zaloha pro sloar a pripadne domaci automatizaci a internet

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Odpovědět
mitr
Příspěvky: 1
Registrován: čtv led 16, 2014 8:43 pm
Reputace: 0

zaloha pro sloar a pripadne domaci automatizaci a internet

Příspěvek od mitr »

Zdravim,

reším prolbém se zálohou energie pro pohon čerpadla pro solární ohřev vody případně by to mohla být i záloha pro domácí automatizaci a internet.

Rád bych dal na střechu 1-2 solární panely abych získal zálohu pro čerpadlo pro ohřev vody ze solárních koletktorů.
Odběr čepadla je zhruba 50W rád bych k tomu připojil i domácí automatizaci, ale u té to není nutné, měla by ještě svoje záložní baterie. Celkový odběr by tedy omhl být do 70W maximálně.

Pokud svítí sluníčko je potřeba napájet čerpadlo, to se hezky kopíruje s odběrem čerpadla, takže pro čerpadlo by využíval panel kdy na něj opravdu svítí sluníčko v tom případě by možná stačil v pohodě 1x 200W panel?

Ideální stav by pro mne byl ... primárně se bere energie ze solaru, pokud nestačí odběr, přelo by se na síť, výstup 230V.
Kdyby do toho šly zakomponovat ještě baterie, bylo by to ještě lepší, ale není nutné. tzn priorita: 1. solar, 2. síť (ať se baterie zbytečně nevybíjejí, 3. baterie).

Zapojení zároveň domácí automatizace to asi zbytečně komplikuje, protože ta potřebuje odběr 24h denněm, ale pri delším výpadku by to pomohlo fungovat i nepřetržitě. tento systém by ani baterie mít nemusel, když by automatizace měla svůj vlastní zdroj 230v napojený na tento + zálohu do bateriií a příapdně příme přepnutí na baterie, to už mám. Díky dobíjení z panelů behem dne by automatizace mohla běžet i nepřetžitě :)

Předem díky za nějaké nakopnutí nápady, samozřejmě se mi do toho nechce dávat extra sumu.

edit:
Udělal jsem malá nákres oc potřebuji, až u toho jsem si uvědomil, že vlastně baterie u prvního FVE systému nutná není vůpbec, kadý den vyjde sluníčko, aby nabilo baterii domácí automatizace a zároveŇ v potřebnou dobu napájelo solární panel :)

Jsem si teď uvědomil, kdybych chtěl každý den trápit baterii zdroje DA, tak by to teoreticky mohl být ostrovní systém, ale to nechci :)
Přílohy
nakres
nakres
Uživatelský avatar
vlkazajac
R.I.P.
Příspěvky: 3481
Registrován: úte čer 11, 2013 10:40 pm
Reputace: 527

Re: zaloha pro sloar a pripadne domaci automatizaci a intern

Příspěvek od vlkazajac »

.... případně by to mohla být i záloha pro domácí automatizaci a internet.....

Ak to má byť záloha, potom asi záloha na deň aj noc. Potom logicky nejaká batéria primeranej kapacity by sa použiť mala. K nej jednoduchý regulátor dobíjania. Prečo sa bránite ostrovnému systému ?

Priame pripojenie čerpadla na panel by asi nerobilo dobrotu.
Ten sieťový zdroj 24 V s prepínaním na panel obsahuje zjavne aj FV regulátor, takže znova otázka :
Prečo sa bránite ostrovnému systému ?
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek