Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je sob úno 23, 2019 6:23 am


Měření spotřeby v RD

Diskuze ohledně rozvodů, kabeláže, způsobů využití stávajících rozvodů, vhodných průřezů dle potřebného výkonu, plánování rozvodů, atd.

Měření spotřeby v RD

Příspěvekod MilanK » úte zář 15, 2015 9:23 pm

Nemáte někdo tip na měření 3f soustavy s logováním do pC ohledně odběru el.energie od distributora. Možná to tu někde je ale nenašel jsem.
MilanK
 
Příspěvky: 159
Registrován: ned led 15, 2012 11:31 pm
Bydliště: Slavkov
Reputation: 4
 
  • 0


Re: Měření spotřeby v RD

Příspěvekod ekoenergie » úte zář 15, 2015 9:48 pm

Co neco takového je to cenově přijatelné, bezdrátové a snadná instalace..
https://www.energomonitor.cz/
ekoenergie
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:30 pm
Bydliště: Bzenec
Reputation: 0

Re: Měření spotřeby v RD

Příspěvekod kodl69 » úte zář 15, 2015 10:54 pm

moc pěkný, hlavně položka: přístup do webové aplikace 1 rok: 500Kč. to už je lepší ta věc s arduinem a raspberry:
http://openenergymonitor.org/emon/
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3210
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 227

Re: Měření spotřeby v RD

Příspěvekod hurvayz » stř zář 16, 2015 5:24 am

http://www.merenienergie.cz
SDS tu má více uživatelů. Pro začátek ideální, jen připojit kablíky a je to.
Nic k zobrazení
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 498
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Reputation: 29

Re: Měření spotřeby v RD

Příspěvekod MilanK » stř zář 16, 2015 5:40 pm

A co něco takového co by zvládlo i odpojovat 3 mikroměniče na každou fázi jeden podle spotřeby.
MilanK
 
Příspěvky: 159
Registrován: ned led 15, 2012 11:31 pm
Bydliště: Slavkov
Reputation: 4
 
  • 0


Re: Měření spotřeby v RD

Příspěvekod xmasin » stř zář 16, 2015 6:48 pm

MilanK píše:Nemáte někdo tip na měření 3f soustavy s logováním do pC ohledně odběru el.energie od distributora. Možná to tu někde je ale nenašel jsem.

Já jsem na stejný problém použil klasický 3f elektroměř s S0 výstupem, který jsem připojil do malého PLC Loxone http://www.loxone.cz, který umí nativně statistiky, které se dají exportovat do CSV. Před instalací FVE plánuju stávající elektroměr vyměnit za inteligentní s modbus nebo mbus komunikací, ze kterého jdou vyčítat informace o proudu v jednotlivých fázích a další údaje. Třeba něco takovéhoto http://shop.loxone.com/cscz/3-fazovy-elektromer-modbus.html
xmasin
 
Příspěvky: 887
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 19

Re: Měření spotřeby v RD

Příspěvekod Frenky » stř zář 16, 2015 9:49 pm

hurvayz píše:http://www.merenienergie.cz
SDS tu má více uživatelů. Pro začátek ideální, jen připojit kablíky a je to.


Moje řeč. Mám SDS ko připojené k elektroměrům cca 3 roky a velká spokojenost. Odesílám data i na jejich server včetně parádní aplikace do mého android mobilu. Lze si SDS ka vybrat dle peněženky a potřeb. Kapotovaná i bez krabiček. S displejem i bez. Chce to trochu labrování s příklady na tamním fóru a trochu hraní si se zařízením a funguje to bezva. :yes:
2x Solární panel IBC Polysol 230 DS Pmpp=230W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTS 1200-24, BSP, RCC, AKU 24V LFP100AH – WB-LYP100AHA. 2x Aktivní balancer ON4-UTP 4x7A, Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou. Dříve SIEMENS S7-1200 s PC na WINDOWS ala Netko.
http://frenky.dreamsys.cz/index.html
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 639
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Mladá Boleslav
Reputation: 47

Re: Měření spotřeby v RD

Příspěvekod PapoS » stř zář 16, 2015 10:29 pm

Ja mam dobru skusenost s http://smarterhome.sk/sk/bezdrotove-mer ... er-43.html + riadiaca jednotka. Ale je to skor na komplexne riesenie automatizacie v domacnosti s roznymi druhmi senzorov atd..
5kWp Solyndra + 3f Fronius Symo Hybrid 4kW http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=4&t=2638
PapoS
 
Příspěvky: 156
Registrován: úte zář 01, 2015 8:56 pm
Reputation: 4

Re: Měření spotřeby v RD

Příspěvekod kodl69 » čtv zář 17, 2015 7:08 am

taky pěkný, to měření na první pohled vypadá, že je ukradli z opensource co píšu vejš, hodlám zbastlit aspoň jedno trafo a vyzkoušet, ty hotový rěšení mi nevyhovují, třeba proto, abych dosáhl jedné funkce, musím si jich dalších 100 koupit co nepotřebuju.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3210
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 227


Zpět na Rozvody, kabely, dimenzování výkonu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron
Reputation System ©'