Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát zář 18, 2020 6:57 pm


Sentron PAC3200

Diskuze ohledně rozvodů, kabeláže, způsobů využití stávajících rozvodů, vhodných průřezů dle potřebného výkonu, plánování rozvodů, atd.

Sentron PAC3200

Příspěvekod mopadzi » stř kvě 27, 2015 9:21 am

Zdravím , dostal se mi do rukou elektroměr od Siemense Sentron PAC3200.
http://stest1.etnetera.cz/ad/current/?c ... &ctxp=home
Nemá někdo zkušenost zda to umí detekovat přetoky do DS? Můžete mi doporučit měřící trafa ? Mám jistič 25A. Díky
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 592
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Sentron PAC3200

Příspěvekod kodl69 » čtv kvě 28, 2015 6:50 pm

nevím kde seženeš trafa 25/5A nebo 25/1A ( dala by se použít finta, dát třeba trafo 200/5 a nastavit 40/1). Nemá cenu dávat silnější, trafa obvykle snesou přetížení 100 procent. Jinak sentron toho umí dost, má programovatelný i nějaký výstupy, nastavoval jsem to pro čtvrthodinový maximum, a asi to jde nastavit i pro sepnutí při dodávce do sítě. stačí sjet manuál: Zajímavá je i lan komunikace.... trafa jsou třeba tady,http://ebc.kvelektro.cz/elektromaterial/transformatory/transformatory-merici/merici-transformator-proudu-wsk-40-25-5a-10va-31037 ale pokud koupíš 3 kusy, je to ranec
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4815
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Sentron PAC3200

Příspěvekod mopadzi » čtv kvě 28, 2015 7:21 pm

moc děkuji, už se v tom trošku orientuji..
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 592
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Sentron PAC3200

Příspěvekod tomas » pát kvě 29, 2015 6:06 am

1312, CLA 1.2, 25/5A, závitové, 10VA 0,5S, 120%, 996 Kč
http://www.mtbrno.cz

Nebo tady:
http://www.ghvtrading.cz/rozvadecove-pr ... ry-proudu/

Možná bude stačit toto malé, ale třeba zkontrolovat potřebný výkon a požadovanou přesnost:
http://www.pmec.cz/index.php?page=sensors

Pokud seženeš MT s převodem například 100/5 tak ten primární vodič provleč otvorem 3x a budeš mít 25/5.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1997
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Sentron PAC3200

Příspěvekod kodl69 » pát kvě 29, 2015 7:15 am

snad 4x, 100/4=25... ale to jde jenom s průvlekovými trafy, pokud má vývody a je celý zalitý tak se nic neprovlíká.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4815
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Sentron PAC3200

Příspěvekod mopadzi » pát kvě 29, 2015 8:24 am

tak jsem vybral kod 0697
http://www.mtbrno.cz/index.php?l=cs&k=p ... 5&sproud=5
Ještě by mě zajímal ten soft na PC, zatím jsem se k němu neprobojoval
díky za spolupráci
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 592
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: Sentron PAC3200

Příspěvekod tomas » pát kvě 29, 2015 9:21 am

kodl69 píše:snad 4x, 100/4=25... ale to jde jenom s průvlekovými trafy, pokud má vývody a je celý zalitý tak se nic neprovlíká.


1. průvlek 100/5, 2. průvlek 50/5, 3. průvlek 25/5. S každým průvlekem sníží převod o polovinu, nebo ne?
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1997
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Sentron PAC3200

Příspěvekod JRC » pát kvě 29, 2015 9:49 am

Kdepak, při třech provlíknutích je to 1/3 jmen. proudu, při čtyřech 1/4 atd. Jako kdyby jsi pustil do toho třemi dráty 33,3A, tak součet všech proudů trafem je 3 x 33,3 a to bude 100A. Při čtyřech proudech po 25A je to 100A.
JRC
 
Příspěvky: 32
Registrován: pon úno 18, 2013 4:59 pm

Re: Sentron PAC3200

Příspěvekod kodl69 » pát kvě 29, 2015 10:52 am

je tak, převod trafa je n1/n2, žádný mocniny. :-)) holt i mistr tesař se utne.
Soft byl u toho kusu co sem instaloval na cd, ale nevím, jestli to nemá i webový rozhraní, nastav ip adresu a zkus to, už je to pár let, co sem to instaloval.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4815
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Sentron PAC3200

Příspěvekod Martin_fio » pát lis 27, 2015 2:27 pm

Zdravím, taktéž jsem pořídil Sentron, připojil jen napájení a měření napětí na stole abych sip pohrál a pro vyčítání použil python knihovnu https://github.com/kipe/siemens-pac, pak to nějak vypadá
Kód: Vybrat vše
Python 2.7.10 (default, May 23 2015, 09:40:32) [MSC v.1500 32 bit (Intel)]
Type "copyright", "credits" or "license" for more information.

IPython 2.4.1 -- An enhanced Interactive Python.
?         -> Introduction and overview of IPython's features.
%quickref -> Quick reference.
help      -> Python's own help system.
object?   -> Details about 'object', use 'object??' for extra details.

IPython profile: pysh
@compecogment-PC[C:compecogment]|1> pip install git+https://github.com/kipe/siem
ens-pac.git
Collecting git+https://github.com/kipe/siemens-pac.git
  Cloning https://github.com/kipe/siemens-pac.git to c:\users\compec~1\appdata\l
ocal\temp\pip-tffldt-build
Collecting modbus-tk>=0.4.3 (from siemens-pac==0.20)
  Downloading modbus_tk-0.4.3.tar.gz
Requirement already satisfied (use --upgrade to upgrade): pyserial>=2.7 in c:\py
thon27\lib\site-packages (from siemens-pac==0.20)
Building wheels for collected packages: modbus-tk
  Running setup.py bdist_wheel for modbus-tk
  Stored in directory: C:\Users\compecogment\AppData\Local\pip\Cache\wheels\7c\a
0\b0\ef1b75d1a7924460b79fe570f0350336125afab81592dc14b8
Successfully built modbus-tk
Installing collected packages: modbus-tk, siemens-pac
  Running setup.py install for siemens-pac
Successfully installed modbus-tk-0.4.3 siemens-pac-0.20
@compecogment-PC[C:compecogment]|2> from siemens.pac import PACx200
@compecogment-PC[C:compecogment]|3> p = PACx200('192.168.1.222')
@compecogment-PC[C:compecogment]|4> p.read()  # Reads all values from PAC
@compecogment-PC[C:compecogment]|5> # Print whole PAC as dictionary, with NaN va
lues replaced with 0 (useful for JSON dumping).
@compecogment-PC[C:compecogment]|6> print(p.as_dict(replace_nan=True))
{u'phases': {u'L2': {u'current': {u'value': 0.0, u'unit': u'A'}, u'voltage': {u'
value': 0.0, u'unit': u'V'}, u'power': {u'active': {u'value': 0.0, u'unit': u'W'
}, u'reactive': {u'value': 0.0, u'unit': u'VAR'}, u'apparent': {u'value': 0.0, u
'unit': u'VA'}}}, u'L3': {u'current': {u'value': 0.0, u'unit': u'A'}, u'voltage'
: {u'value': 0.0, u'unit': u'V'}, u'power': {u'active': {u'value': 0.0, u'unit':
 u'W'}, u'reactive': {u'value': 0.0, u'unit': u'VAR'}, u'apparent': {u'value': 0
.0, u'unit': u'VA'}}}, u'L1': {u'current': {u'value': 0.0, u'unit': u'A'}, u'vol
tage': {u'value': 230.51483154296875, u'unit': u'V'}, u'power': {u'active': {u'v
alue': 0.0, u'unit': u'W'}, u'reactive': {u'value': 0.0, u'unit': u'VAR'}, u'app
arent': {u'value': 0.0, u'unit': u'VA'}}}}, u'power': {u'active': {u'value': 0.0
, u'unit': u'W'}, u'reactive': {u'value': 0.0, u'unit': u'VAR'}, u'apparent': {u
'value': 0.0, u'unit': u'VA'}}, u'energy': {u'import': {u'active': {u'value': 0.
0, u'unit': u'Wh'}, u'reactive': {u'value': 0.0, u'unit': u'VARh'}, u'apparent':
 {u'value': 0.0, u'unit': u'VAh'}}, u'export': {u'active': {u'value': 0.0, u'uni
t': u'Wh'}, u'reactive': {u'value': 0.0, u'unit': u'VARh'}, u'apparent': {u'valu
e': 0.0, u'unit': u'VAh'}}}, u'frequency': 49.99508285522461, u'tariffs': [{u'im
port': {u'active': {u'value': 0.0, u'unit': u'Wh'}, u'reactive': {u'value': 0.0,
 u'unit': u'VARh'}, u'apparent': {u'value': 0.0, u'unit': u'VAh'}}, u'export': {
u'active': {u'value': 0.0, u'unit': u'Wh'}, u'reactive': {u'value': 0.0, u'unit'
: u'VARh'}, u'apparent': {u'value': 0.0, u'unit': u'VAh'}}}, {u'import': {u'acti
ve': {u'value': 0.0, u'unit': u'Wh'}, u'reactive': {u'value': 0.0, u'unit': u'VA
Rh'}, u'apparent': {u'value': 0.0, u'unit': u'VAh'}}, u'export': {u'active': {u'
value': 0.0, u'unit': u'Wh'}, u'reactive': {u'value': 0.0, u'unit': u'VARh'}, u'
apparent': {u'value': 0.0, u'unit': u'VAh'}}}], u'balance': {u'active': {u'value
': 0.0, u'unit': u'Wh'}, u'reactive': {u'value': 0.0, u'unit': u'VARh'}, u'appar
ent': {u'value': 0.0, u'unit': u'VAh'}}}
@compecogment-PC[C:compecogment]|7>
 


rád bych si to nějak tak zgrafoval na aktualizujici se web.
Martin_fio
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob pro 06, 2014 8:17 pm

Re: Sentron PAC3200

Příspěvekod Jrousek » stř zář 16, 2020 9:30 pm

Dobry den panove,

Poridil jsem si pac3200 a jedno trafo 3x 100/5 (7KT1201). Pro mereni me staci 25a.

Jestli to dobre chapu musim udelat 4 pruvleky na kazde fazi ale jak to pak nastavim v pac3200? Dam tam tedy 25/5 a stupnice 25 nebo 100/5 a stupnice 25? V tom se popravde trochu ztracim. Logicke me ale prijde ta prvni moznost.

Nasledne si chci na raspberry rozbehat home assistant pres kterej bych nacital modbus lan.
Mate uz nekdo takovou zkusenost?
Jrousek
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř zář 16, 2020 7:21 pm


Zpět na Rozvody, kabely, dimenzování výkonu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'