Chystám se postavit elektrocentrálu z motoru 7Hp se 3 alternátory z auta 12V 80A nebo z nákladáku 24V 55A. Pohánil by jsem dřevoplynem, moc nesmrdí a motor by jsem odhlučnil tak, že dělá zvuk, jako když někdo mluví nahlas, to musim, protože bude běžet na balkoně panelového domu. Jen musim vyřešit chlazení, protože motor je chlazen vzduchem. Když udělám otvory a dovnitř větráky, tak nebude perfektně pracovat odhlučnění, nebo nějak předělat na vodní chlazení a ven vyvést potrubí a mít chladič. Výhoda by bylo že by jsem natáhnul chlazení do bytu a měl bych topení, nevýhoda čerpadlo a chladič mimo. Měl bych 6ks panelů 240W 24V, solar regulátor epsolar. Baterie ze začátku PB auto a po dvou měsících LiFePO4 100Ah. Nyní však přemýšlim, jaké napětí zvolit zda 24V nebo 12V.
24V pro mně výhoda je menší proudy, nevýhoda mam na léto klimatizaci z auta, napájení NB( to by šlo řešit DC-DC měničem)
12V výhoda, nemusím řešit spotřebu 12V, nevýhoda vyšší proudy.
fotovoltaika výkon 1,5kW, měnič 12V(2X 2kW), 24V(3kW,1,5kW), ted jen vyřešit napětí a postavit elektrocentrálu, délka vodiče z centrály do baterií cca 1-1.5metru.
Prosím poradit jaké napětí. Asi sy myslím že bude lepší ten 24V, a měničem pak 12V. Věskerou spotřebu domácnosti by jsem měl AC 230W přes měnič.
Konečně začíná období