Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř zář 20, 2017 11:01 pm


FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
Předchozí

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod gupa » stř zář 13, 2017 4:59 pm

rottenkiwi píše:Nemáte niekto invertorovú chladničku s mrazničkou a neviete aký má max. nábehový
prúd ?

Lebo takáto invertorová klíma by v pohode išla aj na 500 VA menič, kdežto bežná
chladnička s mrazničkou s kompresorom na 500 VA menič nejde.

Naté klimě s invertorem vlastně ani nemůže být taková náběhová špička jak holý indukční motor napřímo na ostrovní měnič, bo polovodiče jsou propustné jen podle svých prametrů.. Na fr. měniči co že podlemne to samé, ale velmi ořezané oproti invertorovému pohonu ledničky jsou určitě náběhové rampy pevně nastaveny takže si myslím, že pokud nedojde k nějaké poruše motora a zvýšenými odběru nebo snížení kapacity kondenzátorů, tak to pojede na menším měniči jak višňa.

Jinak to Iout skáče jak kobyla, nepomohlo by nastavení místo 240V na 220V? (paramentr VeConfingure - Inverter-Inverter ouput voltage)
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1480
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 51

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod FRSO » stř zář 13, 2017 5:18 pm

rottenkiwi píše:Aj vám takto skáče UOut , Udc ripple a Idc na Victrone Phoenix
alebo je to len záležitosť tohoto kusu ?
Pritom odber na AC je stabilný +- 5 W.
https://www.youtube.com/watch?v=ZrfCTz1nQqA


Čau, tak to je divné, mě to drží napětí při jakémkoliv odběru až do maxima 1600W a i 200% přetížení drží napětí stejné, dle toho videa ti tam pulsuje odběr cca 700-900W, což by neměl být pro ten tvůj měnič tuším taky máš 1600W problém, já mám ale multiplus, ale to s tím nesouvisí, jaký máš druh odběru na tom měniči ?, ohmický, indukční, nebo oboje ??, nemáš na tom měniči zapojený třeba nějaký triakový regulátor, nebo něco podobného ?, to napětí ti líce i když to měříš na výstupu toho měniče multimetrem ?? Testoval jsem více Victronů od 350W do 3000W a žádný se takto nechoval ani při různém odběru, nebo při velkém max odběru a náhlém odpojení zátěže.
FRSO
 
Příspěvky: 617
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 29

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » stř zář 13, 2017 5:23 pm

Lenže iný merák mi ukazuje stabilný odber inv. klímy 550555 W.
Tak prečo to tu tak skáče ? Aj Iout aj Idc aj Udc ripple, keď napatie na baterkách je 13.1 až 13.2 ?
Pri iných spotrebičoch okrem klímy a reprákov 400 W to neskáče.
U repráku to viem pochopiť, ale prečo to pri klíme tak skáče ? A prečo je aj počuť,
ako celý kryt Victrona vibruje ? Pri klíme vibruje, pri komp. mrazničke a chladničke nie.

Pri odbere 500 W klíma a do toho 1650 VA štart chladničky to resetovalo klímu,
tak som musel chladničku dať cez zimu na DS, lebo klímou topím celý deň aj noc.
Imagine, if el. consumption could be cut to 10 % of today's.
Meranie on-line Going Solar BMS SEI formation Float Sweep VAWT 1 SMA PV temp
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 948
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 36

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod FRSO » stř zář 13, 2017 5:32 pm

rottenkiwi píše:Lenže iný merák mi ukazuje stabilný odber inv. klímy 550555 W.
Tak prečo to tu tak skáče ? Aj Iout aj Idc aj Udc ripple, keď napatie na baterkách je 13.1 až 13.2 ?
Pri iných spotrebičoch okrem klímy a reprákov 400 W to neskáče.
U repráku to viem pochopiť, ale prečo to pri klíme tak skáče ? A prečo je aj počuť,
ako celý kryt Victrona vibruje ? Pri klíme vibruje, pri komp. mrazničke a chladničke nie.

Pri odbere 500 W klíma a do toho 1650 VA štart chladničky to resetovalo klímu,
tak som musel chladničku dať cez zimu na DS, lebo klímou topím celý deň aj noc.


a nemá ta klima nějaký frekvenční měnič v sobě zabudovaný třeba pro ten kompresor ?, ten zesilovač má inpulsní napájecí zdroj v sobě, nebo klasické trafo? :o
Nic víc mě nenapadá čím by to mohlo být, připojné spoje kabelů v měniču a na té pojistce uvnitř jsou dobře dotažené ?
Co je to za chladnička, když bere na rozběh 1,65KVa, to je taky hodně, ale asi ta klímá dělá nějaké velké zpětné špičky do toho měniče, otázka proč ale.
FRSO
 
Příspěvky: 617
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 29

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » stř zář 13, 2017 6:25 pm

Klíma je Daikin Eco Comfort FTXB35C/RXB35C.
Chladnička je Whirlpool WBE 33752.
Repro je niečo takéto: https://usa.yamaha.com/files/download/o ... _om_c0.pdf

Merák ukazuje stabilne 237 V, ale žiarivky viditeľne blikajú. :)
Imagine, if el. consumption could be cut to 10 % of today's.
Meranie on-line Going Solar BMS SEI formation Float Sweep VAWT 1 SMA PV temp
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 948
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 36

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod gupa » čtv zář 14, 2017 12:06 pm

Tak to tam bude někde triaková regulace, to mi dělá laserová tiskárna nebo ohříváček hrnků na kávovaru, hrncový vysavač s regulací tahu atd.. Snažím se je pokud možno co nejdříve odepínat a vypínat, aby mi nerušily frekvenci podle které Victrony mají aktivní zpětnou vazbu a triaky je velmi "dezorientují" ve vyhodnocení stavu sítě v ostrovním režimu. To rušení je stejné a velmi viditelné i u 6kVA sestavy paralelního provozu 3x2kVA. Takže platí že na průmyslové sběrnici je po paralelní konfiguraci po propojení více měničů VIctron, pouze jeden zdroj kmitočtu a jedna zpětná vazba hodnotící podmínky pro výstupní frekvenci ale více např, relé kterým lze nastavit postupné vytěžování atp podle napětí proudu výkonu. Master řídí slaves měniče. Takže to poblikávání bude i u 10 nebo 15kVA stejně jako u 1200VA ostrova nebo v ostrovním režimu.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1480
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 51

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod gupa » čtv zář 14, 2017 12:11 pm

Co se týká fr. měniče za Victrony (řízení otáček asynchronních motorů), Victrony jsou v tomto zapojení do 3kVA bez poblikávání. Jednou jsem ostrov použil ke sváření, tam jsou rekace velké protože ostrov v 6kVA hodnotě je málo na svářecí CO2 invertor 200A. Takže u takového sváření materiálu na poddimenzované zdroji byly reakce opravdu na žárovce vidět.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1480
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 51

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod kodl69 » čtv zář 14, 2017 2:34 pm

Zkoušel jsem KIT-In150 a nebyla to moc hitparáda, dalo se to jenom s 2mm elektrodami, na 2.5 už se špatně chytal oblouk a blikání žárovek taky značné, prostě pomalá regulace u PJ. V klimatizaci je frekvenční měnič jak na kompresor, tak i na ventilátor, předpokládám že s aktivním PFC (musí být u spínaných spotřebičů nad 100W) a to může dělat tu paseku, prostě to posílá rušení do napájecího zdroje. To samý asi ty reprobedny, klasickej zdroj s trafem už se dnes nenosí.
ostrov 3000Wp ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 1940
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 125

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod rottenkiwi » stř zář 20, 2017 1:46 pm

Chcel by som túto dosku použiť na monitoring FVE, ale mám jeden problém.
https://www.aliexpress.com/item/Orange- ... bbd0954428
Nejde na tom ani WiFi ani Eternet, hoci mám na na routeri pripojené je pridelená IP,
ale na net sa s tým nedostanem.
Neriešili ste niekto podobný problém ?
Přílohy
orange_pi.jpg
Imagine, if el. consumption could be cut to 10 % of today's.
Meranie on-line Going Solar BMS SEI formation Float Sweep VAWT 1 SMA PV temp
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 948
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 36

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod mypower.cz » stř zář 20, 2017 7:23 pm

rottenkiwi píše:Chcel by som túto dosku použiť na monitoring FVE, ale mám jeden problém.
https://www.aliexpress.com/item/Orange- ... bbd0954428
Nejde na tom ani WiFi ani Eternet, hoci mám na na routeri pripojené je pridelená IP,
ale na net sa s tým nedostanem.
Neriešili ste niekto podobný problém ?


Prilis malo informaci.

Jak byla pridelena IP? Napevno, nebo pomoci DHCP?

Jaka je aktualni konfigurace site na tom zarizeni?

Jaka je IP gateway?

Ma ji to zarizeni nastavenu a pouziva ji? Bez ni nevi kudy poslat paket ven z lokalni site.

Jaky je pouzity program pro test spojeni na net? Cim se testovalo?

Vidi to zarizeni na tu gateway? Pinga na ni?

Jaky je operacni system na tom zarizeni?

Ma to zarizeni nastaven DNS server? Dokaze pingnout krome IP taky na hostname, treba www.mypower.cz ? Je mozne ze to zarizeni vidi na lokalni sit, dokonce vidi i na net (ping 194.12.32.227 funguje ? ) ale nedokaze prevest hostname na IP. Takze po zadani adresy do prohlizece to skonci na nemoznosti prevest adresu na IP a prohlizec nevi kam poslat data requestu aby se mu vratil obsah (response).
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 13cyzkTPH8C1aHQesr2ffLPb8APn9CKq92 | LTC support LV66K4p4yVxTfQ1qjfxzJGS1zbyrQTU8SV
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3102
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 118

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod gupa » stř zář 20, 2017 8:18 pm

Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1480
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 51

Re: FVE ostrov 1020 Wp - Sobrance

Příspěvekod kodl69 » stř zář 20, 2017 8:55 pm

Těžko poradit, možná ještě jestli je použit spávnej obraz do SD karty, dycky je víc variant. Má jenom rapberry pi B+ a tam jede všechno bez problémů, akorát tomu chybý výpočetní výkon
ostrov 3000Wp ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 1940
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 125

Předchozí

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: rottenkiwi, SklikBot [Bot] a 2 návštevníků

cron
Reputation System ©'