Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř pro 19, 2018 12:31 pm


Zapojení

Instalace, stažení software, verze software, upload firmware a další otázky týkající se zprovoznění MicroLogu

Zapojení

Příspěvekod petrzobran » pon bře 21, 2016 8:42 pm

Zajímalo by mě zapojení. Co kde a kam. Možná se to dá někde najít v ostatních příspěvcích, ale asi by to bylo lepší víc popsat tady. Kde co a jak měřit, jak a co odesílat na Mikrolog.
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 117
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna
Reputation: 4

Re: Zapojení

Příspěvekod mypower.cz » pon bře 21, 2016 9:08 pm

Zapojení může být podle potřeb. Je jedno co na jakém pinu bude. Tohle je navíc u každé FVE tak nějak individuální. Ten chce měřit to, ten támhleto. Ten má rozsahy proudu / napětí takové, ten jiné.

Zapojit se dá třeba takto: http://mypower.cz/docs/ulog/ulog-fve-blovice.png

Grafy, pokud se chtějí na mypower.cz nastavuji já na vyžádání poté co je FVE tak nějak už připojena a jsou odeslána nějaká data.

Nějaké info se lze dočíst i zde: http://microlog.mypower.cz/tutorial:install
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Výsledky hlasování soutěže Cena Bastlířů 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3371
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 180

Re: Zapojení

Příspěvekod petrzobran » stř bře 23, 2016 4:00 pm

Takže asi nějak takto?
ulog-fve-Mokrá 2.png
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 117
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna
Reputation: 4

Re: Zapojení

Příspěvekod kodl69 » stř bře 23, 2016 5:13 pm

k čemu je jako ten odpor na výstupu 230v ze střídače? to bych dost nedoporučoval. Pokud to má být měření výstupního napětí, tak tam dát třeba malý trafo 230/5V, nebo jenom detekce, tak relé na 230V a kontaktem spínat 5V do arduina, ale takhle jistě ne. Ještě bych doporučil ochranný diody na napěťový vstupy, a napájení cca 7V do napájecího konektoru, ne 5V do USB. Vzhledem k refernci napájené z 5V napájení arduina je měření jenom orientační, stejně jako amploc... Jestli si myslíš, že ti tohle rozumně bude měřit SOC, tak to asi nebude... Jinak snad ok. na 48V systému se dá použít i třeba adaptér od nějaké wifi co dává 7V, mám vyzkoušeno. Pokud to bude víc než 9V, tak se přehřívá stabilizátor v arduinu, ta síťovka žere jak kamna.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3032
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 213

Re: Zapojení

Příspěvekod petrzobran » stř bře 23, 2016 6:16 pm

Ten odpor - protože tomu moc nerozumím
Přepracoval jsem to takto:
Přílohy
ulog-fve-Mokrá 2.png
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 117
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna
Reputation: 4

Re: Zapojení

Příspěvekod kodl69 » stř bře 23, 2016 11:38 pm

jo, to by šlo. Co očekáváš od proudových čidel na střídavých vývodech? pokud měření spotřeby, tak se mrnikni na https://openenergymonitor.org/emon/ tam je namalovaný, jak udělat snímání střídavýho proudu a napětí do arduina za kratší peníze, než stojí amploc, ale tohle je zas krutě jednoduchý, jenom nevím jestli to microlog bude stačit vyhodnocovat, ale to je otázka na admina.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3032
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 213

Re: Zapojení

Příspěvekod petrzobran » čtv bře 24, 2016 5:19 am

Na střídavech vývodech chci snad jen sledovat, jesti je měnič přeplej na veřejnou sít nebo ne
Spíš nevím co můžu očekávat od čidla na baterku?
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 117
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna
Reputation: 4

Re: Zapojení

Příspěvekod petrzobran » čtv bře 24, 2016 5:58 pm

Zdarec
Chci se zeptat na toto cidlo na AC http://www.aliexpress.com/item/30A-for- ... 8ea2ce3840
Je vhodné pro moji potřebu na AC vstup a výstup a připojení k arduinu?
Uživatelský avatar
petrzobran
 
Příspěvky: 117
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna
Reputation: 4


Zpět na Oživení, zapojení a upload firmware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'