPTI-Solar SP8000-SW) + 3F nabíječka 4,8kW (DELTA) Start: 2012
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 1823
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm

PředchozíDalší

Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'