Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon bře 25, 2019 9:29 pm


Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Bezpečné přepnutí ze sítě na ostrov a zpět, schémata, tipy, rady, návody
PředchozíDalší

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod rva » stř kvě 17, 2017 5:50 am

Tak jsem to hodil přes odpor v sérii 5 kOhm a na něm je napětí 30V, tak ztráta na přepínači bude 1,4 W. A při tomto poklesu napětí to nemělo snahu se přepínat. Jistič to zároveň nebude, těch 63 A je max. zatížení kontaktů stykače. A na DIN lištu se to umístit nedá, protože ze zadní strany je to celkem v rovině a zasahuje tam pohon, který nemá drážku pro DIN lištu.
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 350Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 117

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod marko250 » stř kvě 17, 2017 7:30 am

To nemá přitahovací el.jádra,ale jen mechanický přítah přez ten pohon jo?Jak velká prodleva tam je,vypnou se spotřebiče? 1,4W je super spotřeba,ještě z toho vyhoď tu ledku :-)
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1352
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 135

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod rva » stř kvě 17, 2017 7:52 am

marko250 píše:To nemá přitahovací el.jádra,ale jen mechanický přítah přez ten pohon jo?Jak velká prodleva tam je,vypnou se spotřebiče? 1,4W je super spotřeba,ještě z toho vyhoď tu ledku :-)

Nerozebíral jsem, ale je tam mechanický přítah - i bez napětí je dle polohy přepínače propojen vstup s výstupem. Přepnutí odhadem tak 5s, takže na nějaké rychlé přepínání to není. U mě to bude sloužit k tomu, když se na elektrárně stane nějaká porucha, která ji vypne, tak aby se to samo přepnulo na DS. Rychlé přepínání při přetížení řeší Axperty samy tak, že to spotřebiče nepoznají, ale když nejsem přítomen a něco se podělá, tak je lepší, když jde v baráku elektřina, než když se musím telefonem s někým dohadovat, co je ve směru hodinových ručiček a co je pravá strana.
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 350Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 117

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod kodl69 » stř kvě 17, 2017 5:23 pm

Tuhle poruchu mají asi všecky ženský, v pravo dole je taky nepochopitelná záležitost. Už jsem do rozvaděče napsal menší román, jak přepnout na síť, když by selhalo úplně všecko...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3342
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 233

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod ResHacker » úte črc 11, 2017 2:15 pm

Ad automatický přepínač sítí, trochu jsem se hrabal po Aliexpressu a mají tam třeba toto: https://www.aliexpress.com/item/2P-63A- ... &amp;tpp=1 Co si o tom myslíte? Má to třeba někdo odzkoušené, že to neodpráskne měnič?
(polo) ostrov 1160Wp monokrystal, Midnite Classic 150 + WB Jr, 8S3P (24V) ~540Ah LiFePO (14kWh), HF čína KS-6000p 6kW / 24V čistý sinus
P106 Electric, original NiCD 120V/100Ah
Uživatelský avatar
ResHacker
 
Příspěvky: 343
Registrován: stř srp 03, 2011 4:42 pm
Reputation: 9

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod mobilik » stř črc 12, 2017 7:27 pm

Uz sa to tu niekde rozoberalo. Niekto to iz ma doma, neviem si spomenut. :-( Ale myslim ze na spotrebu sa stazovalo...

Odoslané z Lenovo P2a42 pomocou Tapatalku
mobilik
 
Příspěvky: 1886
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 163

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod ResHacker » stř črc 12, 2017 9:04 pm

No už jsem ho objednal za necelých 30 USD s poštou, tak to změřím...
(polo) ostrov 1160Wp monokrystal, Midnite Classic 150 + WB Jr, 8S3P (24V) ~540Ah LiFePO (14kWh), HF čína KS-6000p 6kW / 24V čistý sinus
P106 Electric, original NiCD 120V/100Ah
Uživatelský avatar
ResHacker
 
Příspěvky: 343
Registrován: stř srp 03, 2011 4:42 pm
Reputation: 9

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod rva » čtv črc 13, 2017 7:29 am

ResHacker píše:No už jsem ho objednal za necelých 30 USD s poštou, tak to změřím...

Takřka jistě se jedná o jednofázovou verzi přepínače, který tady kousek výš probíráme. Očekávám, že spotřebu a další parametry budou mít oba stejné.
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 350Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 117

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod ResHacker » čtv črc 13, 2017 8:39 am

Jojo vidiš, já si toho nevšiml... No tak to vypadá nadějně, mě by ta 1F verze měla bohatě stačit, beztak potřebuju přepínat jen jednu samotnou fázi. Blbý ale je, že z měniče mi leze fáze 6kW silná a z DS jen 16A, takže po přepnutí na DS to nebude tak zatížitelné .. Jinak spotřeba 1,4W je pohoda, čekal jsem víc a prodleva při přepínání mi neva, hlavně, že se to přepne a lednice s mrazákem nezustanou bez šťávy...
(polo) ostrov 1160Wp monokrystal, Midnite Classic 150 + WB Jr, 8S3P (24V) ~540Ah LiFePO (14kWh), HF čína KS-6000p 6kW / 24V čistý sinus
P106 Electric, original NiCD 120V/100Ah
Uživatelský avatar
ResHacker
 
Příspěvky: 343
Registrován: stř srp 03, 2011 4:42 pm
Reputation: 9

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod kvako1 » úte led 22, 2019 2:07 pm

mate někdo už ten přepínač ? funguje to ?
dík

https://de.aliexpress.com/item/4P-63A-3 ... 2.124579.0
kvako1
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 15

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod JirikT » úte led 22, 2019 11:18 pm

Ahoj, už jsem instaloval sice tohle https://de.aliexpress.com/store/product ... 4e883f4dYQ (jen na jednu fázi) ale přepíná to perfektně :-)
Uživatelský avatar
JirikT
 
Příspěvky: 21
Registrován: ned říj 02, 2011 1:16 pm
Bydliště: Slapy
Reputation: 1

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod kyocera » úte led 22, 2019 11:41 pm

Zdravím,
jaká je doba přepnutí ?
V textu vidím číslo méně jak 4 S
To opravdu přepíná několik vteřin ?
Odhadnete dobu přepnutí, zda jsou to desítky milisekund nebo celé vteřiny ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1500Wp FV panel 6ks 255Wp Kyocera , regulátor Victron E. 150V/70A ,aku 120ks článků NiCd každý 120Ah,
LF měnič Victron E.P.1200VA a LF měnič Modrý trpaslík 1500VA a LF Modrá trojka - 3000VA
Uživatelský avatar
kyocera
 
Příspěvky: 697
Registrován: čtv led 15, 2015 1:37 pm
Reputation: 152

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod rva » stř led 23, 2019 5:48 am

Přepíná to sekundy - spustí se motor a za 5s je přepnuto a motor se vypne.
_______________________________________________________________________
14kWp, 48V LiFePo4 350Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 1175
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 117

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod miroc » stř led 23, 2019 6:53 am

Pekný deň prajem,
v súvislosti s týmto prepínačom sa chcem opýtať, čo si myslíte o jeho spoľahlivosti? Chcem ho použiť na diaľkové prepínanie napájania bojleru (FVE - DS). Je mi jedno, ako dlho to bude prepínať, ale veľmi by vadil stret fáz. Podľa obrázkov ide o súčasné mechanické prepnutie klasických odpínačov (ističov?), preto si nie som istý, či je to celkom vylúčené.
Miro http://www.vawt.om2cm.sk

Hybrid 5 kWp 62 x FS-382 amorf First Solar, 2 x TriStar MPPT-60, 600 Ah Li-Ion + LiFePO4 48V, Studer Xtender XTM 6000-48 + veterná turbína Darrieus (VAWT) 1 kW riadená TriStar MPPT-60
Online TriStar solar1 - - - - - Online TriStar solar2 - - - - - Online TriStar VAWT - - - - - VIDEO KANÁL YouTube
Uživatelský avatar
miroc
 
Příspěvky: 298
Registrován: ned srp 12, 2012 9:12 am
Reputation: 31

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod dracekvo » stř led 23, 2019 6:56 am

Jen aby ty jističe byli fakt mechanicky blokovaný. Na to mi příjsou moc daleko od sebe. Jestli to nejsou jen dva obyčejný jističe doplněný o nějakej motůrek. Praskne nebo překočí jedna z páček a máte zaděláno na problém.
Chtělo by se podívat pod kapotu.
3500Wp(2850Wp zapojeno), Bluesolar 60A, 3xMultiplus II 3000VA, 500Ah LiFePO 48V, BMW 700, PLC S7-1200
eauto Peugeot ION 2012, koupeno 9/2018 58 tis km, nyní 64 tis km
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1404
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm
Reputation: 80

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod miroc » stř led 23, 2019 7:24 am

dracekvo píše:Praskne nebo překočí jedna z páček a máte zaděláno na problém.
Chtělo by se podívat pod kapotu.

Presne toto som mal na mysli... Ten prepínač mi došiel z číny a tesne ma minul kým som bol doma. Preto si to chcem overiť, a rozhodnúť sa, či ho vôbec budem inštalovať pri najbližšej dovolenke doma.
Miro http://www.vawt.om2cm.sk

Hybrid 5 kWp 62 x FS-382 amorf First Solar, 2 x TriStar MPPT-60, 600 Ah Li-Ion + LiFePO4 48V, Studer Xtender XTM 6000-48 + veterná turbína Darrieus (VAWT) 1 kW riadená TriStar MPPT-60
Online TriStar solar1 - - - - - Online TriStar solar2 - - - - - Online TriStar VAWT - - - - - VIDEO KANÁL YouTube
Uživatelský avatar
miroc
 
Příspěvky: 298
Registrován: ned srp 12, 2012 9:12 am
Reputation: 31

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod kvako1 » stř led 23, 2019 9:27 am

JirikT píše:Ahoj, už jsem instaloval sice tohle https://de.aliexpress.com/store/product ... 4e883f4dYQ (jen na jednu fázi) ale přepíná to perfektně :-)


a mohl bys prosím popsat jak to funguje ?
naco jsou tam ty pomocné kontakty ?
kvako1
 
Příspěvky: 140
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 15

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod JirikT » stř led 23, 2019 9:37 am

Je to mechanická záležitost ovládaná motorkem. Při testu to přepínalo okolo 2 vteřin. Jsou to bytelné plechy, nebál bych se utrhnutí. Objednával jsem 3 kusy a jeden z nich nepřepínal zpět, tak jsem ho rozebral a zjistil utržený drátek(stačilo spojit a šlape), tak jsem psal "číňanovi" a ten se jen omlouval:-) Přikládám foto,když jsem to měl rozebraný. Jirka
Uživatelský avatar
JirikT
 
Příspěvky: 21
Registrován: ned říj 02, 2011 1:16 pm
Bydliště: Slapy
Reputation: 1

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod JirikT » stř led 23, 2019 9:42 am

Z pomocných kontaktů si můžeš vytáhnout žárovičky na 220V aby jsi viděl, který obvod zrovna "jede".
Uživatelský avatar
JirikT
 
Příspěvky: 21
Registrován: ned říj 02, 2011 1:16 pm
Bydliště: Slapy
Reputation: 1

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod JirikT » stř led 23, 2019 9:44 am

Tady jsem našel video s tím samým, co jsem instaloval. https://www.youtube.com/watch?v=babtv00R-Nc
Uživatelský avatar
JirikT
 
Příspěvky: 21
Registrován: ned říj 02, 2011 1:16 pm
Bydliště: Slapy
Reputation: 1

PředchozíDalší

Zpět na Přepínání sítě a FVE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'