Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon dub 22, 2019 7:17 pm


Creative Inspire P580 na DC napeti

Bedny, zesilovače, rádia, televize, videopřehrávače, audiosestavy
Další

Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod mypower.cz » úte pro 13, 2011 11:53 pm

Obrázek

puvodni adapter k tomu je z 220V AC na 12V AC, neustale topici trafo. Ja jsem to vybastlil nasledovne:

Kód: Vybrat vše

. [FV2,REG2,BAT2]====>[DCDC]========>[STABILIZATOR]==[C1]==>[CREATIVE 5.1]
.        10.5V-14.7V    19V-18V-16V-15V             13.99V     

C1 = kondenzator z PC zdroje paralelne na vystupu stabilizatoru, 220uF 250V



Jede to v pohode.

ten DCDC menic tam je proto, ze pokud klesne napeti na baterce pod 12.5cca, coz je bezne treba pres noc, tak se zesilovaci nechce zapnout. Takze zvysuju napeti na 19 - 15 podle potreby, mam na tom jeste paralelne nejake veci a stabilizatorem limituju na 13.99 DC, coz Creative chape jako ok. Takze mam konecne i bedynky na DC. Stridac zachvili nebude potreba vubec na nic trvale zapojeneho, pouze obcas (primocara pila, cerpadlo, atd).

Akorat teda bojuju trosku s lehounkym a mirne slysitelnym rusenim, patrne zemni smycka.. Poradi mi nekdo nejake dostupne galvanicke oddeleni audiovstupu?
:repair:
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | III. Sraz příznivců FV u Brna 8.6. 2019 | Sraz 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3481
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 209

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod JiříK » stř pro 14, 2011 12:54 am

Stabilizátor jaký? Běžná 78xx vyžaduje spád napětí 3V tuším, LM317 chce 2V. Zkus keramickými kondy bloknout vstup i výstup stabilizátoru-hned na nožičkách. Další varianta je vřadit tantalové kondenzátory do signálové cesty-levý, pravý i zem.
960Wp Schott ASI,600Wp poly, 1300Ah NiCd,200Ah Pb, 330Ah LiFePo,Juta 2024Z,2x3024Z, 5024Z,Victron Phoenix 1200W,350W, UPS APC300 Back,UPS IMV (Victron) 500 VA a další...
JiříK
 
Příspěvky: 787
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech
Reputation: 28
 
  • 0


Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod mypower.cz » stř pro 14, 2011 10:16 am

stabilizátor L78S12CV
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | III. Sraz příznivců FV u Brna 8.6. 2019 | Sraz 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3481
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 209

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod JiříK » stř pro 14, 2011 10:50 am

mypower.cz píše:stabilizátor L78S12CV

Takže klasika. Rozdíl napětí 3V. V datašitu jsem našel ty blokovací kondenzátory, píšou 330nF. Osobně si myslím, že ty bedny nebudou mít stabilizaci napětí, takže 14-15V ss stabilizovaných by měly bez problému sežvýkat.
960Wp Schott ASI,600Wp poly, 1300Ah NiCd,200Ah Pb, 330Ah LiFePo,Juta 2024Z,2x3024Z, 5024Z,Victron Phoenix 1200W,350W, UPS APC300 Back,UPS IMV (Victron) 500 VA a další...
JiříK
 
Příspěvky: 787
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech
Reputation: 28
 
  • 0


Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod mypower.cz » stř pro 14, 2011 1:53 pm

jen pro zajimavost spotreba 0.33A pri 13.25V = 4.3725 W, namereno ted pri mem beznem poslechu, standardni podkresova hlasitost, aby tu nebylo uplne ticho, ale zase tak aby to neřvalo, proste tak akorat. V provozu je subwoofer a 2 front repracky, jinak nic vic .. stereo sestava se subwooferem.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | III. Sraz příznivců FV u Brna 8.6. 2019 | Sraz 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3481
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 209

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod mypower.cz » stř led 04, 2012 10:58 am

mypower.cz píše:Akorat teda bojuju trosku s lehounkym a mirne slysitelnym rusenim, patrne zemni smycka..


Vysledoval jsem, ze zdrojem ruseni je podsviceni displaye u notebooku. Jakmile nesviti, tak je zvuk naprosto cisty bez ruseni.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | III. Sraz příznivců FV u Brna 8.6. 2019 | Sraz 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3481
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 209

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod joseff » stř led 04, 2012 11:56 am

zajimave, kdo by to rekl, ze?:)
joseff
 
Příspěvky: 729
Registrován: pon srp 08, 2011 8:55 am
Reputation: 12

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod Cossman » pát led 06, 2012 1:28 pm

Taky mi notebook HP ruší Creativy, ale pouze pokud je napájený ze síťového adaptéru a je naplno dobitá baterka.
Cossman
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte pro 27, 2011 1:22 pm
Bydliště: Hlučín
Reputation: 0

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod KarelSebela » úte led 24, 2012 3:30 pm

To co tady popisuješ je dobré. Ale jestli jsem tomu dobře vyrozuměl tak budeš mít domácnost na 24V nebo ne? Co pak? s těma reprákama?
Uživatelský avatar
KarelSebela
 
Příspěvky: 49
Registrován: sob črc 30, 2011 8:20 am
Reputation: 0
 
  • 0


Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod mypower.cz » úte led 24, 2012 4:47 pm

KarelSebela píše:To co tady popisuješ je dobré. Ale jestli jsem tomu dobře vyrozuměl tak budeš mít domácnost na 24V nebo ne? Co pak? s těma reprákama?


Pokud je to na me .. ja zatim zustavam u 12V, pac bych musel menit spoustu veci. Mozna ale jak bude jednou stridac pro pracku, tak se tomu prechodu na vyssi systemove napeti asi nevyhnu. Jeste uvidim, ale zatim to vidim porad na 12V.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | III. Sraz příznivců FV u Brna 8.6. 2019 | Sraz 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3481
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 209

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod KarelSebela » úte led 24, 2012 6:40 pm

jojo bylo to na tebe. Sorry měl jsem to lépě pojmenovat. A také jsem asi někdo blbě vyčetl tvoje lány :-)

No stejak lidi musí řešit podobné problémy když mají 24 nebo 48V systém. Já jsem 12V opustil k vuli velkým proudum už u 24V je to lepší a také případný rozvod na zahradu čím vyšší proud tím menší ztráty v delších drátech.

Jenže jak to řešit se spotřebiči. Ty prostě neokecám a 24V je to trošku mizerie.

LED diode viz. jiné vlákno fora je také problém zapojit. a to u 24V systému je orzptil 28V-21V to ty diody napřímo asi neustojí. Takže zase nějaký ten usměrnovač ale tma budou ztráty :-( Horko těžko nabraná energie (ted v zimě) se tak s ní mrhá.

Chvílemi mam pocit že si člověk hrajě jako kdyby dělal vermírnou loď kde na každé mA záleží :-)
Uživatelský avatar
KarelSebela
 
Příspěvky: 49
Registrován: sob črc 30, 2011 8:20 am
Reputation: 0
 
  • 0


Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod mypower.cz » pát bře 22, 2013 9:38 am

mypower.cz píše:
mypower.cz píše:Akorat teda bojuju trosku s lehounkym a mirne slysitelnym rusenim, patrne zemni smycka..


Vysledoval jsem, ze zdrojem ruseni je podsviceni displaye u notebooku. Jakmile nesviti, tak je zvuk naprosto cisty bez ruseni.


vyreseno.

Obrázek

Diky matejovi za trafa.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | III. Sraz příznivců FV u Brna 8.6. 2019 | Sraz 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3481
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 209


Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod mypower.cz » úte črc 01, 2014 12:29 pm

Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | III. Sraz příznivců FV u Brna 8.6. 2019 | Sraz 2018
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3481
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 209


Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod kolista » úte pro 23, 2014 6:02 am

Zdravím. Mám doma starší repro Creative Inspire P580. Před lety mi odešel zdroj.Tehdy jsem už doma nebydlel, repráky nepoužíval, tak jsem je jen schoval že je rozchodím až budu mít čas. Teď po letech jsem si na ně vzpomněl, nostalgicky zavzpomínal jak hezky hrály a rozhodl se je opravit. Bohužel mi někdo aktivně vyhodil nefunkční zdroj. No a já bych potřeboval poradit jakou náhradu. Bohužel neznám parametry zdroje a ani rozměry konektoru. Mohli byste mi s tímto poradit? Předem díky.
kolista
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát pro 19, 2014 8:16 pm
Reputation: 0

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod kodl69 » úte pro 23, 2014 2:29 pm

na bednách je napsaný 12v AC, je to tak? Jestli jo, tak 12V trafo, dle mýho odhadu bude stačit 2A. ( je na tom napsaný 500W PMPO? :lol: :lol: ) Vevnitř to stejně začíná usměrňovačem, takže když to budeš krmit nějakým 12V dc adaptérem, tak to bude hrát taky. Aspň nemusíš řešit polaritu napájení.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3395
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 236

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod Vaclav V. » pát srp 14, 2015 10:58 am

Zdravím.
Vlastním sestavu CREATIVE Inspire P580 a po zadání do hledáčku jsem přišel na vaše stránky.Sestavu jsem pořídil někdy v roce 2004 a perfektně fungovala.Jednoho dne když jsem s ní hrál na narozeninách kamaráda které byli v prosinci 2012 jsem po skončení nechal aparatůru přes noc v autě.Ráno jsem ji vzal a zapojil,chvíli hrála cca 10 minut (byla lehce orošená z výkyvu teplot auto a pokojová teplota a tím se podle všeho něco stalo) ale pak se vypnul subwofer ( jen potichu lehce hraje ale jde to zjistit jen po přiložení ucha jinak není slyšet.Ostatní repro hraje normálně.Reostat na ovládání hlasitosti a basů a výšek též funguje ale subwofer ne.Vizuálně není vidět žádná porucha.
Strčil jsem je do skříně a dnes si na ně vzpoměl.
Bohužel nejsem z oboru spíše jen domácí kutil a repro je již dávno po záruce takže záruka nic ale i přesto bych to rád opravil pokud to tedy jde ale bohužel nikoho takového neznám.
Proto jsem se zaregistroval zda bych zde někoho nenašel popřípadě zda by mě někdo někoho nedoporučil kdo by byl schopný to dát dohromady.
Vaclav V.
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát srp 14, 2015 10:15 am
Reputation: 0

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod tomas » pát srp 14, 2015 8:26 pm

Vaclave V. zkus fórum http://www.ebastlirna.cz tam je hodně opravářů jak amatérů tak profesionálů s touto specializací a možná bude i někdo poblíž tvého bydliště, pokud se ti tady nikdo neozve. Napiš odkud jsi. Pojistky jsi zkontroloval?
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1811
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 79

Re: Creative Inspire P580 na DC napeti

Příspěvekod kodl69 » pon říj 29, 2018 12:12 am

doplňuju to zde: Creativ na 47W výkonu potřebuje cca 100W příkonu, kdežto ten TPA3116 jenom něco málo přes 50W příkonu, a to je ten rozdíl, na topení je lepší přímotop nebo klimatizace, než zesilovač... Ostatně i kdyby v těch tvejch bedýnkách byl můstkovej zesilovač, a byly napájený z 14V a reprák v subu měl 4 ohmy (dva ohmy asi nemá?) tak vychází max. výstupní napětí se započtením úbytků na tranzistorech na nějakejch 10V, což je P=U*U/R nějakejch 25W.
A do těch pidisatelitů pokud půjde víc než 10W, tak za chvilku budou hořet plamenem.
Takže výrobce zase lže. 47W může být příkon, potom to odpovídá něco přes 20W výkonu...
U toho TPA jsou údaje z datasheetu TI, a navíc to mám skutečně změřeno do odporové zátěže.
Prostě srovnání účinnosti zesilovače AB oproti D je tristní.
edit: tady to pořád prodávají, a je to fakt slabá hra. https://www.czc.cz/creative-labs-inspir ... 38/produkt
do subu snad jde 17W a do satelitů po 6W , a to asi bude při zkreslení 10%.
47W je příkon, to budou nějaký 3.5A při 13V...
Pokud chceš slyšet, jak hraje aparátek na baterky, tak se zastav, nebo to můžu i s minibedýnkama vzít na příští setkání, snadno to uvezu i na kole... dá se předpokládat, že potom tuhle imitaci necháš ležet u popelnic...

Admin edit: diskutovano z tematu o Youdove laborce
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3395
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 236

Další

Zpět na Audio, video, HiFi, TV

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'