Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát čer 23, 2017 11:19 am


Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Předchozí

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod rva » stř kvě 17, 2017 5:50 am

Tak jsem to hodil přes odpor v sérii 5 kOhm a na něm je napětí 30V, tak ztráta na přepínači bude 1,4 W. A při tomto poklesu napětí to nemělo snahu se přepínat. Jistič to zároveň nebude, těch 63 A je max. zatížení kontaktů stykače. A na DIN lištu se to umístit nedá, protože ze zadní strany je to celkem v rovině a zasahuje tam pohon, který nemá drážku pro DIN lištu.
_______________________________________________________________________
10.5kWp, 48V LiFePo4 250Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 498
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 33

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod marko250 » stř kvě 17, 2017 7:30 am

To nemá přitahovací el.jádra,ale jen mechanický přítah přez ten pohon jo?Jak velká prodleva tam je,vypnou se spotřebiče? 1,4W je super spotřeba,ještě z toho vyhoď tu ledku :-)
4600Wp/20xChaori,Midnite Classic 150, 59.2VDC LFP4/300A+Li-ion/300A,PJ 10 000W
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 659
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 56

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod rva » stř kvě 17, 2017 7:52 am

marko250 píše:To nemá přitahovací el.jádra,ale jen mechanický přítah přez ten pohon jo?Jak velká prodleva tam je,vypnou se spotřebiče? 1,4W je super spotřeba,ještě z toho vyhoď tu ledku :-)

Nerozebíral jsem, ale je tam mechanický přítah - i bez napětí je dle polohy přepínače propojen vstup s výstupem. Přepnutí odhadem tak 5s, takže na nějaké rychlé přepínání to není. U mě to bude sloužit k tomu, když se na elektrárně stane nějaká porucha, která ji vypne, tak aby se to samo přepnulo na DS. Rychlé přepínání při přetížení řeší Axperty samy tak, že to spotřebiče nepoznají, ale když nejsem přítomen a něco se podělá, tak je lepší, když jde v baráku elektřina, než když se musím telefonem s někým dohadovat, co je ve směru hodinových ručiček a co je pravá strana.
_______________________________________________________________________
10.5kWp, 48V LiFePo4 250Ah,
EPSolar 60A/150V ET6415N + Axpert pwm 4kW PIP4048HS + Axpert mppt 4kW PIP4048MS
rva
 
Příspěvky: 498
Registrován: úte dub 23, 2013 9:21 am
Reputation: 33

Re: Obvod pro přepínání UPS na ČEZ

Příspěvekod kodl69 » stř kvě 17, 2017 5:23 pm

Tuhle poruchu mají asi všecky ženský, v pravo dole je taky nepochopitelná záležitost. Už jsem do rozvaděče napsal menší román, jak přepnout na síť, když by selhalo úplně všecko...
ostrov 3000Wp ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 1827
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 118

Předchozí

Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'